2015. október 15., csütörtök

Évnyitó egy titkos zugból

Egy új tanév. A gólyák reszketnek, pedig a manók jó alaposan befűtöttek. Izzadt tenyerek, új arcok. A végzősök szívatástára fejlődik, és a puskák cserélgetése már az első napon elkezdődik. Ilyen volt az évnyitónk idén...

Jó megfigyelőként az elsők között érkeztem. Sokan tartanak tőlem, ami megkönnyíti a dolgom. Nem akartam semmiről se lemaradni, hiszen van itt minden. Pletyka, ármány, szerelem, meg persze díjak és jó kaják. Évekig ez utóbbi foglalkoztatott a leginkább, most azonban jobban lekötöttek a részletek. 
Lassan szivárgó népünk között a legtöbb arc új, vagyis az elsősök között mindenkit gyorsan beosztottak, senki se tartotta fel a sort. Az újak közül kettő kivételével mindenkinek falfehér az arca, a maradék kettőnek enyhén zöld, pedig nem is rellonosak. Megengedek magamnak egy halvány mosolyt első perceim emlékére, miközben Várkonyi Arnold színtévesztéséről számot adva, ja nem, csak éppen szerelmeset játszva jó levitásként helyet foglal a pirosak asztalánál, hogy kicsit még csöpöghessen az asszonnyal, aki nem más, mint a Schlett lány. Szép fogás. 
Közben szivárognak tanáraink, és az idén mindenképpen bevágódni vágyó diákok is, az egyik még valami csomagot is szorongat. Haver, ne tedd meg... Szóval megvannak a csókosok és azok is, akik azzá kívánnak válni. Dwayne Warren meg kiöltözött. Na ő egy érdekes figura. Új asszony, régi asszony, hárem? Sosem tudhatod, mi a családi állapota, de az biztos, hogyha a pletykák igazak, akkor van egy háreme a faluban, vagy Budanekeresden, de semmiképpen se Pestseholsén. Bonyolult, meg nem értett lélek. Ez kell a nőknek. Vagy, hogy legalább legyen férfias. Szerencsére ezen a téren nem változott, és bumm, máris nyakába akaszkodik egy női egyednek. Az egyed fiatal, de nagyon nőnemű. Kék talár. Belső kapcsolat. Ejnye prof bácsi, hiszen a terem tele lesz lassan a nőivel. Hupsz, a lánya. Más lett a hajszíne, az zavar meg. Viszont ez az este már most tele van meglepikkel. Dwayne Warrennek van nyakkendője és vannak érzelmei. Kemény menet lesz ez, ha fél órával kaja előtt már ilyen infókat tudunk meg. Bukott viszont az elméletem a szőrös szívről meg a profról. Pedig jó elmélet volt ám.
Almásy tanárnő ezalatt egy elsőst rajtakaphatott valami illegálison, mert bizony a lány nagyon meg van lepődve azon, amit neki mondott. Hát igen, tanáraink messze földön híresek arról, hogy nagyon kreatívak, ha büntetésről van szó. Megérkezett végre Portnipper igazgató úr is és, ahogy elnézem minden szék elkelt a tanári asztalnál is. Nocsak, vannak új arcok és vannak, akik elmentek. Szeretem a frissítést, határozottan, azonban róluk később. Következzék a pontverseny, ami alatt a többség pirosra tapsolja a tenyerét, míg mesterünk minden házhoz intéz néhány kedves szót. Az idei pontverseny eredménye:

I. helyezett - LEVITA 3415 pont
II. helyezett - NAVINE 1500 pont
III. helyezett - RELLON 1472 pont
IV. helyezett - ERIDON 1021 pont

Nem gyenge, amit idén a Levita elért, hiszen gyakorlatilag több, mint kétszer annyit gyűjtöttek, mint az utánuk érkező ház. Nem is értem, hogyan osztják be az idejüket. Minimum kiseinsteineknek kell lenniük. A tapsvihar után viszont kaja következett, aminek kifejezetten örültem. Az ilyen nagy lakomák előtt muszáj kicsit éheztetni a gyomrot, hogy mindent meg tudjon az ember kóstolni. Érdekesség az étlapon a kukoricás csirkés tészta, mely nagyon nagy sikert aratott. Szerintem simán hagyománnyá tesszük. 
A másik érdekesség, hogy Maywell Payne legidősebb és egyben legrosszhírűbb fia, Travis, mint mestertanonc csatlakozott a diáksághoz. Jaj neked Bagolykő!

* * *

A folytatás előtt egy kis érdekesség: nem csak a férfi szívéhez vezet az út a gyomrán át, hanem az elsősök feszélyezettsége is a bevitt étel mennyiségével mérhetően oszlik el. A desszert előtt már többen lelkesen mesélnek családjukról, háziállataikról, a mágiájuk első megjelenéséről. Vannak hangosan kacagók és hangosan beszélők. Mellettem egy harmadéves fiú épp randit egyeztet egy elsőéves lánnyal, aki láthatóan a felhők felett jár ettől, én meg várom a desszertet, ami csak nem jön. 
Az igazgató úr ismét szólásra emelkedik, ám most kicsit nehezebben megy az emberek elhallgattatása, mint eddig. Jönnek az érdekességek. Az év házvezetője és házvezető-helyettese is rellonos, nagy taps kíséri Vasváry professzor és Barbi professzorasszony köszöntését, jár is nekik a taps, mert igazán kitettek magukért. A ház, bár a pontversenyben nem volt kiemelkedő, belső életében mégis piros pontot érdemel. 
A következő napirendi pont a legek kategóriája. Íme az eredmények:

LEGERIDONOSABB - Vér Lanetta
LEGLEVITÁSABB - Rentai Bálint
LEGNAVINÉSEBB - Révész Kornél
LEGRELLONOSABB - Farkas Zétény

Ehhez nincs sok hozzáfűznivalóm, teljesen jogos, hiszen ha valaki bevág egy sötét kamrába és rám üvölt, hogy mondjam meg, kik a legek, én is őket mondtam volna. De persze itt nem úgy volt. Szavaztunk meg minden. Ahogy az év prefektusát is, aki nem más, mint Michelle Angelique Saint-Venant. Biztos nagyon tutin végzi a munkáját, sokaktól hallottam már, hogy elkapta őket éjjel. Amatőrök.
A következő nagyobb blokkban lássuk is az év diákját, az Iskolaelsőt, az Évfolyamelsőket: 

Az év diákja - Victoria Fresmoon (920 pont)

Iskolaelső - Mezősi Nyeste Veronika és Victoria Fresmon

Évfolyamelsők
I. évfolyam: Mezősi Nyeste Veronika - 11 kiváló vizsga
II. évfolyam: Rosalia Leather - 4 kiváló vizsga
III. évfolyam: Victoria Fresmon - 11 kiváló vizsga
IV. évfolyam: Ombozi Noel - 5 kiváló vizsga
V. évfolyam: Szelniczky Mínea, Catherine Shayleen Black, Axel Sjölander-Wayne, Adelaide I. Pote - 3 kiváló vizsga
VI. évfolyam: Vasil Dimitrov, Aaron E. Blake, Martin Romberg - 3 kiváló vizsga
VII. évfolyam: Várffy-Zoller Róbert - 8 kiváló vizsga

Nem semmi mi? Látszik is az elsős navinés kislányon, hogy meglepte az ügyessége. Nem semmi, én nagyon boldog vagyok azzal a pár vizsgámmal, erre itt van egy ilyen kis hölgy, és lenyomja a nagyokat. Lenyomta Várffy-Zoller Róbertet is, ez pedig nagy szó. Éljen Nyeste
A tömeget elnézve nem csak új, de visszatérő arcok is vannak itt. Alig várom, már, hogy az igazgató úr végre bemutassa őket. Viszont, ha már tanárok, érdemes megemlíteni Rubya professzorasszonyt, aki ma különösképpen fátyolosnak és szomorúnak érződik, pedig mosolyog. Ez az az illedelmes mosoly, amiről már tanultunk, talán életvitelen. (volt itt valami érdekes, de nem tudom, mit írtam, mert az elkéső Szombat Anna (Eridon, ötödév, ha valaki szeretné megbüntetni), jól meglökött és végigfolyt a tinta egy kis részen.) Ami viszont tuti, hogy idén a tejfölszőke a menő, úgy tűnik. Eddig csak Jeges Dió tűnt fel nekem, aztán jött Karina és most már Regős Manó is kitűnik a tömegből ezzel a világossággal. Vajon ki lesz a következő? Lehet, hogy éppen te, kedves olvasóm. 
Végre elérkezett az érkező és távozó tanárok része. Kedvenc évzárós momentum! Lehet jobban várnám a díjkiosztást, ha tennék érte valamit, de nem, nem akarom elvenni mástól, aki tényleg ezért dolgozik. Szóval, akik elhagytak minket: az Eridon ház vezetősége, vagyis Mészáros Gréta és Rédey András Kálmán. A ház éppen megújulás alatt van, ez az egyetlen, ahol változás történt a vezetőségben. A főfőnök Kafka Radúz Arvid, míg helyettese Lorelai K. Riviera lett. Egy gyógyító és egy vadőr. Izgalmas párosítás. Na de, a két tanár új vizek felé evez, sok sikert nekik. Jöjjön az átalakuló, aki idén nem más, mint Emma McNeilly. Ms. McNeilly búcsút int az Asztronómiának és új szerepben, méghozzá Legendás Lények Gondozása tanárként próbálja ki magát. Alig várom, hogy a tanárnőt csizmában és sárosan lássam. Tudom, fura vágyaim vannak nekem. Visszatérőnk idén egykori igihelyettesünk, Ságváry Krisztina, aki sima tanárként Álomfejtést tanít nekünk ettől az évtől. Ha furcsa álmaitok vannak, ne habozzatok felvenni a tárgyát. Szintén visszatérőként köszönthetjük Szendrei Védát, akinek segítségével újra elmerülünk a sárkányok rejtelmeiben. Remélem kirándulás is lesz. Aztán van itt egy újonc, egy fél lábbal még diák, fél lábbal már tanár egyed, méghozzá Podmaniczky Ádám, aki a Muglik fura, de csodálatos világát tárja fel diákjai előtt. Végül, de nem utolsó sorban megkerült az igazgató-helyettes is, akinek kiléte egy érdekes mese után vált nyilvánossá, ő pedig nem más, mint Merkovszky Ádám

Nos, hát, a desszertek isteniek voltak, az este hosszú, ahogy a cikk is. Suli van gyerekek, mese nincs, de jó hír, hogy mindjárt itt a karácsony és ehetünk szaloncukrot. Tanuljatok szorgalmasan!

Nincsenek megjegyzések: