2016. január 15., péntek

Disney hősök a Bagolykő falai között 2.

Minden bizonnyal tűkön ülve vártátok már a következő részt, amikor kiderül, kik is Disney további hősei, akik köztünk járnak. Meg kell mondjam az őszintét, nagyon élveztem a keresgélést ezúttal is, noha nem volt nehéz dolgom. Nem csigázlak titeket tovább, inkább felfedem előttetek a tanoda igazi férfijainak kilétét!


Shang


Mulan hős kapitánya nem maradhat ki a sorból, ebben remélem mindannyian egyetértünk. Külső jegyeket tekintve nem volt túl nagy a választék, de ha lett is volna sem választok mást, mint Rentai Bálintot! Ázsiai származása már eleve a jelöltek közé emelte a fiút, ám még ezen felül is sok az egyezés közöttük. Sötét, szinte már fekete haj, barna szemek, még a magasságuk is egyezik, egyedül tán csak testfelépítése különbözik a meséből jól ismert férfiéhoz képest. Nem is pazarlom a szót, lényegében kiköpött Shang.
Belső tulajdonságok alapján sem volt túlzottan nehéz dolgom, pusztán a tanodai és minisztériumi legendákra kellett összpontosítanom. Révay Nándor pontosan az az auror, akiből mindannyian kinézzük a kemény kiképzést. Vegyük csak alapul, hogyan bánik beosztottjaival! Ne menjünk messzire, Almásy Lénát nem keveset gyötri, s már itt megjelenik a tökéletes hasonlóság: egy nővel szemben kemény. Ami kissé sántít a történetben, hogy Bogolyfalva Shang-ja tisztában is van a nő nemével, pont ezért alakult ki köztük az a bizonyos románc. Merthogy látjuk, amit látunk. Nagy franc ez a Nándor auror, de egy nagy francnak nagy szíve van. Én pedig le is lepleztem!



Fülöp


Ki ne szeretné megismerni Csipkerózsika hercegét, aki mély álmából ébresztette fel a szépséget? Ne késlekedjetek hát, a rellonos Naphegyi Máté már vár rátok! Az a csíntalan görbe az arcán máris árulkodó, ahogyan egész megjelenése is. Lezser, akárcsak Fülöp, hányaveti módon osztogatja a női szíveket ripityára törő mosolyokat, könnyeden túr bele dús barna hajába... Egyszerűen nincs mit mondanom, hiszen a róla mellékelt kép magáért beszél. A szemei, arcának vonala, testfelépítése minden szót félresöpör, amit én mondhatok. Íme egy újabb herceg!
Most pedig kapaszkodjatok meg, mert aki jellemében passzol Fülöphöz, az nem más, mint... Szentmihályi Norbert Dávid! Az eridonos legalább olyan sármos, mint mesebeli hasonmása, humora is az események tetőfokára hág, no meg ott van neki a négylábúja, akit annyira becsül. Bizony, Robi, a kecske már majdnem olyan, mint egy valódi ló, s tudván, hogy ez az elvileg érett férfiú meglovagolta (kecskegelte?) ezt a szerencsétlen jószágot, szinte látjuk magunk előtt a herceget és délceg paripáját. Ha ez sem volna elég, megtalálta szíve Csipkerózsikáját, akiért képes volna sárkányokkal is megküzdeni, ami azért is ironikus, mert a lány épp most került a zöldekhez... Vakmerő, magabiztos, jó humorú, csupa szív ember, aki van annyira elvetemült ahhoz, hogy Fülöp lehessen.


Aladdin


Aladdin a kelleténél nagyobb fejtörést okozott nekem, de szerencsére rábukkantam és őszinte leszek, tökéletes választás volt! Eördögh Lars Tobias valószínűleg még saját magának is tagadja, hogy zseniális herceg alapanyag. Mintha csak a meséből lépett volna ki, ugyanolyan szemek és éjfekete haj, még a testalkata és néha az öltözködése is akár összepasszintható a tolvaj fiúéval. Persze szerencsésnek érezzük magunkat, hogy a mágiájával nem tesz olyan csodákat, mint azt az Aladdinról mellékelt képen láthatjuk... Persze ki tudja, egy ilyen izomzat még a rellonosnak is jól állna.
Kicsit alattomos módon Choi-Min Wong lett belső tulajdonságok alapján az indiai srác. Megfigyeltétek, hogy tökéletes technikával csen el dolgokat bárkitől? Legyen bármilyen élethelyzet, bízd rá, és megoldja. Mi is egyébként egy fülesből tudtuk meg ezt a tényt róla, ugyanis rendkívül jól titkolja. Egyébiránt fontos megjegyeznünk, hogy legalább olyan vidám és szórakoztató, mint a mesebeli herceg, ahogyan boltjával bizonyítja azt is, legalább ugyanannyi jó szándék és segítőkészség rejlik benne, mint Aladdinban: segíteni azokon, akiknek maguktól nem megy. Sok sikert kívánunk a bogolyfalvi boltjához a továbbiakban is!


Herkules


Bizonyára mindannyian egy igazi Herculesről álmodtok, igaz lányok? Meg fogtok lepődni, de a számok misztikus tanára, Vasváry Richárd Nándor a ti emberetek! Nézzétek meg azt a bicepszet, azt a tricepszet... Még a haja is hasonlít! Ugyan korban jelentősen különböznek, tehát számotokra nem jelent potenciális partnert, a tanári kar szingli női tagjainak bátran ajánljuk. Karban tartja testét, jól öltözött - noha Herkre nem hasonlít e tekintetben, amit néha tudunk sajnálni -, folyton játékosan csillog szeme, még akkor is, ha büntetnie kell. Talán ezért is lett a sárkányok házvezetője...
És hogy ki lenne belső tulajdonságok alapján a hős? Természetesen Dolánszky Alex! Gondoljatok bele a fejlődési vonal párhuzamosságába. Alex korábban tolószékes volt, ám kitartásának, kemény munkájának és soha el nem halálozó reményének köszönhetően most saját lábain jár-kel közöttünk! Legalább olyan hebrencs tud lenni, mint Disney-hasonmása, azt pedig végleg ne felejtsük el, hogy ugyanannyira, ha nem jobban tud szeretni, gondoljunk csak Aileenre. Kívánjuk neki, hogy tartsa meg jó szokásait, maradjon mindig ilyen vidám, okos, szórakozott, és szeresse még nagyon sokáig az ő halandó asszonyát!


Szörnyeteg


Végül pedig be kell ismernem, hogy nem hagyhattam ki a Szörnyeteg ziccerét... Mert igen, hölgyeim és uraim, Dwayne Warren a tökéletes hasonmás! Noha rásüthetnénk belsőleg is, ez nem igaz. Inkább csak haja, szemei és testalkata kísértetiesen hasonlatos hozzá, no meg, aki jobban ismeri, az tudja, hogy a külső legkevésbé sem tükrözi a belül dobogó szívet. Jobb, ha felkészültök a következő megállapításra: Dwayne jóképű és igenis ketyeg neki valami odabent, méghozzá annyira, hogy ő is esendő és sebezhető, megvan a saját keresztje. De nem szeretnék más irányba elkanyarodni, egyszerűen nézzünk rá és a Disney hercegre: ugye, hogy nincs több kérdésünk?
És akkor a másik fejtörésem. Akárhogy keresgéltem, nem leltem rá arra az emberre, aki tökéletes lehetne a szerepre, mígnem szembe nem jött velem a folyosón Reviczky Kornél! Mindannyian tudjuk, hogy ott lapul benne a szörnyeteg, és ezt akár szó szerint is vehetjük. De kérdem én, lehet-e félni egy olyan pasitól, aki ennyire imádja a navinések újdonsült vezetőjét, Emma McNeilly-t? Talán sokszor gondoltátok önimádónak, olyannak, aki másra nem gondol, ám ez valójában nem igaz, s ez már Zoránál is megmutatkozott, mostanra viszont nyilvánvalóvá vált. Csak a nagybetűs Szerelem hiányzott életéből, hogy gyermeket vállaljon, hogy elígérkezzen, hogy boldog és felszabadult legyen. A rejtett értékei ugyanúgy ott vannak benne is, mint a mesebeli szörnyetegben és ezért lesz ő a megfelelő erre a szerepre.


Akárhogy is, végre megtaláltuk azokat a lányokat és fiúkat, akik tökéletes másai a jól ismert mesék szereplőinek. Egy kicsit sajnálom, hogy véget ér itt az utunk, de gondolom, ti is, ezért úgy döntöttem, hogy legközelebbre is hozok nektek egy keveset Disney varázslatos világából. Talán épp te vagy az, aki győzelemre segíti a bajbajutottat, aki fedezi, de az is lehet, hogy a legpletykásabb, legtohonyább vagy épp legkedvesebb segítő vagy ebben a világban. Kik állnak a hősök mellett? Ki az, akik nélkül a happy end nem jöhetett volna létre? A következő számból kiderül...

Nincsenek megjegyzések: