2013. október 15., kedd

Októberi pletykák




Nos, úgy tűnik Mihael Gérard Saint-Venant-nak mégis van szíve. Már sötét volt, mikor rátalált a kint kóborló kisfiúra, Kováts Marcellra. Először rátámadt a késével, amelyet mindig magánál hord, már éppen a gyerekbe akarta döfni, mikor rájött, hogy ma este már használta az éles fegyverét és most nem kéne Hasfelmetsző Jack énjét elővenni, elvégre egy töpörtyűvel van dolga. Miután beszélgettek egy kicsit, Mihály arkangyal, akár egy apa felvette a gyerkőcöt és puszilgatni kezdte. Hú! Ez aztán nagy dolog! Végtére is Misi nem az a fajta, aki csakúgy osztja a puszikáit. Marcit a kastélyig kísérte, ám nemhogy odaadta volna Markinak, inkább levitte a Rellonba és alvókaként használta. Vagy ki tudja, hogy aznap este mire tanított a gyereket...


Érkezett pár új tanár, köztük Lasch Hunor Zalán is. Hát nem furcsa? Lasch, pont, mint Gergő. Nos, én utána jártam és bizony, ők rokonok. Nagyon nehezen tudtam kiigazodni azon a családon, de sikerült, elméletileg a férfi Gergő nagybátyja. De akkor felmerülhet a kérdés: Geri miért nem Zalánhoz került? Azt csiripelték nekem a madarak, hogy a tanár akkor éppen nem tartózkodott Magyarországon, hanem járt a világot. Nos, ez HAZUGSÁG! Huni bácsi börtönben volt, bizony! Hogy miért? Azt sajnálatos módon nem tudtam kideríteni, de egészen idáig a börtönben csücsült. Erről tud az igazgató úr? Kötve hiszem, jaj, szegény Zalcsi bácsi.

legutóbb mikor felidegesítették ez történt...
Mégis ki gondolta volna, hogy a komor, gonosz és idős Felagund professzor szeretne a Levita ház házvezetője lenni? Szerintem senki, de most mégis megpályázta ezt a pozíciót, ám sajnos nem jött neki össze. Doléance letaszította őt a „trónról”. Természetesen a prof dühbe gurult, mert mindennek úgy kell lennie, ahogyan azt ő eltervezte. Ezért feltalált egy újabb bájitalt, amellyel el lehet tenni bárkit láb alól. Persze használhatott volna mérget is, de az nem illet volna hozzá, nem igaz? Dol, szerintem mostantól légy résen!


A bagolykő kerekesszékese, Dolánszky Alex kitűnő tanuló, nagyon aranyos, így nem csoda, hogy barátnője is van. Ám de azt kevesen tudják, hogy Alex valójában egy rock zenekar frontembere! Éjszakánként kiszökik a kastélyból és a szomszéd varázslófaluban lép fel a többiekkel. Ilyenkor körmeit feketére festi, menő bőrszerkót húz elő és még egy parókát is szerzett magának. De hajnalra természetesen visszatér a szobájába és úgy tesz, mintha semmi sem történt volna.


Olivia Meyerson néha elfelejti, hogy nem halloween, vagy farsang van, gyakran öltözik be állat jelmezbe és kergeti meg a kisgyermekeket, leginkább Zelei Viktóriával szeret szórakozni. Vajon mi történhetett vele? A szünetben megzakkant, vagy csak egyszerűen ez az új hobbija? Vaaaagy... nem, az nem lehetséges, bár itt minden előfordulhat. Ő is olyan betegségben szenved, mint Asher bácsi, csak Olivia az évszakokat keveri össze? Lehetséges, mostanában sokat szoktak beszélgetni, meg is van a közös téma!


Mindig is tudtuk, hogy Markovits István nagy "casanova", de ennyire? Jó, kidolgozott teste van és a szemei is gyönyörűek, de már ezért oda van érte az összes tanár meg diák is? Mmmm... biztos sok férfi kollégái begyében van, de úgy tűnik, őt ez nem zavarja. Egyszerre csapja a szelet Szendrei Véda tanárnőnek és Almásy Lénának. Védával egy éjszaka egy szobában aludtak, mégpedig Markiéban. Persze Kováts Marci nem lakhat vele együtt, a kisgyereket a csikólakba küldi aludni. Almásy Lénának pedig egy könyvet kapott tőle. Vajon mit tartalmazhat az a könyvecske?


Saragob Kíra nem régen költözött Bogolyfalvára, ha az ember ránéz, egy kedves és aranyos nőt lát, de ez nem így van! Szomszédjai panaszkodnak: délutánonként olyan hangosan hallgatja a zenéjét, amennyire csak tudja, közben pedig woodoo-babákat szurkál és valamit motyog. Kit átkozhat? Talán a régi tanárait, akik megkeserítették az életét? Felagundot? Vagy a régi évfolyamtársait? Ki tudja már azt...


Nincsenek megjegyzések: