2019. november 15., péntek

Új üzletekkel bővült a falu

Az elmúlt számban a falu polgármesterét faggattuk a jövőbeli tervekről, melyek igazán kecsegtetőek azok számára, akik itt képzelik el a családalapítást. Most pedig két újonnan nyitott üzletet mutatunk be nektek. A két hely profilja merőben más, azonban egyikre se mondhatjuk, hogy ne lenne hasznos, és ne lett volna már igény korábban is a megjelenésükre.

Sérénité virág- és kellékes kereskedés
Nyilván mindenki emlékszik rá, hogy az aktív kampány időszakban Vajda Richárd millió rózsát kiosztott a környék hölgytagjai között, aminek meg is lett az eredménye. Egyrészt kiemelkedően magas szavazatszámmal került be a Bogolyfalvi Tanácsba, másrészt Bözsi néniék szabályos rajongói klubbot alapítottak, és állításuk szerint Richárd már volt, hogy belepirult kedvességükbe. 
Úgy néz ki, ez a jelenet a falu életében elég sarkalló volt arra, hogy ne csak az ifjú Vajda profitáljon, hiszen megnyílt a Sérénité virágbolt, ahol a hűvösödő idő ellenére is csodálatos virágkölteményeket láthatunk már az utcáról is. A mágia jótékony hatásai a leggyönyörűbben szerintem ebben a boltban mutatkoznak meg, hiszen kinek a szívét ne dobogtatná meg egy csodás csokor? Az aprócska virágbolt remek ötlet, hiszen az egyre fiatalodó faluban bizony elkél a segítség, hogy a sokáig dolgozó, kviddicsmeccsre vágyó, haverokkal söröző férfiak bármikor engesztelő ajándékhoz jussanak anélkül, hogy még Budanekeresdre hoppanálással is időt veszítenének. És fiúk, srácok, pasik, ezek a virágok tényleg azért vannak, hogy kapjatok vacsorát, szóval félre minden hiúságot, és vegyetek a lányoknak virágot!
Természetesen a virágbolt nem kifejezetten a lókötő férfiakra specializálódott, hiszen az édesanyánkat, gyermekünket, férjünket, párunkat és testvérünket is jó meglepni néha egy-egy csokorral.. Ezért hát ajánljuk ezt a helyet minden indoktól mentesen is, azok számára, akik szeretnék családtagjaikat, barátaikat meglepni, legyen akár ünnepnap, vagy egy teljesen átlagos kis virág, mindent boldogabbá tesz. 
Az aprócska virágbolt első napjait éli a faluban, de azt már megtudtuk, hogy nem csak a bárhol megkapható készlettel várja leendő vásárlóit, hiszen a tulajdonos különös gonddal saját fajokat is létrehozott, melyek csak még különösebb ékeivé válnak így az otthonainknak. 
Maga a virágbolt nem egyedülálló országunkban, pár városban már találkozhattunk a mesés mágikus növényekkel, így igazán csodálatos, hogy most már hozzánk is elért, és élvezhetjük otthonunk különleges, új szépségeit.

Blomqvist bestiárium
A Tündérmanó utca végén az erdő közvetlen szomszédságában nyitotta meg kapuját a bestiárium, melynek vezetője Annelie West, egykori rellonos diák. Ide várják a beteg házi kedvenceket és gazdáikat, valamint a menhely sérült állatai is itt kapnak ellátást. Igazán szerencsés, hogy a faluban ismét van bestiárium, hiszen az elmúlt időszakban a megbetegedett jószágokkal minden esetben Budanekeresdre kellett menni, ami nagyban megnehezítette több lakó életét is, hiszen nem egy esetben szabadság terhére tudták csak megoldani az eljutást. A kálvária pedig nem egyszer itt még nem ért véget, hiszen hiába nagy a budanekeresdi ellátó, ha a túlterheltség miatt sem a teljeskörű ellátás, sem a megfelelő várakozási idő nem oldható meg minden esetben. 
Az épület modern, otthonos és minden igényt kielégítő. Azok a kiskedvencek, akiknek betegsége több napos ellátást igényel, méretüknek és igényeiknek megfelelő kennelekben biztosítanak szállást. A személyzet egyelőre még csak pár főből áll, de a fokozatos bővülésre törekednek, hogy az igények felmérése után könnyebben be lehessen állítani azt a maximum dolgozói létszámot, mellyel biztonságosan működhet az intézmény. Emellett tárt karokkal várják az elemi mágus tanoncokat is, akiknek kiváló gyakorló hely, így aki szeretne fejlődni egy megbízható helyen, mindenképpen keresse meg a hely vezetőjét.

Nincsenek megjegyzések: