2018. március 15., csütörtök

Fagyos hírek a nagyvilágból


Jó ember a hóember
A szomszédos Ausztriában, Gráctól nem messze meglehetősen nagy kavarodást okozott egy mindössze 9 éves fiú, pedig ő nem tett mást, mint túlzottan örült a hónak. Az ifjú varázsló fáradtságos munkával megépített egy tucatnyi hóembert a metsző mínuszokban, szívét-lelkét beleadva. Művei az odaadó gondoskodástól felszabadult mágikus energiák hatására önálló életre keltek és természetesen azonnal elindultak felfedezni a környéket. Jó néhány muglival összetalálkoztak, párat még meg is dobáltak hógolyóval. A Varázsbaj-elhárító Osztag azonnal kiszállt a helyszínre, ám a kisfiúra való tekintettel nem hatástalanították a bűbájt, csupán biztonságba helyezték a hóembereket, távol a varázstalan szemektől. A Muglimagyarázat Szerkesztő Bizottság elérte, hogy a szemtanúk az esetet mindössze egy valósághűen megkomponált tréfának tekintsék. Az ifjú mágus családja úgy nyilatkozott: "Nagyon hálásak vagyunk a minisztérium embereinek, hogy figyelembe vették  gyermekünk érzéseit. A hóembereket egy hűtött szobába szállásoljuk majd, ha felmelegszik az idő."


Jégcsap szonáta
A méltán híres, különc ír zenész, Art O’Carroll ismét valami lélegzetelállítóval rukkolt elő. Március 3-án szabadtéri koncertet adott, melynek keretében hangszerként csak és kizárólag jégcsapok szolgáltak. "A méretük, az elhelyezésük és az előadótér akusztikája határozta meg művem minőségét" - nyilatkozta a muzsikus. A koncertet egy völgyben tartották. A közönség tagjai páratlan élményként számoltak be a nem mindennapi előadásról, melyen a művész bő két órán át vonultatta fel legismertebb szerzeményeit ebben a különleges feldolgozásban.


Hegymászó a bajban
Szó szerint vérfagyasztó baleset történt az egyesült államokbeli Minnesota államban, ahol egy hegymászó egyensúlyát veszve alágurult a magasból, végig azon az úton, amelyet odáig megtett. A hegy lábához egy hatalmas hógörgeteg formájában érkezett meg. Szerencséjére úgy negyed órán belül egy arra bandukoló kutya megérezte őt és jelezte gazdájának, hogy a nagy hógolyó belsejében ott rekedt valaki. A megmentő mágus egy percet sem tétovázott, bevetette az általa ismert leghatékonyabb bűbájokat és nagyjából öt perc alatt kiolvasztotta a pórul járt kalandort.

Nincsenek megjegyzések: