2018. június 15., péntek

Itt a jó idő, jönnek a bébik!


Sárki apu másik családja
Több olvasónk is jelezte, hogy már több ízben is látták az Eridon házvezetőjét, ahogy egy kisbabát látogat a faluban. Többször is látták, ahogy járni tanítja, vagy együtt játszanak a kertben. Sokáig nem volt arról senkinek sem tudomása, hogy kihez is tartozhat a kicsi, hiszen a házvezető állandóan jelzi, hogy a házassága tökéletes. Eddig irigykedve gondolhattunk erre az idillre, most azonban már inkább sajnáljuk a feleségét, aki valószínűleg mit sem tud arról, hogy Dorián prof iskolai pályafutása alatt egy új családot alapított. A múlt héten egyik olvasónk kapta el a pillanatot, ahogy a feltűnően magas férfi a gyermekkel a játszótéren játszott, majd visszaszolgáltatta édesanyjának, aki nem más, mint Cameron Wallace, vagyis egy egykori diákja. Azt hiszem, erre a fordulatra éppen tőle senki sem számított! Hogy mi lesz ezek után a tökéletesnek mondott házasságával? Azt hiszem, mindannyian sejthetjük.

Mr. Van den Bergh hirtelen szabadságigénye
Hirtelen jött változás állt be azzal, hogy az Edictum főszerkesztője és helyettese egy pillanat alatt helyet cseréltek egymással, és mostantól Apáthy Marcell vezeti az újságot. Egy ideig azt próbálta elhitetni a két rellonos, hogy ennek csupán annyi oka van, hogy szívesen kipróbálnák egymás munkakörét, de nyilván ha így is van, drasztikus cserére nincs ok. Utánajártunk hát az igazságnak. Mint kiderült, Jonathan az Edictumban tartott buli óta egyre többet találkozik Rozsos Annamáriával, akivel az első pillanatban egymásra hangolódtak. A hirtelen fellángoló szerelem hirtelen gyermekáldással is járt, így most a nemesi család őrjöngve követeli az ifjú Bergh úrfitól, hogy vegye nőül Annamáriát. Az esküvő a hónap utolsó napjaiban lesz esedékes, a menyasszonyra pedig igyekeznek olyan ruhát találni, mely takarja a pocaklakót. Egyes pletykák szerint később mint koraszülött, de nagy küzdőszellemmel megáldott gyereket akarják az érkező gyermeket a rokonoknak bemutatni. Így már érthető, miért is volt ez a hirtelen váltás, és el is kezdhetünk azon aggódni, hogy mi történik majd akkor, ha esetleg véletlenül Farkas Kamilla is teherbe esik.

Mr. Magnus öröksége
Nyilvánosságra került Alexander Magnus végrendelet tervezete - nem mintha eltávozni készülne az élők közül -, mely megnehezíti fia terveit a következmények nélküli életre vonatkozóan. Ez ugyanis kimondja, hogy Alastair csak akkor veheti át a családi vagyont, ha fiú utóddal IS rendelkezik. Vagyis finom utalást közvetítettek felé, hogy itt lenne az ideje, ha megállapodna és végre utódnemzésbe kezdene. A férfi jelenleg még mindig felfüggesztett aurorként várja az ítéletet és tengeti életét házvezetőként, ami azért jóval alacsonyabb életszínvonalat jelent, mint amit korábban megengedhetett magának. A tekintélyes Magnus-vagyon számokban nehezen írható le kisebb szívroham nélkül, így hát nem csoda, hogy a rellon házvezető is gyorsan elkezdett potenciális feleségek után nézelődni. Egyesek szerint hamarosan felvállalja azt a nyílt titkot, hogy Oravecz tanárnővel kavar, míg mások erősen úgy sejtik, hogy Erdős-Prinz Vivient környékezte meg, ami miatt Várffy professzorral rúgta össze a port nemrég. Akárhogy is, mi már nagyon várjuk azokat a Magnus bébiket!

Kedves gyermekek
Mint ahogyan arról már korábban is beszámolhattunk, néhány évtizeddel ezelőtt Kedves professzor nagy kan volt - fárasztó szóviccek 365 -, ugyanis több alkalommal is adományozott hol orvosi célokra, hol hogy a tanulmányait tudja fizetni, a hajszálát, vérét és  örökítőanyagát. Ennek eredményeként meg is született a sok gyermek, akik közül már többen fel is keresték a férfit. Emellett nemcsak az idősebb gyermekeiért felel most már, hanem a fiatalabbakért is, hiszen a most induló óvodai és előkészítős csoportokban legalább kettő, de inkább több gyermek tandíját részben ő fizeti - tudtuk meg forrásunktól, aki névtelen kívánt maradni. Elmondta azt is, hogy a férfi által kitöltött űrlapok alapján egyáltalán nem kell aggódnunk, hogy ez a hirtelen népesedett család romba döntené a férfit anyagilag, hiszen saját bevallása szerint is igen szép fizetésekből él.

Mr. Bojarski döntése
Most, hogy már érkezik is a második Bojarski-baba, a barátok elkezdték a szokásos ugratást, vagyis ha így haladnak, akkor hamarosan egy egész kviddics csapatnyi utóddal kell majd számolniuk. A kettő persze eléggé messze van a héttől, de a hétvégén a reptan professzorként is ismert férfi a kislányát, Klara-t felvitte magával a seprűjén, hogy megtegyenek együtt néhány kört. A kislány nagyon élvezte a fent töltött időt, így ez határozta meg az esti beszélgetés alapját. A férfi közölte a nejével, hogy klubot alapít, melybe csak Bojarskik tartozhatnak, ennek pedig az a legegyszerűbb módja, ha a kezdőcsapat mind az ő gyermekeikből áll majd. Majának célszerű lenne nem sokkal a gyermek születése után ismét teherbe esnie és lehetőleg ikreket szülnie, akik terelőkként fognak csatlakozni első két testvérükhöz, akiknek posztja még kérdéses, az azonban biztos, hogy a legkisebb gyermek lesz a fogó. Maja állítólag őszinte döbbenettel fogadta a tényt, de egyáltalán nem ellenkezett, sőt már kis csapategyenruhát is elkezdett tervezni a jövendőbeli porontyoknak. 



Nincsenek megjegyzések: