2017. szeptember 15., péntek

Az új tanévre hangolódunk

Kedves Dr. Who!
Nagyon tartok az új tanévtől. Apának nincsen állása, és így most nem futja olyan jó minőségű eszközökre, mint az eddigiekben. Csomó olyan holmim is lesz, amit másoktól öröklök. Félek, kigúnyolnak majd emiatt. Mit tegyek akkor?
Egérke

Kedves Egérke! 

Szerencsés helyzetben vagy, hiszen ismernek már a diáktársaid, tudják, hogy milyen a személyiséged, és feltételezem, kedvelnek is. Napjainkban az, hogy egy szülőnek nincs állása, hogy csak használt ruhát örököl a gyerek, sajnos nem ritka. Mégis, kérlek, hogy ne szégyenkezz miatta, erről te nem tehetsz. Próbálj meg mindent megtenni azért, hogy büszkék legyenek rád a szüleid, hiszen ők minden nap érted dolgoznak. A használt ruhákon pedig sokszor segít egy színező varázslat. Ha még nem tanultad, kérj segítséget egy barátodtól.  Wink

Fel a fejjel, Kisegér! 

Dr. Who


Drága Doki!
Az a gyanúm, hogy a festmények valami borzalmasat terjesztenek rólam. Legalábbis mostanában mintha mindegyikük olyan furán méregetne. Viszont rákérdezni nem akarok egyik keretlakónál sem, mert mi van, ha teljesen rosszul gondolom, aztán az érdeklődésem miatt kezdenek el pletykálni rólam? Szerinted próbálkozzak mégis kipuhatolni? Vagy ne törődjek velük?
Sonorus

Kedves Sonorus!

Semmiképpen ne menj oda hozzájuk! Pontosan azért, amit te is leírtál. Mi van akkor, ha épp ez kell nekik? Elég gyakran hergelik az embereket, csak azért, hogy pletykát indíthassanak el aztán róluk, ne add meg nekik ezt a lehetőségét. Megkérheted viszont az egyik barátodat, hogy érdeklődjön náluk, milyen pletykákat hallottak mostanában, hátha mondanak valamit rólad. 

Nézz át rajtuk, az bosszantja őket a legjobban!  

Dr. Who


Szia Doki!
Úgy örülök, hogy itt az ősz. Te is örülsz neki?
Hulló falevél

Kedves Hulló Falevél! 

Nagyon örülök neki, hiszen ősszel valami csodálatos mindaz, ami a természettel történik. A levelek színének változása, az, ahogyan a nap sugarai bágyadtabbak lesznek, gyönyörű. Imádom, ahogyan előkészül a világunk az alvásra. Ennél jobban már csak a tavaszt szeretem, amikor minden éled. Remélem lelkes olvasónk leszel akkor is. 

Javaslom a rét és a tisztás határát, ott a legszebb ilyenkor a birtok. 

Dr. Who

Nincsenek megjegyzések: