2018. június 15., péntek

Pókok, dolgok, megcsalás



Tisztelt Dr. Who!
Szeretnék egy kisállatot, de a szüleim nem engedik. Pedig az év nagy részét a tanodában töltöm, szóval nem is kéne foglalkozniuk vele. Különben se értem, mit ne lehetne szeretni egy tarantulán. Olyan helyes és nem bánt senkit, hiába gondolják ezt róla. Szerinted hogy vegyem rá őket, hogy kaphassak egyet?
Pókbarát

Kedves Pókbarát!
Az állatoktól kapott szeretetet nem nagyon lehet pótolni semmivel, hiszen az ő érzéseik sokkal tisztábbak, azonban egy nagy létszámú iskolában egy tarantula talán első kisállatnak nagy falat. Sokan nem tudják a helyes eljárást, ha mondjuk a falon látják a kiskedvencedet, és előfordulhat, hogy éppen ezért korai halált halna. Én azt javaslom, hogy ha mindenképpen szeretnél kisállatot, kezdj egy puffskeinnel vagy kisméretű kutyával, olyanokkal, melyek már ismertek a kastély népének köreiben és nem kapnak tőle frászt. Tarantulát pedig tarthatsz akkor, amikor már te is gyakorlott állattartóvá válsz.
Kívánom, hogy megtapasztald a szeretet egy új formáját!



Kedves Doktor Who!
Tudok egy titkot. Az van, hogy a sulipszichológust szerintem megcsalja a barátnője, akivel együtt él. Mármint gondolom együtt élnek, legalábbis sokszor látják a csajt a doki házánál. A múltkor pedig a lány a pubban incselkedett az egyik aurorral meg táncoltak is, ha jól tudom. Hát hogy lehet ilyet csinálni szerinted?
Informátor

Kedves Informátor!
Biztos, hogy a barátnője? Nem lehet, hogy a testvére?
Ettől függetlenül a megcsalás sosem megoldás egy problémás helyzet kezelésére, így valóban igazad van, ez egy olyan dolog, amiről beszélni kell. Néha az emberek csak úgy megtesznek dolgokat, és csak később jönnek rá, hogy ez mit is jelent, milyen következményekkel jár. Reméljük, hogy a lánynak hamar benő a feje lágya, és rájön, hogy nem ez az az út, amin a leghelyesebb haladni.



Kedves Dr. Who!
Pár napja kölcsönadtam valamit az egyik évfolyamtársamnak és mivel azt ígérte, mostanra visszakapom, így rákérdeztem nála, ő meg letagadta, hogy adtam volna neki bármit. Pedig biztos vagyok benne, hogy igen. Mit csináljak? Csak nem kutathatom át a szobáját vagy ilyesmi.
Segítő fél

Kedves Segítő fél!
A biztonság kedvéért megnézted a saját holmijaid között is, hogy nincs-e ott ez a bizonyos kölcsönadott dolog? Vannak esetek, amikor csak úgy emlékszünk, hogy kölcsönadtunk valamit, mert szándékunkban állt megtenni, azonban a tényleges átadás nem történt meg. Ha nincs nálad, azt javaslom, hogy higgadtan kérd meg a barátodat, hogy mégis nézze át a saját holmijait, hátha csak hirtelen nem emlékezett rá, hogy nála van. Ne aggódj, a dolgok nem tűnnek el olyan könnyen, mint ahogy az emberek hiszik, és valahonnan, talán egy harmadik féltől fog majd előkerülni.

Kívánom, hogy gyorsan pontot tudjatok tenni az ügy végére!



Nincsenek megjegyzések: