2021. június 15., kedd

Micsoda kavarodás! - avagy most virágzik csak igazán a szerelem

A legújabb babahullám
Az elmúlt hetekben, hónapokban sokan panaszkodtak, hogy a kisgyerekek kikopóban vannak, annak ellenére is, hogy Bogolyfalva kiváló konstrukciókat kínál a friss házasoknak, gyermeket váróknak, sőt a nagycsaládosoknak is. Úgy tűnik, ennek a babakacajmentes időszaknak végre vége, ugyanis igazi bébibumm van készülőben!
A sort egyik kedvenc szerelmespárunk, Darya Kazanova és Somogyi Viktor kezdték meg, akik a drámai se veled, se nélküled kapcsolatból most gyorsabb és határozottabb tempóra léptek, amelynek alapja egy gondosan összerakott terv az elkövetkezendő évekre. Az, hogy eleve így képzelték-e, vagy első gyermekük hirtelen érkezése segített abban, hogy végül egymás mellett állapodjanak meg, az kérdéses. Annyi viszont biztos, hogy egy zártkörű esküvőn már ki is mondták egymásnak a boldogító igent, ugyanis Darya édesapja ragaszkodott hozzá, hogy unokája házasságba szülessen.
A Somogyi-Kazanova gyermeknek pedig játszótársa is akad, hiszen közel egy időben vele derült ki, hogy Vizsnyiczky Sári is babázni fog a közeljövőben. Csonka Zsombiról úgy hírlik, igen vegyesen fogadta a hírt, ám összességében örömteli eseménynek tartja azt, csak még egy kicsit barátkoznia kell a gondolattal. Nos, ezzel nincs egyedül, ugyanis az Eridon házvezetője, aki biztos volt benne, hogy egyik legnagyobb támasza még legalább három évig az iskolában marad, most megrettent a gondolattól, hogy a lány legalább három évre babázni megy. Amikor Sári vázolta a helyzetet, állítólag a férfi pont annyira elsápadt, mint azok a férfiak, akik megtudják, hogy apák lesznek. Milyen érdekes eset…

Smárolni akarsz? Irány a pub!
Legutóbb, mikor írtunk róluk, úgy tűnt, hogy Süveges Lili és Lucas Deighton egy párt alkotnak, azonban röpke pár hét alatt a világ rendje teljesen felborult. Lili úgy tűnik, öntudatra ébredt, és a szende, ártatlan kislány előbb egy sikeres hódítást tudhatott magáénak a navinés srác képében, majd róla tovább röppenve nem is akárkit hálózott be, mint magát Marina Darikot, akivel a pubban önfeledten smárolva múlatta az időt. A két lány nem zavartatta magát, és úgy tűnik, hogy ez a hely lett az új csókközpont is, ugyanis nem csak ők mélyedtek el itt egymásban, hanem Bánki Zorka és Catherine Brightmore is.
Utóbbi eset azért is érdekes, mert a Bánki - Brightmore összeállás eddig erősen kudarcra ítélt vállalkozásnak tűnt, ugyanis Zorka testvére, Barnabás korábban jegyben járt Cath férjének a húgával, mielőtt a váratlanul véget ért együttélést követően a két fiatal elhagyta a települést. Barnabás egy új projektnek áldozott, míg Annie utazgatással és mesekönyvek írásával töltötte az elmúlt évet. A lányok azonban meghitten táncoltak, nevetgéltek, és egész este csak egymásra figyeltek. Vajon sárkánytan tanárunk egy újabb, számára fontos nőt veszít el egy Bánki miatt? Apropó, Barnabás visszatért, vajon Annie is követi?
Na és mi a helyzet Lucassal? Nos, úgy tűnik, ő is magához tért és túl van egy csúnya szakításon, vagy talán már kettőn is, bedobva a szépfiús megjelenést, minden szembejövő lánynak udvarolva röppen tovább és tovább. Fiúk készüljetek, mert ha a srác így halad, egy kapcsolat sincs biztonságban!

Gördüljünk tovább…
Apropó Marina! Marina és az egyik Móricka (az, amelyik nem az Andrássy lányt fűzi) kapcsolata olybá tűnik, hogy véget ért! Holott korábban szemmel láthatólag a lány nagyon erős érzelmi intenzitással szerette a fiút, a Lilivel való csókolózás arra utal, hogy egy jeges zuhany lehiggasztotta. A zuhany neve pedig nem más, mint Harmat Betti.
A prefektus lányzó korábban még teljes szívéből Kiss-Herczeg Domonkost szerette, azonban úgy tűnik, valami itt is félresikerült, mert amíg Betti Móriccal bocsátkozott intenzív flörtbe, ráadásul éppen Marina szülinapi buliján, addig Domonkos Havas-Mezei Margarétát sirattatta meg a könyvtárban, pedig ezt megelőzően közöttük is igencsak izzott a levegő. Úgy tűnik, a babák mellett újra divatba jött az is, hogy egy baráti társaságon belül cserélődnek a párok, csakhogy bármikor eljöhet a pillanat, amikor ezt valaki megunja, és felbomlik az egység. Ebben a nagy összevisszaságban te kinek szurkolsz? Lucas és Lili? Lili és Marina? Marina és Móric? Móric és Betti? Betti és Domonkos? Domonkos és Margaréta? Vagy esetleg még jöhetnek olyan csavarok, hogy Lucas és Margaréta, vagy éppen Lili és Domonkos? Nekünk már ötletünk sincs.

Hány vonyítást hallottál?
Amikor híre megy annak, hogy vannak olyan diákok és tanárok, akik nem teljesen emberiek, akkor beindul az intenzív találgatás, hogy vajon kik lehetnek azok, akik faji keveredésből születtek. A legkönnyebben talán a kobold-ember szerelem megkülönböztethető, hiszen ebből a frigyből az alacsony testmagasság igencsak szembetűnő, de vannak, akik a véla leszármazottakat is jól beazonosítják. Mi a helyzet azonban a vérfarkasokkal?
Egy pletyka szerint már négyen vannak az intézményben, ám eddig csupán csak egy hivatalos és egy ki nem mondott személyről van tudomásunk. Hivatalosan Helvey Belián vállalta fel másságát, aki gyakorlótanárként van jelen, míg a jelek és a pletykák arra utalnak, hogy Angyal Odett is a kórban szenved. Noha a lányon nem igen látszik, ám számos, gyanús körülmény utal rá. Biztosra azonban nem vehetünk semmit, hiszen az ifjú énekesnő se igent, se nemet nem mondott még.
A legújabb, és igen biztos tipp pedig nem más, mint Sébastien Lafayette Béliveau! Ha megfigyeljük a tanár úr testi jegyeit, illetve a legfeltűnőbb jelet, vagyis azt, hogy teliholdkor nem tanít, míg előtte és utána vannak tünetei, akkor egyértelmű, hogy neki is a különlegesek közé kell tartoznia. Úgy hírlik, hogy eddig magányosan indult útnak, ám mostanra megunta az egyedüllétet, és csatlakozott a “falkához”, ami némiképp megborította a csapatdinamikát, és a felduzzadt társaságban a szerepek mostanra teljesen átrendeződtek. De vajon ez tényleg ilyen könnyen ment, vagy számos területharc előzte meg? Az biztos, hogy Belián a lehető legmesszebb tőle választott helyet magának a tanáriban, és Odett is kijelentette, hogy semmiképpen sem kíván a jövőben rúnatant tanulni. Ez arra utal, hogy a helyzet egyszerűnek semmiképpen sem mondható.

A vér nem válik vízzé
Mostanában már közel sem olyan szigorúak a szabályok a varázsgyakorlók házasságkötésével kapcsolatban, mint régen. A vérség ritkán számít, csak a legősibb családok ragaszkodnak hozzá, így szerencsére egyre kisebb arányban fordul elő, hogy közeli rokonokat házasítanának össze, vagy, hogy nem szerelmi frigy köttessen. Mi van azonban akkor, amikor egy aranyvérű lány egy mugli születésűvel bonyolódik viszonyba?
Baj. Méghozzá óriási, és éppen ezért úgy hírlik, hogy napok óta áll a bál a Laines házban, ugyanis az ifjú Reina és Létai Roland egymáséi kívánnak lenni. A fiú származása azonban egyértelműen nem arany, ami bizony igen nagy feszültséget szül a testvérek között. Az ügyvéd és friss tanerő, Reece egyértelműen tiltja Reinát, aki viszont szökni se fél, hogy szerelmével lehessen. Még akkor is, ha az ifjú titán a híres/hírhedt csókbetegségtől szenved! Igazán kellemetlen eset. Vajon egy meglágyuló szív vagy egy drámai Rómeó és Júlia forgatókönyve lebeg a levegőben? És búcsúzóként egy jó tanács: aki Rolanddal csókolózott esetleg, véletlenül az elmúlt napokban vagy hetekben, próbálja meg fékezni vágyát, hogy továbbadja e kellemetlen fertőzést.



Nincsenek megjegyzések: