2019. január 15., kedd

Az egyik megkerült, a másik meg épp csak eltűnt


Várkonyi Lana visszatért!
A bálon úgy tűnt, Várkonyi tanár úr végre túljutott sikertelen házasságán és újra nyeregbe ült, ám éppen csak megtörtént az a bizonyos más vizekre való evezés, egy szemfüles illető kiszúrta a professzor porcelánbőrű feleségét a faluban. Lanának valószínűleg beépített érzékelője van, amely megmondja, hogy éppen mi történik. Mi már azt hittük, hogy többé nem látjuk, így felbukkanása igencsak váratlan volt. Persze, az sem kizárt, hogy valami félreértésről van szó csupán, és csak nagyon hasonlított rá a lencsevégre kapott nő, de mi ezt nem nagyon hisszük. Ajaj! Hatalmas botrányra van kilátás.



Elvesztettük Denis Brightmore-t! 
Persze nem végleg, de hosszú időre. A fiú éppen abban az időben tűnt el a kastélyból, amikor elkezdtek nyomozni a Catherine Payne-t megtámadó titokzatos egyén kilétét illetően. Azóta már többen felkeresték a jelenleg is ágynyugalomra ítélt főszerkesztő-helyettest, aki elmondta, Denisnek köszönheti, hogy életben van, mi több, ő kérte meg a rellonost, hogy utazzon el egy időre, mert a heves természete miatt nem nyugodna és megkeresné a tettest. Egyik látogatásunk alkalmával rákérdeztünk a báli forgatagban szárnyra kelt hírre is, miszerint Cath gyermeket vár, ám az orvos elmondása szerint már nem. Úgy tűnik, valóban jobb, hogy Denis egy ideig nincs itt, azonban reméljük, hogy hamarosan minden helyreáll, kiderül ki bántotta a lányt, és a Rellon egyik ismert arca újra megvillanthatja ellenállhatatlan mosolyát a birtokon. Egyesek úgy vélik, hogy távollétének oka nem más, mint, hogy talált egy olyan bájitalkészítőt, aki képes a veritaserum olyan erős hatású formulájának előállítására, amely a vallatás közben meg is kínozza az áldozatát. Nos reméljük nem így van, de azért jobb, ha nem szórakozunk egy Brightmore-ral.


Várffy prof nőmágnese 
Új módszerrel keres alkalmi barátnőket Várffy Robi, ez a "nőmágnes" pedig nem más, mint a bálon megnyert koronája. Minden alkalommal, amikor csak lehetőség van rá, magánál tartja az ékszert, és úgy tűnik, amint előkerül a táskájából, a nőneműek nem bírnak neki ellenállni. Nem megerősített pletyka szerint a koronában valóban van egy kis mágia, amely vonzza az ellenkező nemet. Azt nem tudjuk, hogy vajon szándékos-e vagy csupán korábban nem ismert tulajdonságára derült fény, illetve azt sem, hogy vajon Bogna koronája is így funkcionál-e, azonban a folyosókon megnövekedett a "Várffy prof" és a "Várffy Robi" sóhajok száma.


Payne áradat! 
Ha az ember azt hiszi, hogy elég Payne van a Földön, akkor nagyon téved! A téli szünetben kiderült, hogy a jelenlegi családfő bizony nem csak hat házassága alatt volt szorgos méh, hanem a házasságai mellett is, és további gyermekei tartanak igényt a vagyonára. Első információink szerint minimum annyi törvénytelen gyereke van, mint törvényes. Ennek egyik első hullámával érkezett Faith is, aki nem elég, hogy egykorú, de egy egyetemi szakon is van a féltestvérével, Arianaval. Azt hiszem, fiúk-lányok, itt az idő utánakérdezni, hogy vajon ti nem-e a család egyik tagja vagytok.

Nincsenek megjegyzések: