2017. november 15., szerda

Mire lesz szükséged novemberben a csillagok szerint?



Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Sose hagyj otthon pennát és pergament Szükséged lesz rá, hogy feljegyezd az ötleteidet, hisz ez a hónap az inspirációról és az ötletekről fog szólni. Lehet, hogy némelyik úgy tűnhet, nem megvalósítható, de a legtöbbnek igen nagy hasznát tudod majd venni. Mindenképpen készülj fel rengeteg tekerccsel, mert a csillagok folyamatosan súgják majd a jobbnál jobb gondolatokat. Akár egy ideiglenes Pulitzer-penna másolatot is beszerezhetsz a hónapra.




Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
Motivációs lista legyen mindig a szemed előtt. Az egyre hosszabbodó éjszakák bizony a te kedveden sem segítenek, és előfordulhat, hogy azért késel az óra kezdetéről, mert reggel kicsit tovább tartott rávenned magad az indulásra. Pedig könnyen védekezhetsz ellene, egyszerűen csak írj össze egy listát, amire ha ránézel, hajnalok hajnalán is kilök az ágyból és útnak indít. Rakhatsz ki fotókat, vagy megkérdheted a barátaidat, írjanak össze pár szót neked, ami segít túlélni a novembert. Ne feledd, a következő hónapokban már könnyebb lesz.



Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Hagyd otthon az elvárásaidat és engedj kicsit a gátakon. Ne feledd novemberben a lazaságot folyton magaddal vinni. Az elmúlt hónapokban éppen eléggé sokat dolgoztál, hogy egy kicsit megpihenj, mielőtt túlzásba vinnéd a szorgalmat és a feszültséget. Ha van egy spontán program, ugorj bele! Bármilyen ötletbe belevághatsz, most jól fog sikerülni, hisz a csillagok megjutalmaznak az előző hónapok kihívásai és nehézségei után. Most belekezdhetsz valami olyasmibe is, amit esetleg már régóta terveztél. Hallgass a sugallataidra, és nem lesz probléma.



Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
Tartsd a csuklódon a befőttesgumit. A legjobb, hogyha többel is bekészülsz, hisz ideje hátrahagynod a rossz szokásodat. Bármennyiszer is próbálsz letérni az ösvényről, a gumi csípése emlékeztetni fog arra, mit nem szabad tenned. Ha túl sokat káromkodsz vagy egyszerűen csak túl sokat panaszkodsz, épp itt az ideje leszokni erről. Nehéz lesz, de ha következetesen csinálod, a bolygók állásának köszönhetően éppen elég erőfeszítés mellett a hónap végére el fog tűnni az a bizonyos rossz szokás.





Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Határidőnaplóra lesz szükséged ebben a hónapban. Kicsit talán összecsapnak a fejed felett a hullámok. Sok lesz a tenni-, látni-, hallani-, és  éreznivaló, úgyhogy készülj fel a rengeteg impulzusra novemberben. Nem árt, ha kicsit összegzed a dolgaidat, így a határidőnaplódat vagy egy egyszerű naptárat sose felejts otthon. Jobb, ha felírod a programokat és teendőket, mielőtt elvesznél bennük és szétcsúsznának a kezeid között a dolgok.





Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Készíts be estére egy nagy üveg gyerekpezsgőt! Ez egy nagyon kedvező hónap lesz a számodra, persze csak akkor, ha minimális erőbefektetést teszel. A csillagok és bolygók együttállásának hála bármibe is kezdesz bele, azt siker fogja övezni. Legyen akár szó egy dolgozatról, vagy egy együttes alapításáról. Esetleg új nyelvbe is belekezdhetsz, vagy jelentkezz a DÖK-be, indulj versenyeken! Mindenhol tarolni fogsz, úgyhogy készítsd be az ünneplésre valót, mert ez lesz a te hónapod!



Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Lehetséges, hogy ebben a hónapban nem árt beszerezned és magadnál tartanod egy gyanuszkópot. Előfordulhat, hogy ebben a hónapban nem vagy elég elővigyázatos és olyan emberekben is megbízol, akik ki akarják használni a jóindulatodat. Egy gyanuszkóp kiszűrné a rossz akarattal érkezőket, és jelezné, ha óvatosan kellene az illetőhöz állnod. Ha esetleg nincs a közelben olyan, aki kölcsön tudna adni egyet, ne aggódj, a telihold idején született levelibéka hangos brekegéssel jelzi a számára kellemetlen alakokat. Persze ez nem olyan megbízható, mint egy gyanuszkóp, de erre a hónapra akár ez is megteheti.



Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Legyen nálad folyton egy pohárnyi kávé. Nem csak a hidratálás miatt, ami természetesen nagyon fontos, hanem mert hajlamos leszel az elalvásra, és a koncentrációd is gyengülni fog. Rányomja a hangulatodra a bélyegét majd az időjárás is, úgyhogy némi utánpótlás nem árt. Ha ügyes vagy, egyszer sem alszol el majd a mágiatörin. Persze helyettesítheted a kávét esetleg egy enyhe aktivizáló bájitallal, de ezekkel csínján kell bánni, ugyanis a boltokban nagyon sok a sarlatán holmi. Célszerű természetesebb vonalhoz folyamodni.




Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Mindig legyen rajtad meleg pulcsi[, esetleg sállal is bekészülhetsz a következő hónapra. Az elmúlt időszak stresszei miatt legyengülhetett kicsit az immunrendszered, úgyhogy könnyen elkaphatsz valami kellemetlen betegséget. Készülj inkább fel, és öltözz rétegesen: a kötött felsők mindig nyerők, és a nagy sálak megvédenek a hideg széltől. Érdemes esténként egy-egy bögrényi forró teával és fürdővel felmelegedned. Ha pedig biztosra mész, keresd fel a manókat a különleges receptjeikért.



Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
Ami a legfontosabb számodra ebben a hónapban, hogy sose hagyd otthon a türelmed. Ez a hónap elég feszült, ezért viszonylag könnyen felhúzhatnak az emberek, ami sajnos sok meggondolatlan cselekedethez és mondathoz vezethet. Próbáld meg nem elveszteni a fejed, különben a hónap végére te húzhatod a rövidebbet. Próbálj meg körültekintően beszélni a körülötted lévőkkel, ha pedig semmiképpen sem bírod ki, inkább egy üres tanteremben add ki a dühödet. Senkinek sem jó, ha felesleges konfliktusok születnek.




Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Mindig legyen nálad egy könyv, vagy ha nem szeretsz olvasni, képregény. Úgy érezheted, ebben a hónapban hirtelen megnövekszik az egyedül töltött órák száma. Bár a szabadidőd is nőni fog, sajnos a körülötted lévőké kevésbé, így magányosan kell majd boldogulnod. Az így töltött órák száma azonban hamar tovaszáll, ha van nálad egy jó történet, ami kiránt az unalmas valóságból.





Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Mindig legyen nálad egy kis rágcsálnivaló. Na nem feltétlenül azért, hogy felszedj pár kilót még az ünnepek előtt, de ebben a hónapban meggyűlhet a bajod egy-két állattal a kastélyon belül és kívül is. Valamiért nincsenek jóban veled a baglyok sem, folyton megcsipdesik a kezed, és bizony a kutyák is rendszeresen megugatnak. Ilyenkor nem árt, ha le tudod őket kenyerezni egy kis ennivalóval, azonnal kedvesebbek lesznek.




Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 
Ne hagyd otthon a táskádat! A nagy rohanásban sokszor csak gyorsan bedobálod azt, ami épp a kezed ügyébe kerül, kivenni azonban már ritkán veszed. Ez nem feltétlenül baj, ugyanis a nagy sürgés-forgásban nem lesz folyton időd a hálókörletbe szaladgálni tintáért vagy plusz pergamenért. A táska jó, ha kéznél van - időt, energiát és ősz hajszálakat is megspórolsz vele, hisz nem kell azon idegeskedned, hogy lemaradsz esetleg az ebédről. A táskát érdemes megbűvölnöd, hogy minden beleférjen, és mégse húzza annyira a válladat.



Nincsenek megjegyzések: