2019. december 15., vasárnap

Télen sem állíthatja meg semmi a szórakozást és a Pillangókat

Karácsonyi vásár és a programok

Ezen a télen sem kell félnünk, hogy nem jön el a karácsonyi vásár! A bódék december második hétvégéjén, a soron következő adventi gyertya lángjának felvillanásával megnyitották ajtajaikat és várnak mindenkit szeretettel. A jól ismer forralt borok, csokoládéitalok, édességek és különleges sütemények most is karácsonyillatban úsztatják az egész falut és senki se legyen rest elnézni ide, ugyanis egyes helyeken ingyen kóstolókat ígérnek az eladók! A megszokottól eltérő dolgok is beköszönnek, az első például az, hogy idén nem csak december 5-én és 6-án, de egészen december 24-én estig össze lehet futni a falu Télapójával. Egy utolsó kérésre, fotóra vagy beszélgetésre érdemes elcsípni!
Mibe futhatunk még? Leányvásár! No de nem az a klasszikus. Nagyon elhivatott fiatal hölgyek és urak szabad adventi estéiket bocsátották áruba, hogy a befolyt összeggel az árvaházak gyermekétkeztetéseit segíthessék. Licitálni minden héten csütörtökön és pénteken lehet a szökőkút melletti pódiumnál!
Új bódék, édességek mellett a sós piac, illetve az ország szaloncukra mind a kilátogatókra vár.



A korcsolyapálya felújítása

A korábbiakkal szemben idén váratlan fordulatnak tekinthető, hogy november közepén semmi hír nem volt a falu legnagyobb kincséről. A fa felállításra került a közelében, de a pályát rejtélyesen ponyvák takarták és rengeteg szakember lengte körül december közepéig. A polgármesteri hivatal munkatársai azonban nyugalomra intettek mindenkit, nem fog eltűnni! A decemberben esedékes új nyitás oka, hogy korszerűsítik, biztonságosabbá teszik és a pletykák szerint már nem csak fények és dallamok, de egyéb, illúziómágusok által fejlesztett effektusok is kerülnek az esti korcsolyázók előterébe.
Mi alig várjuk már, mi sül ki ebből!



Új év közeleg, új tulajdonlások is jönnek?

Rengeteg pletyka terjengett a Pillangóvarázs sorsáról. Úgy tűnt elanyátlanodott a hely, azt is rebesgették, hogy egy ellenőrzésnél problémát találtak, ami miatt majdnem bezárták. Ennek elébe menve történt állítólag, hogy a tulajdonosok visszautasíthatatlan ajánlatot kaptak és a helyet egy titokzatos befektető felvásárolta még az ősszel. Nagyjából a pletykákkal egy időben kezdődött meg egy felújítás, aminek mindenki tanúja volt és az étterem összesen öt hétre zárta csak be kapuit, ez alatt azonban sokak szerint csoda történt odabent. Még a nyitásig kis idő hátra van, de az új konyhafőnök és tulajdonos, Neffry Ezra, bizakodó a tervei kapcsán és szerkesztőségünknek azt mondta "Mindenki elégedett lesz, ebben biztosak lehetünk.".
Bárhogy is alakuljon ez a váltás, a falu ismét nagy lépést tett azzal, hogy egy fantasztikus helyből még jobbat hoznak ki a számunkra!

Nincsenek megjegyzések: