2018. február 15., csütörtök

Hírek a nagyvilágból

 Fények és lángok


Pécsen ismét megrendezésre került január 24-e és február 14-e között a Télűző Tűzfesztivál. A Zsolnay-kút közelében található átjárón átlépve különös csodavilágba léphettek be az ide látogatók. A lángok szerelmeseit csípős ételkülönlegességekkel, italokkal, illetve különféle tüzes játékokkal várják. Számos tűzmágus is felbukkant a rendezvényen, de az elemi mágiában csak szemlélőként gyönyörködő varázslók ezrei is ide sereglettek ebben a pár napban, amíg csodálni lehetett a lángokat a város ezen eldugott zugában.


Megnyílt a világ egyik legkülönlegesebb strandja, ahová éjszaka érdemes benézni. A brazil partoknál található hely különlegessége nem a napsütés, nem is a kagylók, hanem az egyedi élővilág, amelynek köszönhetően a víz mágikus kék fénnyel tündököl egész éjszaka. Ha mindez nem lenne még eléggé vonzó valakinek, a sós tengervíz gyógyhatással is bír, képes eltüntetni a sárkányhimlő és egyéb hasonló, a bőrt eltorzító kóros mágusbetegségek nyomait. A parton sátrazni is lehet már az erre kijelölt helyen, de akik nem szeretnének kint aludni, azok a közeli hotelben foglalhatnak szobát, hogy aztán megmártózzanak a különleges vízben vagy romantikus sétát tegyenek a varázslatos partszakaszon.


Az idei év asztrológiai szempontból meglehetősen zsúfolt, több nem mindennapi jelenségnek is tanúi lehetünk, hiszen ritka alkalom például az, hogy egyszerre van kék hold, szuperhold és holdfogyatkozás is. Bővelkedünk azonban csillaghullásokban is a január 3-án és 4-én látható Quadrantidáktól a december 21-én és 22-én átvonuló Ursidákig. Február e tekintetben kissé szegényesnek mondható, ha a számokat nézzük, azonban minőségben mégiscsak kárpótolnak minket az égitestek, nem annyira a ma esti újholddal, sokkal inkább a részleges napfogyatkozással. Igaz, az érdeklődőknek Dél-Amerikába kell ehhez a látványhoz utazni, de ez mikor volt gond egy mágusnak?

Nincsenek megjegyzések: