2015. november 15., vasárnap

Télre készülődik a falu

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak... mostanában egyre gyakrabban hallom ezt a mondatot a fejemben. Sajnos határozottan igaz. Megkezdődött az új tanév, vége a vizsgaidőszaknak, tele vagyunk új tanárokkal, és új diákokkal is. Ezzel pedig megkezdődött az őszre és télre való készülés.


Bogolyfalvában több üzlet is megújult, új kinézetet kapott. Az egyik leglátványosabb változás a Cukorvarázs Cukrászdán látszik, mely kívül-belül megújult. A tulajdonos, Szendrődy-Nagy Veronika újabb gyermekáldás elé néz, így az irányítást néhány évre egyik új tanárunk, Podmaniczky Ádám kezébe adta, aki meg is kezdte a hely felfrissítését. A hónap elején a bolt újra megnyitott, és mindenkit sok szeretettel vár.


A közbiztonság érdekében, és a korai sötétedés miatt a minisztérium két fős esti járőrszolgálatot biztosít Bogolyfalva lakosainak és vendégeinek védelme érdekében. A minisztérium munkatársai visszavonásig, de legkésőbb 2016. május 1-jéig maradnak posztjukon.


Szintén a korai sötétedés miatt a város vezetősége újabb köztéri lámpákat helyezett el, melyek szürkülettől pirkadatig működnek. Reményeink szerint, így nem történnek komolyabb balesetek.


Igaz, még van pár hét karácsonyig, ám a falulakókból álló önkéntesek már megkezdték a fények felszerelését. A legtöbb fán már láthatóak a fények, romantikusabbá téve az esti sétákat.


November 23-án megkezdődik a járdák csúszásmentesítése, így kérik a falulakókat, hogy a hónap utolsó hetében 10 és 14 óra között, hacsak nem szükséges, ne zavarják a munkálatokat, hiszen mind tudjuk, mi történik, ha hibás a csúszásgátló bűbáj. Továbbá kérik a lyukasórán lévő diákokat, hogy ezen a héten maradjanak a kastély területén.


Idén is november 20-án következik be a lombhullás napja, vagyis amikor a fák egységesen ledobják megmaradt leveleiket. A falukarbantartók kérik, hogy mindenki figyeljen a testi épségére, mert a nyirkos időben csúszóssá válnak a levelek. Természetesen másnapra szokás szerint eltűnnek a levelek, így nem okoznak fennakadást.

Nincsenek megjegyzések: