2014. október 30., csütörtök

Rettegjünk Ötletesen!

Itt van október vége, világítás, szomorkás hangulat... Ami rengeteg ember számára annyit jelent, hogy itt van végre a Halloween! Mindenki máshogy tölti kedvenc ünnepét, de mindnyájan szeretjük ilyenkor a kreatív és szórakoztató dolgokat. A mai cikk pár olyan dolgot fog bemutatni, amit ti is könnyedén meg tudtok csinálni, és bár nagyon egyszerűek, hihetetlenül feldobják a hangulatot!

1. Papírmunka 

Bármennyire ijesztőnek is tűnik az első barkácsolás neve, olyannyira szórakoztató is. Nem lesz sok mindenre szükséged, csak egy kis kreativitásra és halloweeni hangulatra!


 Hozzávalók:
- vastagabb papír, vékonyabb karton
- olló
- ceruza
- esetleg nyomtatott formák az internetről
- valamilyen ragasztó

Elkészítés:
Nincs nehéz dolgunk: simán csak ráhelyezzük a formát a kartonra és körberajzoljuk, vagy szabadon firkantjuk le a kívánt szörnyűséget. Ezután egyszerűen csak kivágjuk és felragasztjuk minden egyes helyre, ahová szeretnénk. Szinte bármit készíthettek: amit a leggyakoribban látunk, azok a denevérek, szellemek, pókok és hasonlóak. (tipp: ha a denevéreket behajlítod középen, és utána ragasztod fel, sokkal inkább tükröz olyan érzést, mintha épp készülnének elszállingózni onnan)


2. Pásztázó tekintetek

Tökéletes egy kis kiadós ijesztgetésre, főleg a sötétben!

Hozzávalók:- vécépapír-tekercs
- olló
- világító botok vagy lámpácskák

Elkészítés:
A tekercsekbe különböző formájú szemeket vágunk – igyekezzünk minél fenyegetőbbre faricskálni őket! Ha ezzel megvagyunk, helyezzük el őket arra, amerre szeretnénk, majd ha sötétedik, lessük meg a kiszemelt áldozatok reakcióját!


3. Lebegő szellemecskék

Ha gyorsan elvégezhető feladatot keresel, ami aranyos és illik a Halloween hangulatához is, itt megtalálod, ami kell neked!

Hozzávalók:
- géz
- fekete „permanent marker”, esetleg műanyag szemecskék
- ragasztó
- víz
- két pohár
- egy kisebb labda (vagy egy olyan tárgy, ami kerek)
- vékony cérna

Elkészítés:
Fogunk egy jó nagy adag ragasztót, és feloldjuk egy tál vízben – reményeim szerint kapni fogunk egy félig-meddig visszataszító, kissé ragacsos, fehéres folyadékot. Vágunk egy kisebb gézdarabot, majd jól jól beleáztatjuk az említett lébe. Ha túlvészeltük munkánk e drasztikus pontját, már nem marad hátra semmi, mint hogy a két poharat egymásra tegyük, a felsőbe belerakjuk a labdát és ráhelyezzük a gézt. Ha ez megszáradt, akkor olyan formában kellene megkeményedjen, ahogy ti odapakoltátok. Rajzoljatok vagy ragasszatok neki(k) szemeket, majd kössétek meg és akasszátok fel oda, ahová szeretnétek!


4. Ünnepi gyertyatartó

És íme: újra visszakanyarodtunk a mindig-hasznos-befőttesüvegekhez. Ezt sem lesz nehéz összehozni, ne féljetek: csupán pár dologra lesz szükség, ha pedig már be is szereztétek, munkára fel!

Hozzávalók:
- befőttesüveg(ek)
- krepp-papír
- fekete karton vagy vastag papír
- festék (üvegfesték a legajánlottabb, de megteszi bármilyen)
- ecset

Elkészítés:
Ha festeni szeretnénk, kiválasztjuk a kedvenc színünket és kedvünk szerint kidekoráljuk a befőttesüveget. Vigyázzatok: ne sikerüljön túl vastagra a festékréteg, hisz akkor nem tud áttörni rajta a fény, s elveszti kísérteties hangulatát!
A másik megoldás az, ha krepp-papírt használtok és fekete formákat vágtok ki belőle. Mindet fel kell ragasztani a befőttesüveg belsejébe, s már csak a gyertya behelyezése maradt hátra. A krepp-papír színessé teszi a fényt, a formák meg árnyékkép-szerűen hatnak.


+5. Csajos cselek

Bár inkább a szépségtippekhez illene be e utolsó ötlet, szerintem szükség van egy kis kézügyességre, hogy jó munkát végezzünk. Ha szereted festeni a körmöd, és úgy érzed, szívesen vennéd fel még így is a halloweeni hangulatot, itt van pár ötlet.

Hozzávalók:
- körömlakk(ok)

Nincsenek megjegyzések: