2019. november 15., péntek

Mi történt a nagyvilágban?

Vajon valójában gyógyítható a vérfarkas-kór?
A Budanekeresdi Kongresszusi Központban tartották azt a nemzetközi gyógyítói konferenciát, mely a gyógyíthatatlan betegségeket helyezte előtérbe. Többek között szó esett például arról a felvetésről is, hogy a vérfarkaskór igazából gyógyítható betegség-e. A svéd Alexander Gunarsdottir kutatása szerint ugyanis a Hold mágiájának befolyását csökkenthetik a varázslókon, amikor is az eddig használt bájitalok teljes mértékben eltüntethetik a jól ismert tüneteket. A tanulmányuk egyelőre a Hold mágiájának vizsgálatánál és annak befolyásolásánál tart, de az előadás utáni kerekasztal-beszélgetésben máris érdekes felvetéseket hoztak fel a probléma megoldására.
A konferencián többek között arról is szó volt, hogyan lehetne közelebb jutni az olyan betegségek gyógyításához, mint cukorbetegség, az epilepszia vagy az Alzheimer-kór. 

Hopp-hálózati problémák az elmúlt hetekben
A mágusfalvakban kihelyezett Hopp-pontok közül csak néhány, a fővárosban azonban az összes Hopp-ponton érkezett bejelentés a nem megfelelő működésükre. A Minisztérium közleménye szerint az elvarázsolt pontokon működő bűbájok bolondultak meg, mikor egy újabb területet próbáltak bevonni a hálózatba. Gyakran tapasztalják a mágusok, hogy rossz helyre viszi őket, esetleg félúton dobja ki a rendszer magából a varázslót. A fővárosi állomás túlterheltsége miatt azonban komoly egészségügyi problémákat okozott a zűrzavar. Egyes varázslók arra panaszkodtak, hogy a hoppanálás után felcserélődtek a kézfejeik: a jobb kéz a bal karra, a bal kézfej a jobb karra került. Mások a hajszínük változását jelentették be, megint mások hetekig tartó émelygésről számoltak be. A Minisztérium a hiba elhárításáig arra kéri a varázslókat, kerüljék a Hopp Hálózat használatát.

Az utolsó sötét csapat?
Talán nem sokan tudnak róla, de nem is olyan régen alakult egy politikai csoport. Egy csoport, amely úgy gondolta, lehetne új Sötét Nagyúr. Ne essen azonban pánikba a kedves olvasó, mert a tagokat még a nyáron elfogták, most pedig már az ítéletre várnak.
Miért nem tudtunk eddig ezekről a varázslókról? Egyszerű: nem jelentett túl nagy veszélyt ez a tíz főt számláló csapat. És miért nem? Igazából főleg tervezgették, hogyan kerülhetnének hatalomra, de ennek érdekében alig tettek valamit. Főleg papírokat osztogattak, és varázslatokat terveztek.
Olykor-olykor nyilvánosan is beszéltek terveikről.
Közben pedig keresték az Urat, és maguknak választottak is egyet. A valódi nevét nem tudjuk, mert a tagok minden okiratukat megsemmisítették, kapcsolataikat felszámolták, családjuktól elszöktek.
Addig tartott ez a pihenő állapot, amíg az egyikük föl nem robbantott egy mugli személyautót. A sofőr túlélte, de a minisztériumi aurorok felfigyeltek az esetre. Így kapták el végül őket.
Az ismert tagok névsora: Fekete Mamba, Robert Black, Keresztes, Amanda Hole, Méregfog, Sólyom, Szegesi Noel és Tárkony Péter.
Néhány gyanúsított még mindig szabadlábon van a felsoroltakon kívül, de folyamatos megfigyelés alatt. Ellenük nincsen elég bizonyíték eddig.
Amint meg lesz mind, erre a 8 boszorkányra és varázslóra a Zengőbarlang Mecseki Fegyintézet vár. A robbantóra  8 év előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölési kísérletért, a társaira pedig 2 bűnrészesség miatt. 

Jótékonysági koncertet szerveznek a sárkánytámadások áldozatainak
Az adventi vásár helyén állították fel azt a színpadot, melyen összesen 21 fellépő és 9 táncművész ad elő. A kezdeményezést a Sárkánytűz nevű nonprofit társaság indította. A bevétel teljes összegét a Fővárosi Mágikus Baleseti- és Rontáskúráló Ispotály sárkánytámadásokra specializálódott részlege kapja. A koncerten többek között olyan zenészek is színpadra állnak, mint a Szellemes Szellemek, Kirics Flóra, Mitzinger Bendegúz az Influx zenekarral vagy éppen Borbély Nimród.
A jegyeket a helyszínen, a Fővárosi Ispotályban vagy a Sárkánytűz székházában lehet megvenni.

Megnyílik az Adventi vásár Budanekeresden
A jótékonysági koncert utáni héten nyitja meg kapuit a magyar varázstársadalom legnagyobb vására. A megnyitóra ál hógolyó csatával és az őshonos varázslények bemutatójával készülnek a gyerekeknek, ahol többek között cincogár-simogatót is létesítenek. Elvarázsolt szánokkal versenyezhetnek majd a bátrabbak, illetve koncertek és vásári komédiások szórakoztatják majd a kiérkezőket. A programok között szeretnének egy átok-célbalövő versenyt is megrendezni, ám a Minisztériumban egyelőre még bírálják az ötletet.

 és  

Nincsenek megjegyzések: