2017. szeptember 15., péntek

A vizsgaidőszak és annak hullámvölgyei

Különbözőek vagyunk, különböző helyekről és családokból érkeztünk. Sokszor más nyelvet beszélünk, és gyakran mást jelent ugyanaz a szó is számunkra, nem csoda hát, hogy a vizsgaidőszakot is különbözőképpen éljük át. Nem mindenki éli meg sikerként vagy kihívásként. Vannak, akik beleőrülnek a folyamatos tanulásba, vannak, akik a szerencsére játszanak, és vannak, akiknek életcél a legjobb jegyet megszerezni. 


North West nem éppen a végtelen türelméről híres. Bár a többnyire összeszedett prefektus mindig ügyel a külsejére és a szavaira, ha tanárokkal van dolga, olykor bizony nála is elszakad a cérna. Nem is kell ehhez olyan sok minden, mint gondolnánk. Elég csupán egy Várakozáson felüli érdemjegy Kiváló helyett mugliismeretből, és máris megmutatja új arcát is a rellonos. A pletykák szerint a Podmaniczky Ádám oktatta tárgyból nem érte el a Kiváló érdemjegyhez szükséges pontszámot. A West fiú ahelyett, hogy elfogadta volna ezt, fenyegető megjegyzésekkel távozott a teremből, éppen csak a pálcáját nem húzta elő. Bár a tanerő nem erősítette meg a hírt, a kint várakozó diákság biztos benne, hogy nem egy szitokszó hangzott el a teremben, és a következmények elmaradása Sólyom Máté házvezető-helyettes érdeme.


Kicsit máshogy nézett ki a vizsgázás Mihálfy Adrián számára. A harmadikos eridonos diák könnyedén vette az akadályokat, olyannyira, hogy az első és az utolsó vizsgáján is kifejezetten elégedett arccal, kihúzott vállakkal hagyta el a termeket. Eredményei megünneplése céljával aztán ay Eridon tornyában koronázó estet is szervezett magának, ahol a vizsgák királyává kiáltotta ki magát. A szervezésbe a pletykák szerint bevonta a toronybeli házszellemet, Theodort is, aki lelkesen pakolgatta volna a díszítést, ha nem akadályozta volna ebben szellem volta. Ebből adódóan végül bevonta a koronázási ceremónia előkészítésébe Kierant, a házi mumust is. A klubhelyiségbeli koronázás azonban elmaradt, mivel a pirosak túl elfoglaltank bizonyultak. Adriánt azért ez nem kedvtelenítette el, Kieran és Theodor társaságában is éppen úgy lezajlott minden a hálókörletben, mintha a klubhelyiségben történt volna népes tömeg ujjongása közepette.


A vizsgaidőszak rengeteg lehetőséget biztosított a kiemelkedő diákoknak, hogy egy kis zsebpénzt keressenek. Egy-két korrepetálás, néhány esszé megírása jó bevételi forrást jelenthetett az élelmesebbek számára. A levitás Nemes L. Izabella például a könyvtárban tartott az elsősöknek felkészítő órákat. A vizsgaidőszak kezdetekor még szépen működő üzlet azonban hamar dugába dőlt, amikor a felsőbb évfolyamos diákok is elkezdtek megjelenni. Nem kellett sok idő, hogy megérkezzenek azok a diákok is, akik csupán a kék mestertanonc szépsége miatt iratkoztak fel a továbbképzésekre, és ahelyett, hogy az anyagra koncentráltak volna meg a helyes válaszok megtalálására, Iza csak a bókokat és a felajánlásokat kapta. A türelmes mestertanonc végül dühbe gurulva hagyta magára az összes kisdiákot a vizsgák előtti drukkban.


A szorgalmáról híres Kornai Viktória bizony kissé túlzásba vitte a felkészülést a vizsgákra. Minimálisra csökkentette az alvásra szánt időt és maximálisra növelte a tanulással töltött órák számát. A vizsgára azonban így végül annyira kimerült, hogy alig bírt ébren maradni. A pletykás festmények szerint megoldásként olyan főzetet vásárolt, amely képes akár egy héten keresztül is folyamatosan ébren tartani az embert. Az igen sok galleonba került főzet azonban úgy tűnt, nem vált be, hiszen pár óra után a vizsgalapok felett, írás közben bóbiskolt el, átaludva ezzel majdnem az egész számonkérést. A vizsgáztató tanár ébresztette fel a tintás arcú lányt. Kész szerencse, hogy az iskolában megértő tanárok vannak, ugyanis felajánlották a számára, hogy bármikor újraírhatja a vizsgát, miután meglátogatta a gyengélkedőt.

Nincsenek megjegyzések: