2019. október 15., kedd

Szépül, épül a falu

Néhány évvel ezelőtt rohamos fejlődés indult el Bogolyfalván, aminek első fázisába érkezett meg akkor a jelenlegi polgármester, Dr. Wittner Erik Benjamin, aki nemhogy gátat szabott volna ennek, de számos új kezdeményezés kiötlőjévé is vált.
Vele beszélgettünk a jövőbeni tervekről.
Nemrég kezdte meg második ciklusát mint polgármester. Mennyivel másabb ez az időszak az előzőhöz képest?
Könnyebb, mivel már ismerős közegbe tértem vissza, vagy inkább folytattam, hiszen egyetlen percre se szűntem meg polgármester lenni. A lakosság bizalmat szavazott nekem a továbbiakhoz, amiért nagyon hálás vagyok nekik, és amit ezúton is szeretnék megköszönni.
Ez a második ciklus egy folytatás igazából. A félbemaradt munkák befejezése, újak indítása. Akkor teljesen újként érkeztem a faluba, egy merész ötlet volt a polgármesterség, mára már ismerem az itt lakókat, a vágyaikat, könnyen beszélgetésbe bonyolódok velük, és mindig van egy kedves szavuk.

Nyilván rengeteg javaslatot is kap arra, hogy mit is kéne csinálni.
Rengeteget. A többségük apró változtatás, amivel az itt élők mindennapjait tudjuk könnyebbé tenni, de vannak nagyobb volumenű javaslatok is, melyek alaposabb átgondolást igényelnek. Szerencsére már van segítségem, Vajda Richárd személyében, aki nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik, és kiváló érzéke van ahhoz, hogy mi kell Bogolyfalvának a fejlődéshez.

Milyen pályázatok vannak már a megvalósítás szakaszában jelenleg?
Ami az egyik szívügyem, az a játszótér korszerűsítése és bővítése. Jelenleg már készítik az új játékokat, néhány napja személyesen is meglátogattam a kivitelezőt, valamint egy csapat karbantartási varázsló is érkezett a minap a faluba, ők a napokban kezdik meg a már meglévő játékok felújítását. A teljes játszótér bővítés három szakaszban kerül majd megvalósításra, és a téli időszak végeztével, március végén adjuk már át, akkor az új játékokkal együtt.
Emellett munkálatok kezdődtek a már korábban említett Alapítók tere projekttel kapcsolatban is, a látványelemek már korábban is megtekinthetőek voltak a hivatalban, mostanra az építési szakaszba léptünk. A teljesen kész parkot december 24-én, Szenteste délutánján avatjuk fel hivatalosan, ha nem készül el korábban a kivitelezés. Amennyiben mégis, úgy természetesen másik dátumot keresünk.
Ezen kívül jelenleg nyílászáró-korszerűsítés folyik a faluban, a hivatalon és művelődési házon túl az igénylők között voltak családok és vendéglátóhelyek is, ahol a hónap folyamán, még a nagy hideg előtt elvégezzük a cserét.
Valamint átadtuk az első bérlakásainkat is, melyek már felújításra kerültek. Továbbiak kialakításán, újításán dolgozunk, ezeket várhatóan november elején hirdetjük meg.

Még az interjú előtt említette, hogy új munkakörök létrehozásán dolgoznak. Melyek ezek?
Mindenképpen szeretnénk két főt, akik a falukép fenntartásán és szépítésén dolgoznak. Akiknek kiváló szépérzékük van, fásítanának, virágosítanának, hiszen erre is van beadva pályázatunk. Szeretnénk egy állandó biztonsági szolgálatot, hiszen tudjuk, hogy több ízben is történt rendbontás az árnyas sétány kieső részén, és jó lenne az esetleges későbbi problémákat megelőzni. Illetve a művelődési ház vezetője is hamarosan nyugdíjba vonul, az ő utódját is keressük. Csak még a minisztérium válaszát várjuk, ezért nem kezdtük meg az intézkedést.

Sok sikert kívánok az elkövetkezendő időszakra, és köszönöm, hogy tájékoztatott bennünket.
Köszönöm a megkeresést.

Nincsenek megjegyzések: