2018. augusztus 15., szerda

Második esély ismét


Ahogy a múltkor be is harangoztam, kedves olvasóim, a Mancs-Hely cikksorozatunk második része következik. Ugyanis nemcsak kutyusok, de alkalomadtán más, elárvult állatok is itt kötnek ki, akik szerető otthonra várnak. Ha valaki elnyeri a szíved a leírásból, csak pattanj fel, és írj egy baglyot nekem vagy Rea Liebhartnak, és máris új taggal bővítheted a családod!
Legújabb bentlakóink következnek:








Név: Gyömbér

Nem: nőstény

Kor: körülbelül 2,5 éves

Tudnivalók: Gyömbér két hete érkezett a menhelyre, és azóta nagyon jól elvan. Szeret az ablakban napozni és alkalmanként letépni a függönyt. Távol tartja az egereket a háztól, cserébe viszont szeretné, ha a privát szféráját tisztelnék. Akkor és annyi simit kapjon, amennyit és amikor ő szeretné; ezt jelzi is azzal, hogy beül az ember ölébe és hangosan dorombol. Viszonylag gyakran teszi ezt, így egy barátságosabb, aranyosabb cicával van dolgunk, aki tüsszög a portól. Csak jól takarított helyre ajánljuk! Sok odafigyeléssel egy játékos, aktív cica lehet belőle, aki minden szeretetét odaadja. (Az általa megszabott időben és helyen.)








Név: Lysander

Nem: hím (ivartalanított)

Kor: körülbelül 1,5 éves

Tudnivalók: Lysander most már három hónapja a menhely lakója, és bizony egyike azoknak, akikkel nem akarsz összefutni a sötét sikátorban. Mert kíméletlenül az arcodba mászik, és addig bámul a vesédbe az átható tekintetével, amíg oda nem adod neki az összes nasidat. Tudni kell róla, hogy nem jön ki túl jól más állatokkal, így ha lehet, egyedüli kedvencként szeretné tölteni új életének hátralévő napjait. Szereti, ha pokrócba burkolózva nézhet együtt filmet az emberrel, vagy csak olvasnak egy könyvet, mert ő kifejezetten nyugis állatka. Ha eltűnik, nem kell stresszelni, csak elbújt, és majd ha kipihente magát, újra felbukkan. 








Név: Rajah

Nem: hím (ivartalanított)

Kor: 5-6 éves

Tudnivalók: Rajah a tipikus primadonna a bagázsban. Kéreti magát, aztán ha megpróbálod megsimogatni, letépi a fél karodat és még csúnyán is néz rád, mert megpróbáltál hozzáérni. Fizikai kontaktusra kényszerítetted! A nappalok nagy részében szakavatatlan szemek számára láthatatlan, szeret elrejtőzni és csak este veszi a fáradtságot, hogy előmásszon. Persze vannak számára is szimpatikusabb emberek, akiknek nem karmolja szét a bokáját, mikor elmennek a kanapé mellett, de ezek ritkábbak. A gazdija is alighanem egy ilyen személy lesz. Türelmet és kitartást igényel összeszokni vele, de cserébe tekintélyt parancsoló, különleges macska. Csemegékkel rá lehet venni a szövetkezésre, de ahhoz tényleg elég karizmatikusnak kell lenni. Ő királyi vérből való, nem vegyülhet csak úgy a munkásosztállyal! 




Nincsenek megjegyzések: