2017. február 15., szerda

Az új házvezető

Felpezsdült a Navine háza tájéka, ami leginkább az új vezetőségnek köszönhető.  Interjúalanyom az új házvezető, Seth Gareth Selwyn.


Mindenekelőtt gratulálok a házvezetői poszthoz és sok sikert kívánok hozzá. Hogy érzi magát ebben a pozícióban?
Nagyon köszönöm! Remekül, bár elsőre nem volt egyszerű összeválogatni a prefektusi gárdát, és csaknem illegális módszereket is be kellett vetnem, hogy megnyerjem magamnak a Navinéseket.

Ha jól tudom, Ön eridonos volt. Nem furcsa egy másik ház élén állni? Miért döntött úgy, hogy a Navine vezetője szeretne lenni? 
Nem tekintem magam kizárólag eridonos jellemnek - szerintem ilyen alapjáraton nem is létezik, mindenkiben megvan valamennyi ház, kisebb-nagyobb mértékben. Mivel elég sok szabadidőm akadt a tanítás és a kísérleteim mellett, úgy gondoltam, bevállalom a megüresedett posztot, mivel a legrosszabb esetben is megszabadulnak tőlem a Navinesek rövid időn belül.

Leon Rjurik tanár úrral milyen a közös munka?
Fenomenális! Hálás alanya bármilyen ugratásnak - könnyen bedől, ráadásul a sokadik alkalommal sem fog gyanút. Egyébként pedig lelkes és megbízható, no meg könnyen megvesztegethető, így ideális munkaerő. 

Mesélne nekem a navinés nyílt napokról? Honnan jött az ötlet? Mi volt a cél vele? Hogyan sikerültek?

„Ébresztőőőő, Navineee!”

A Navine eléggé zárkózottnak tűnt - nagyon ráfókuszáltak a pontszerzésre, viszont a könyvtáron meg az órákon kívül mintha elnyelte volna őket a föld, plusz némi ellenségességet is szült az egész. Ezért akartam olyasmit csinálni, ami kicsit segít levezetni a stresszt, és közelebb hozza őket a többi ház diákjaival. Kicsit mint amikor az ember túl sokáig eszi a kedvenc kajáját, megcsömörlik tőle, kell a változatosság, ha nem akar belezakkanni (és végleg megutálni). Az ötlet maga különféle mugli játékokból jött, amiket megtoldottunk némi mágiával és bolondsággal. Az biztos, hogy amennyiben lesz még mód hasonlót rendezni, több időt hagyunk rá, mert idén túlságosan is utolsó pillanatos lett; ezen kívül szerintem nem fogjuk ennyire szétválasztani a programokat.

Tervezik-e, hogy ezek a nyílt napokat minden évben megrendezik?
Nem lenne rossz, de kétlem, hogy innentől enyém a Navine trónja, szóval ez majd a következő vezetőségen is múlik. Merem remélni, hogy hagyományt teremtünk, mert remek lenne közös programokkal dobni fel a szürke hétköznapokat - például kölcsönös bejárást adni. Megnézném már egyszer a rellonos pincét magamnak. *sejtelmesen mosolyog*

Egy korábbi számban az első tanárként töltött évvel kapcsolatban kapott kérdést. Akkor azt mondta, hogy szeretné verseny- és életképesebbé tenni a diákokat, mit gondol, ez sikerült? Milyen módszereket kellett ehhez alkalmaznia?
Mérsékelt sikert értem el - egyetlen év leforgása alatt nehéz bepótolni azt, amit több évnyi kiesés okozott, szóval így is elégedett vagyok. A párbajkörön ugyan van még mit csiszolni, de mérföldkőként élem meg, hogy komoly személyi sérülés vagy anyagi kár nem történt. Apropó, a mestertanoncoknál is bőven elkél a korrepetálás, láttam néhány nagyon vérszegény, bár tagadhatatlanul mulatságos varázslatot idén.

Nem osztana meg velünk esetleg néhány információt, vagy érdekességet magával kapcsolatban?
- Minden kedves diákomnak figyelmébe ajánlom, hogy a kávém szent és sérthetetlen (a görényem pedig harapós). 
- Bármikor meg lehet engem tréfálni (feltéve, hogy vállaljátok ennek következményeit is) vagy hívni egy italra (életkortól függő alkoholtartalommal). 
- Ha nem tudjátok elolvasni a tükörírásomat, akkor fogadjátok őszinte részvétemet és kerítsetek egy pici tükröt, ugyanis ez az egyetlen nem bűn ronda írásmód számomra. 
- Ha valamit megbűvöltetnétek, szintén állok elébe, plusz vállalom mumusok és egyéb nem kívánt lények ártalmatlanítását. Ez itt a reklám helye. *nevet*

Nagyon szépen köszönöm, hogy időt szánt rám és megtisztelt a válaszaival. Buktatásmentes vizsgaidőszakot kívánok! *mosoly* 

Nincsenek megjegyzések: