2015. augusztus 15., szombat

Taktikák a jövő évi győzelemért

Idén nem kevés dráma, és változás volt az iskolai kviddicsvilágban. A beszélgetések, az elhintett információmorzsák azonban megihlették a portrékat is, és egy fecsegő lánycsoport fel is tartóztatott, hogy kiszedje belőlem mi is az igazság, helyette azonban felélesztve a lelkemben szunnyadó rellonost, én tudtam meg, hogyan is állunk. Egy meccs van vissza, de jövőre durvábbak leszünk. Nézzük csak:

Eridon
Komoly taktika húzódik amögött, hogy záros határidőn belül három emberről is elterjedt, hogy csapatkapitány. Mint tudjuk az alap, Podmaniczky Ádám, akinek helyére a helyettese Schlett E. Lilla lép. Papíron, mert így mindenki arra figyel majd, mit csinál Lilla, és nem arra, ki is irányít valójában. Aztán Lilla nevét gyorsan átváltották a jelenlegi kapitányra, Végardó Erikre. Erik remek játékos, aki régebb óta tagja a csapatnak és, akiről jobban elhiszik, hogy átvette a stafétát. Azonban a harmadik verzió azt mondja, a Bakonyi fiú is igencsak vezeti a csapatot. Hogy mi az igazság? A portrék szerint a csapat negyede egy vezetőséget alkot, akik így most egy drámai váltással leplezik terveiket. Erik ügyel a látszatra és mindenki Erikre. A fiú nagyszerűen vezeti a csapatot, akik azonban nem csak neki, hanem egy négy fős csapat jelzéseinek is engedelmeskednek. Állítólag külön kódrendszerük van erre, a kilépő csapattagokat pedig exmemoriammal "kezelik", nehogy kiderüljenek a titkok.   

Levita
Ha a levitások összefognak, ott kő kövön nem marad. Egyszerre bájosak és okosak. Nagyon veszélyes párosítás ez, ők pedig nem is titkolják. Számos ötletük van a következő évre, azonban csak sejtelmesen mosolyognak, és nem szivárog ki tőlük semmi. Vagy mégis? Azt már tudjuk, hogy a diákok nem semmi figyelemelterelésre készülnek. Kiskedvenceiket tanítják be ugyanis egy közös produkcióra, melyet a meccs ideje alatt folyamatosan adnak elő. Ha egy kicsit is szereted az állatokat, nem fogsz tudni ellenállni annak, hogy ne pillants oda sűrűn, amint kutyusok, macskák, baglyok és társaik táncolnak vagy éppen komplett színházi darabot adnak elő. Ez már igen, nem semmik ezek a kékek!

Navine
A szende kis navinések idén nem indultak. Csapathiány, mondják. Egy emberes hátrány, suttogják. Az igazság azonban még ennél is keményebb. Mindenki szeretne egy navinést párkapcsolatnak, hiszen olyan cukkermukkerek, azonban a cukorka stílus, a bájos külső komoly stratégákat takar. Feltűnt már nektek, hogy nincs olyan meccs idén, hogy ne lenne kint legalább három navinés, akik amúgy kviddicseznek? Nem véletlen, ugyanis a sárgák minden lezajlott meccs után összegyűlnek, és együtt elemzik a most elindult csapatokat erősségeik és gyengeségeik vizsgálatával. Ezekre helyzeteket alkotnak, hogy jövőre ne csak nagy visszatérők, de nagy nyertesek is legyenek. Nem mondom, kemények. 

Rellon
A Rellon csapata sem tétlenkedik, sőt. A legújabban a diákok, akik kviddicseznek is, sorra adják be a kérvényt, hogy egy magasabb évfolyamon tanulhassák az Átváltoztatástant. Céljuk, hogy a következő évadra már mind elsajátítsák a test átváltoztatását, így a meccs közben, hogy ellenfeleiket összezavarják egymás alakját veszik majd fel. Persze a művelet nem veszélytelen, azonban az is tény, hogy a rellonosok ilyen lelkesen még sosem tanultak semmit. A vezetőség sokat tanakodik a helyzetről, hiszen egyfelől jó közösségkovácsoló ereje van a dolognak, hiszen együtt járnak órára, és az óra után is sok időt töltenek együtt, hogy segítsenek egymásnak a haladásról, más részről ez egy komoly, és nem kicsit illegális fegyver. Hogy mi lesz ennek a vége? Jövőre mindenképpen elválik.

Nincsenek megjegyzések: