2018. január 15., hétfő

Újévezés a kastély falain túl


A piros Fisherről eddig vidám, kedves benyomása támadt az embernek, ha szembejött vele a folyosón. A folyton vidám, mosolygós lányról mindenki azt pletykálta, hogy őt bizony nem lehet kihozni a sodrából, és szöges ellentéte testvéreinek. Talán mégsem esett olyan messze az alma a fájától. Szilveszter éjjelén ugyanis egyik olvasónk elkapta Emily Fishert, amint szőkén, álarcban indult neki az éjszakának. Vajon kipróbálta, milyen más bőrébe bújni? Sajnos forrásunk nem találta az est további részében, hogy beszámoljon nekünk, mit csinált még az éjszaka alatt. Talán kukákat borogatott vagy nyílvesszőt lövöldözött, mint Cupido. Az est vége felé ugyanis már íjat és nyilat is találtak a kisasszonynál.


A Navine kis tündére bizony nagy problémában volt, mikor a saját falujában próbált elmenni szilveszterezni. A régóta elkészített levél-ruhakölteménye ugyanis a tél során elszáradt, és a szép, friss zöld szín helyett töredezett sárgába váltott át. Tulipánvölgyi Flórának igazán nagy szerencséje volt aznap, ugyanis a szomszédos butikban dolgozó selyemhernyó éppen akkor kapta meg a napi friss levéladagját, így Flórának egy kevés magyarázkodás mellett sikerült kérnie belőle, hogy aztán saját kézzel varrja meg estére a ruháját. Érdekesség, hogy a selyemhernyónk estére átalakult a kivételesen jó éghajlatnak köszönhetően csodaszép pillangóvá, így Flórával együtt indultak neki a bálnak.


A Lepsényi család egyetlen szem Veronikája a szilveszter előtti estén a hírek szerint nem kicsit veszett össze bátyjaival. A vita kiváltó oka pedig egy kóbor majom volt, akit Vera hozott haza egyik esti sétája alatt. Míg a másik két Lepsényi, Ricsi és Zalán az állatot menhelyre vagy állatkertbe adták volna, addig Vera mindenképpen el akarta vinni a szilveszteri estéjükre. Olyannyira fontosnak tartotta a Marcellnek elnevezett majmot magával vinni, hogy végül a testvérei nélkül indult útnak. Persze Marcell sok kellemetlenséget okozott az etikett terén, így az est végére Lepsényi Veronika is belátta, hogy talán jobb dolga lesz a majomnak egy állatkertben vagy rezervátumban, mint nála.

Nincsenek megjegyzések: