2019. július 15., hétfő

Madarat tolláról...

Ha az Inka Birodalomról nem is hallottál, a Machu Picchu perui hegyek közt megbúvó romjairól már biztosan láttál képeket. Az inkák főképp Dél-Amerika nyugati oldalán terjeszkedtek, többek között a mai Peru, Chile, Kolumbia vagy éppen Argentína egy részét is magába foglalta a birodalmuk. Legfőbb istenüket Viracochának hívták, akinek bizonyos időközönként emberáldozatokat mutattak be. Hittek az ember és a természet közti szoros kapcsolatban, így nem is olyan meglepő, hogy horoszkópjuk madarak képére épült.

Napmadár 01.22. - 02.19.
A fékezhetetlen - A napmadár jegyében született ember legfőbb tulajdonsága a függetlensége. Nem kerüli feltétlenül mások társaságát, de nagyon jól érzi magát egyedül is. Sokan közülük nem mindennapi hobbival töltik szabadidejüket. Sok feltaláló és felfedező is ebben a jegyben született. A napmadár típusú embereket az anyagi javak közömbösen hagyják. Szeretnek utazni.

Galamb 02.20. - 03.20.
Igazi galamblélek - Ő a nyugalom és a szelídség megtestesítője, de ugyanakkor a félénkségé és a védtelenségé is. Aki ebben a jegyben született, könnyen alkalmazkodik a vele szemben támasztott elvárásokhoz. Keserűség nélkül képes lemondani saját vágyairól és terveiről. Nem vágyik hatalomra, nem szereti a kockázatot. Békés, nyugodt, kiegyensúlyozott életről álmodik.


Keselyű 03.21. - 04.20.
Csak magára gondol - A Keselyű jóval erősebb az átlagnál - testileg és lelkileg egyaránt. Mindig saját érdekeiket tekintik a legfontosabbnak – igazi egoisták. Nem félnek viszont a kockázattól. Jobbára vezető személyiségek, imádnak másoknak parancsolni. Nem szívesen ismerik be tévedéseiket, de egy esetleges vereség sem jelent nagy tragédiát számukra. Könnyedén túlteszik magukat a kudarcokon, és máris a következő feladat felé fordulnak.

Pulyka 04.21. - 05.21.
Mellette biztos, hogy nem kell szűkölködnünk - Az inkák a Pulykát a bőség, a gazdagság és jóllakottság szimbólumának tekintették. Aki ebben az időszakban született, nyugodt és körültekintő személyiséggé fejlődik. Jellemzője a büszkeség és a tartás. A Pulykáktól igen sokan kérnek segítséget és tanácsot és ami még ennél is többet jelent: meg is fogadják azt. Csak hosszas megfontolás után dönt, és ritkán változtatja a nézeteit. Mindig igazat mond.


Papagáj 05.22. - 06.21.
Színes és hangos személyiség, akár a névadója - Jellemző rá a kellemes modor, a humorérzék és az elevenség. Ő a társaság középpontja. Ez kedvére is van, hiszen a Papagáj nem szereti a magányt, viszont imádja, ha sok barát és ismerős veszi körül, akik csodálják fantáziáját, szellemességét. 
Hibája lehet a bőbeszédűség, a hiúság és a könnyelműség. Nemigen törődik a pénzzel, egyik napról a másikra él, de szerencséjére általában a sors kegyeltje, szinte mindent sikerül baj nélkül megúsznia.

Fürj 06.22. - 07.22.
Igazi tyúkanyó, tyúkapó - Szerénység, jólelkűség, egyenesség és a áldozatkészség jellemzi. Senki sem képes úgy gondoskodni otthonáról és a családjáról, mint a fürj jegyében született ember. Ügyes és gyakorlatias, nincs sok hibája. Néha zsörtölődik, de könnyű leszerelni, ha igazat adunk neki. Képes nagyon keményen dolgozni azért, hogy megfelelő körülményeket biztosítson családjának.


Albatrosz 07.23. - 08.22.
Kalandra fel! - Élete rendszerint kalandokkal és veszélyekkel teli, de ezeket általában baj nélkül átvészeli. Bátor, vagány, merész, és nem ijed meg semmilyen nehézségtől. Javíthatatlan optimista, aki életörömével másokat is magával ragad, így mindig rengeteg barát veszi körül. Gyűlöli az egyhangúságot. Talán ezért is szereti annyira a kalandos utazásokat ismeretlen vidékekre. Az albatrosz szívélyes, kedves, és nem túl igényes a hétköznapi életben.

Tukán 08.23. - 09.22.
Egy hallgatag bölcs - A tukán a józan gondolkodás, az óvatosság és a bölcsesség szimbóluma. A tukán jegyű ember megfontolt, higgadt és korántsem mondható bőbeszédűnek. Megbízhatósága és szorgalmára lehet alapozni, a családi vagyont biztosan nem herdálja el, sőt, épp ellenkezőleg: megsokszorozza azt. Gyengéje az utazás. Annak érdekében, hogy útra kelhessen, sokszor még az észérveket is félreteszi.

Kolibri 09.23. - 10.22.
Az életöröm megtestesítője - Ez a piciny madár maga az életöröm, s a kolibri hozza a jó híreket is az inkák szerint. Aki ebben a jegyben született, derűs, jóindulatú és barátságos. Mindent rózsaszínű szemüvegen keresztül lát, ami az élet legnehezebb pillanatain is átsegíti. Sok barátja van, és szívesen segít nekik. Szereti a szép ruhákat és a különleges ételeket. Nem takarékoskodik, de általában nincs is rászorulva.


Héja 10.23. - 11.22.
Kirobbanó energia, lehengerlő fantázia - Az ebben a jegyben született ember energikus, bátor, határozott. A héja kitartó és erős, de nem szereti a szürke hétköznapokat és az egyhangúságot. Nem mindig diplomatikus, nem tudja elrejteni érzelmeit. Viszont közvetlen és nyílt. Némelyik héja típusú személy mindennél jobban szereti a hatalmat. Vonzza őt minden, ami nem szokványos, titokzatos és kiismerhetetlen - gyakoriak nála a parapszichológiai képességek.

Sólyom 11.23. - 12.21.
A kalandos élet garanciája - A sólyom nemes jellem, bátor és nagylelkű. Élete állandó változás és kaland, melyekből mindig baj nélkül tér haza. Bár hirtelen haragú, indulatai hamar elmúlnak. Talán ez is az oka annak, hogy könnyen megbocsát. Szeret bulizni, mulatni, nagy társaságban érzi igazán jól magát. Szereti szórni a pénzt, nem kenyere a spórolás.

Bagoly 12.22. - 01.21.
Bölcs és megbízható - Ez a madár a bölcsesség és a megfontoltság szimbóluma, de nem utolsósorban a titoktartásé is. Aki a bagoly jegyében született, komoly, diszkrét, és nem beszél a levegőbe. Szűkszavú, nem érzelgős. Higgadt, tartózkodó a viselkedése, megválogatja a barátait. A Bagoly nem tűri a butaságot, az önteltséget és a bizonytalanságot. Szorgalmas és törekvő, így gyakran komoly sikereket ér el az életben.


Forrás: harmonet.hu

Nincsenek megjegyzések: