2017. szeptember 15., péntek

Furcsaságok a kastélyon innen és túl

Artemisiák 

A diákság körében ugyan csak egy szűkszavú nyilatkozatot adtak ki arról, hogy Rubya professzor asszony eltávozott az élők sorából, a sajnálatos esemény azonban nem kis riadalmat váltott ki, amikor többen is látták utólag a hölgyet sétálni vagy motorjával közlekedni. Később az iskolában is tapasztalták a különös jelenséget, Makrancos Marcsi szó szerint beleájult az alatta épp nyugovóra térő Eszetlen Egon ölébe, akinek régi vágya volt Marcsit egyszer ott tudni. Napokkal később kiderült, hogy csupán a nagyon hasonló kinézet miatt téveszthették össze Rubya professzor asszonyt Evena Noxennel, aki azért érkezett a faluba, hogy elintézze a nő ügyes-bajos dolgait, illetve, hogy meglátogassa Hercegh Kriszpin igazgató urat, akivel úgy hírlik, bizalmas viszonyt ápolt egykor. Úgy látszik, a káposzta nem is rossz felmelegítve...


Vadász szezon 

Hunter Bailey, amióta kiderült, hogy ikergyermekek édesapjává vált, láthatóan rendes és becsületes családapa. A valóság azonban nem ennyire szép, ugyanis Hunter, mindenféle kifogást keresve időről időre eltűnik kis családja köréből, hogy aztán a legkülönbözőbb helyeken bukkanjon fel ismét. Hogy mi is közös ezekben a helyekben? Mindegyik szóba jövő helyszínen fellelhető Grace Erin Green is. Úgy bizony. A nő, akiért olyan sokat fohászkodhatott Merlinhez Hunter, hogy észrevegye őt, továbblépett és boldogan éli az életét. Fogalmam sincs, hogy sejti-e, hogy Hunter figyeli őt vagy sem, de innen üzenem neki, hogy vigyázzon, mert ez veszélyes játék.

Kacsagolás 

Adott egy lány meg egy srác. A fiú neve Tim, a lányé meg valami virág meg gyümölcs, talán Pipacs Strawberry, vagy valami hasonló. A lényeg viszont, hogy a lány, akiről senki sem tud semmit egyébként, kacsát sétáltatott pórázon az iskola területén. Bizony, bizony! Máskor ilyenkor már jeleznének a bűbájok, hogy idegen lépte át a területet, nála és a kacsájánál viszont semmi ilyesmi nem történt. Tim éppen látta mindezt, és úgy gondolta, hogy ki is próbálja a kacsagolást. A lány hiába mondta, hogy ez nem olyan, mint a falunapokon a póni, a fiú nem hitt neki, és megpróbálta megmászni a kacsát. A madár azonban megérezte a veszélyt, és huss, egy pillanat alatt köddé is vált. Azóta sincs meg. Kérünk hát, ha látsz egy kacsát, akin póráz van, értesítsd az Edictum szerkesztőségét. A legjobb lenne, ha behoznád, és a legfontosabb, hogy semmiképpen ne próbálj kacsagolni, mert olyan nincs is. Köszönjük!

Változik a piros ház

Már év vége előtt tudni lehetett, hogy a pirosak teljesen új vezetést kapnak az elkövetkező tanévben. Hogy kiket, az még rejtély, ahogyan az is, hogy pontosan miért távoznak az Eridon éléről a korábbi vezetők. Amit biztosan tudunk, hogy együtt hozták meg ezt a döntést. Elég sok pletyka kering arról, mi is eredményezhette ezt, a legvalószínűbb mégis az, miszerint Návay professzor viszonyt folytatott egy diákjával, és miután sorra derültek ki a botrányok, inkább önként járult az igazgató elé felmondásával. Az igazgatót annyira meghatotta a tett, hogy nemcsak az állását akarta biztosítani, de a Merkovszky professzor távozása óta üres igazgatóhelyettesi széket is felajánlotta neki. A legvörösebb oktatónk azonban úgy döntött, hogy helyesebb, ha az iskolán kívül marad, de kapcsolatban a diákkal, akinek kiléte még mindig ismeretlen. Ez szerelem! Ádi bácsi története nem ennyire izgalmas, ő muglikutatóként varázstalanokat akar kutatni - meglepő! -, így hát asszonykájával Orfűre költözik, egy bájos mugli településre, ahol oktatni fog és tanulmányokat ír majd a környezetében élőkről. Állítólag két év múlva már a tankönyveiből tanulhatunk. Drukkolunk nekik! 

Nincsenek megjegyzések: