2020. június 15., hétfő

Sárkányos migránsparty

Nem elég, hogy a Levita házba tartozóknak ismét el kellett hagyniuk a körletüket, de még a rellonosok sem hagytak nyugtot a kastélyba visszatérőknek, amikor a hír futótűzként terjedt; buli lesz a Rellonban. És még milyen! A rellonos diákok sohasem az engedelmességükről voltak híresek, a ház jelszavát pillanatok alatt kürtölték szerte a falak között, így akiben volt elég bátorság, az beléphetett a zöldek rezidenciájába április 10-én. Aki megtette, és további merészségéről is tanúbizonyságot tett azzal, hogy a klubhelyiségben lévő asztalról elemelt egy bájitalt, majd azt, mint jó magyar ember a pálinkát, lehúzta, megkapta a belépőt a buli helyszínére.


Zene, illúziók, játékok, trükkösebbnél trükkösebb italok és ételek. Kezdjük azzal, hogy nem illik elfelejteni, a sárkányok birodalmába voltunk hivatalosak, szóval, ha a bátorságod kitartott és beléptél a terembe, akkor könnyen előfordulhatott, hogy egy hatalmas üvöltés szakította ketté a gondolataidat. A terem megbűvölt mennyezetére felpillantva láthattunk életnagyságú Magyar mennydörgőket, tiszteletet parancsoló Walesi zöldeket és gyönyörű Romániai hosszúszarvúakat, azonban a pánik felesleges volt, a szépséges állatok mindössze illúziók voltak (a rellonos diákok legnagyobb bánatára – a szerk.).


A szervezők, a félelemkeltő jelenések mellé egy kis vidámságot is csempésztek a bulira. A mugliknál igencsak elterjedt ivós játék a sörpong, amelynek szabályai igen egyszerűek. Ping pong labdával kell az asztal két végén lévő poharakba betalálnia az ellenfélnek, és ha ez sikerül, akkor a csapat egy tagja iszik. Drága szervezőink kicsit megbolondították ezt a játékot, de a serdics ugyanúgy megtartotta az alapszabályokat, mindössze annyi plusszal, hogy három karikán keresztül kellett beletalálni az ellenfél poharába egy cikesszel. Akinek nem volt indíttatása megküzdeni a karikákkal, az kicsit odébb engedhette szabadjára művészi kedvét. A lufifestés igen nagy érdeklődésnek örvendett: ha a nyíllal eltaláltál egy lufit, nem elég, hogy élénk színekkel lett tele az alatta lévő vászon, de még valamit ki is engedett magából, aminek köszönhetően hallhattunk hisztérikusan nevető eridonost, rímben beszélő navinést és folyamatosan csukló levitást. Szerencsétlenek. A lényeg, hogy a zöldek élvezték a műsort.

Különösen jól szórakozott az eridonos Vizsnyiczky Heléna Sára és a navinés Csonka Zsombor, akik a lufikból kiszabaduló gázok hatására kényszeres igazmondásban szenvedtek. A körülöttük állók hallották a fiú kedves, ámbár kissé bátortalan próbálkozásait a lány meghódítására vonatkozóan, azonban sajnos csókig már nem jutottak, pedig egész szép szurkolótábor alakult ki. A Zsomra rajongói klub egyébként azóta is keresi a lehetőségeket, hogy a két diákot összeboronálja, hisz tagadhatatlanul jól néztek ki a party-n!

Ha valaki eddig nem tudta volna, akkor itt az ideje lerántani a leplet a Rellon házvezető-helyetteséről, aki a főzetek és a mérgek nagymestere. Itt ugyan utóbbira aligha volt szükség, mégis hatalmas gondossággal készítette el a diákságnak azokat az italokat, amelyek tudnak meglepetést okozni annak, aki elfogyasztja őket. Ezen italok hatására láthattuk például Ombozi Borókát, ahogy tojást tojik, majd gerince mentén sárkányszerű tüskék jelennek meg és tüzet okád, vagy Angyal Odettet, aki szintén tüzet okádott pár perc erejéig. Partnere, Helvey Belián pedig erre kontrázva eregetett füstöt orrnyílásaiból, de megemlíthetjük Sztravinszkijt is, aki sárkányszárnyakat, karmokat, végül pikkelyeket kapott testére.

Vannak azonban rossz példák is. Lehetséges, hogy a ház tiszteletben álló vezetőinek szükséges lett volna leszögeznie, hogy a kitett trükkös készlet dézsmálása mérsékelten javallott. Ennek csupán azért van jelentősége, mert a némi késéssel érkező Han Csongor Do-yeon és hűséges útitársa, a gyűrűsfarkú maki alakban garázdálkodó Zippzhar Mária Stella eszement módjára estek neki a felkínált bájital és cukorka különlegességeknek. Amilyen kis furmányosak, semmiképp sem olyat választottak, ami akárcsak egy kicsit is összhangban lehetne egymással. Ennek örömére a lehető legszélsőségesebb tulajdonságokat vették magukra, a megivott ital hatására pedig mindketten sárkányszárnyat növesztettek. A navinés ezzel egész jól járt, azonban repülő majmot igen ritkán láthatnak a kedves egybegyűltek. Nem meglepő, hogy ezek után Mária csodaszámba ment a bulizók között, hisz sikeresen létrehozott egy új fajt. Ha ez nem lenne elég, megindult a találgatás, a levitás vajon miért animágusi alakjában érkezett az eseményre: rossz nyelvek azt pletykálják, hogy nem mert volt barátja, Lóránt Bence szemébe nézni kettejük csúfos szakítása után. De az is elképzelhető, hogy az új kiszemelt nem más, mint a "barátként" emlegetett Csongor, akivel csak így lehettek viszonylagos inkognitóban. Első randi? Hell yeah!

Itt érzem szükségesnek tovább vinni a szerelmi háromszöget, amely Helvey Belián Balázs, Angyal Odett Abigél és kistestvére, Angyal Brigitta Sára között látszott kibontakozni. Szép is lehetne, azonban egy negyedik fél is belekerült a képbe, sőt… egy ötödik is. Mihail Vladiszlav Sztravinszkij a maga stílusával ment oda kedveséhez a bulin (Helvey Beliánhoz, mert igen, együtt vannak – a szerk.), hogy üdvözölje őt, magával cipelve Ombozi Borókát. A kellemes hangulatú este igencsak hamar vett drasztikus fordulatot, amikor Sztravinszkij egyenesen Odettnek intézte a szavait, akinek eltorzult az arca, majd hirtelen megcsókolta Borókát, végül viharosan és igen dühösen távozott a helyszínről. Pedig olyan jól érezte magát a kékség társaságában! Vajon Mihail ilyen egyértelműen a tudtára adta, hogy szálljon le a levitásról? Bosszúból csókolta volna meg az Ombozi lányt, hátha kivált valamit Beliánból, de a terv nem jött be? Ilyen aljas módszerekkel hagyná le húgát, hogy magának tudja Beliánt? Reméljük kiderülnek a válaszok, és éppen akkor, amikor arra járunk.


Ha mindez nem lett volna elég és rendesen körbepillantottunk, megláthattuk a hatalmas asztalokat, amin különböző italok mellett ételeket, és az iskola házszíneiben pompázó cukorkákat is észrevehettünk. Bár eleinte nem volt köztudott, de a házszínek nem véletlen kerültek kiválasztásra a szervezők részéről; mindegyik cukorka az adott ház egy meghatározó tulajdonságát rejtette magában, amit az elfogyasztója az este végéig kiélvezhetett. Angyal Odett bár a sárgákat erősíti, mégsem nevezhető navinésnek, ám ő ezt megcáfolva evett sárga cukrot, aminek hatására kezdett el vágyni hirtelen a világbékére, míg barátja, Helvey Belián, akit higgadtságáról és kedvességéről ismernek az iskola diákjai, teljesen kifordult önmagából a zöld cukornak hála, és megjegyzésein a közelben álló rellonosok igencsak jól szórakoztak.

Nem mehetünk el amellett sem, hogy még egy pár jelen volt a zöldek buliján, méghozzá Bossányi Karola és Zippzhar Márk Stefán édes párocskája. A két levitás döcögősen indult kapcsolata végül kiteljesedhetett, mert Márk végre összeszedte magát, és így boldogan alkothatnak egy párt azóta. Gondoltuk mi, egészen a buliig, ugyanis a két turbékoló szerelmes egymásra sem nézett a buli alkalmával. Márk Vlad Marcellel, míg Karola Lóránt Bencével múlatta az időt. Egy elcsípett mondat alapján Karola nem is volt tisztában azzal, hogy szerelme jelen lesz a bulin, ezáltal a fiú el sem hívta magával, ami egy nőnek igencsak fájó pont lehet. Pedig Márk ott volt, de még mennyire, hogy ott! Eddig tartott volna az igaz szerelem? Ha így is van, nem húzták sokáig, és ha Márk visszaszerezné Karolát, bizony fel kell kötnie a gatyáját, hiszen ki ne akarna megkapni egy szép és okos lányt?

Bírom a szerepcseréket, az izgalmakat, meg merem kockáztatni, hogy ezzel egyedül sem vagyok, és talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a buli bizony még sokáig szóbeszéd lesz az iskolában. Megengedem magamnak, hogy Lóránt Bencét idézzem, így zárásképpen: „A Rellon tényleg kitett magáért!”, és ezzel nem tudunk vitatkozni.

Nincsenek megjegyzések: