2016. október 15., szombat

Az első nap - Arcokban

  

Marieanne Isabelle Beauvoir semmit sem bíz a véletlenre ebben az évben. Már az évkezdéshez is pontos utasításokat írt magának, melyek segítségével igazán sikeres lehet ebben a tanévben. A lista nagyon szigorú, pontos részletek vannak benne arra vonatkozóan is, miként kenje meg a vajaskenyerét.
Jeges Karina lett idén az első diák, aki átlépte az iskola kapuját, ehhez pedig büszkén pózolt lapunknak. Reméljük, hogy ez a mosoly az első pár nap után se lohadt le, és ugyanilyen örömmel jár be órákra is.
Úgy tűnik, az ifjú Warren lány egyre jobban kezd az anyukájára hasonlítani. Korábban a természetes megjelenéséről volt híres, most azonban az évnyitó előtt profi sminkes és fodrász készítette el kinézetét, ami kiemeli, hogy bizony a negyedvélák is tudnak elbűvölőek lenni. Ez a tekintet magáért beszél. A kisasszony amúgy az estét nem a Levita, hanem a Rellon asztalánál töltötte. Ejnye!

  

Ütős hatást ért el kinézetével Kasza Fanni, aki egészen biztos, hogy tavaly év végén még Péter volt. Mármint Fanni, csak Péter Fanni, nem Kasza Péter. Namindegy. Szóval az amúgy se hétköznapiságáról ismeretes lány kinézetével temetni kívánta a szünetet. Házvezetője azonban, amikor meglátta, olyan képet vágott, mintha a lány kismacskákat kínozna, így mikor újra felbukkant, egészen átlagos volt.
Ha már a sminkeknél tartunk, melyek mint tudjuk, a lányok lelkének egy darabkái, akkor nézzünk meg egy igazán rosszul sikerültet. Révay Valentin lánykája, Révay Franciska Veszna valamit nagyon félrenézett, ugyanis szemfestéke inkább volt az arcán, mint a szemhéján. Pedig egy színházi embernek tudnia kéne, mit jelent a szemhéj. Nem gáz Franci, még két tanévnyitón bizonyíthatsz!
Huszthy Attila még az utolsó percekben is habozott, hogy belefogjon-e a tanévbe, végül jósgömbjét hívta segítségül, ami sajnos mind a három esetben azt mutatta neki, hogy ez az év nehéz lesz, de nem szabad elfutnia a kihívások elől. Az hiszem, az évnyitón ezért volt ilyen feszült szegény. Úgy tűnik, már a jósgömbök sem a régiek.

  

Szegény Sebby Selwyn, úgy tűnik, nem tudja könnyen elengedni a gyermekkorát, hiszen abban a pillanatban, hogy új igazgatónk bejelentette, hogy tanárrá vált, egy óriási nyalókát húzott elő, és elkezdte őrült módjára csócsálni. Azt hiszem srácok, jobb, ha meggondoljátok, hogy mentek-e hozzá órára.
A bagolyköves fiúk egyik nagy kedvence, Annelie Merkovszky, ezzel a helyes és vicces arccal köszöntötte a ház egyik új tanulóját. A fiú azonban még nem tudott arról, hogy Anne milyen népszerű és amúgy szép is, mert amikor ezt az arcot meglátta magával szemben, azonnal sírva fakadt, és az asztal másik felére menekült. Azóta pedig állítólag többször látták a pszichológusi iroda környékén, míg Anne figyelmeztetésben részesült, amiért elsősöket ijesztget.
Az esetről Eördögh Tobi lemaradt, ugyanis még ezt megelőzően Anne egy nagyon hosszú és részletes beszámolóval álomba untatta. Szegény srác nem hitte volna, hogy egyetlen apró kérdéssel annyi szót robbant ki a lányból, hogy az nála már agyfagyást okoz. Lapzárta előtt pár perccel megtudtuk, hogy Tobi már rendbe jött, igaz még kímélni kell a túl sok információtól.

  

Ezt az arcot nem fogjuk egyhamar elfelejteni az biztos. Tavaly Dorian Green úgy lett évfolyamelső, hogy közben mégis megbukott, ami egy rekord a tanoda történetében, hiszen az elmúlt két évtizedben erre nem volt példa. Az ifjú titán idén úgy ismételte meg az évfolyamelsőséget, hogy most sikerült vele évfolyamot is lépnie. Az örömkönnyeket így átérezzük mi is, hiszen tudjuk, mit jelent az, ha sikerül az évfolyamlépés. Mi veled vagyunk, Dorian!
Az egyik legfurcsább kérdés reakciófeje az, amit Artemisia Rubya professzor asszony vágott a vacsorán. A kérdés a következő volt: "Hány éves is ön? Negyven felé van, ha jól emlékszem, ugye?" Valószínűleg nem csak a korára való rákérdezés, de a tippelt szám is kiábrándító volt, így hát nem csoda, ha a hölgy ilyen arcot vágott. Srácok, jól jegyezzétek meg: Ez az illetlen viselkedésre adott reakció.
A rellonos mindenkit kifaggató kém - Rachel Octavia Amber - egész este nem bírt magával, és minden fogással valami mókás arcot varázsolt. A fiatalabbak persze jól szórakoztak rajta, de csak addig, amíg a hatodik mutatvány után nem lett nagyon fárasztó és sablonos. Ezen túl pedig szépen éhen is maradt a lány, akinek később a házvezetője lopott kért néhány falatot a manóktól.

  

"Bizony, megszívtátok!" gondolta magában, miközben ezt a fejet vágta Seth Selwyn. Az igazgató bemutatta és ismertette a tárgyait, amire ez az angyalinak látszó, de igazából ördögi ábrázat jelent meg az arcán. Jaj annak, aki felvette a tárgyat, és ezek után nem úgy teljesít, ahogy kellene! Ráadásul a friss tanár olyan alap tárgyakat tanít, mint a bűbájtan és a sötét varázslatok kivédése.
Az évnyitó után megkérdeztük Béres Bárciánt, milyen tervekkel készült az idei tanévben a diákélet fellendítése kapcsán a házon belül. Őszintén szólva, nem sikerült kiderítenünk, ugyanis nem értettük a választ, mert hihetetlenül gyorsan pörgött a nyelve, arca sugárzott, és úgy pattogott, mint egy kisgyerek a vidámparkban. Később megtudtuk, hogy a manók sztrájkkal fenyegetőztek, mivel valaki vagy valakik az összes cukrot ellopták a konyháról.
Az igazgató úr arca a vacsora végén. Vagy túlette magát a megannyi finom fogással, vagy rájött, hogy igazából nem is szereti a gyerekeket, esetleg arra, hogy bizony itt nem csak létezni kell, de komoly felelősséggel is jár a poszt? Korábban szabadidős programokat szervezett, most pedig egy nem mindig jó hírben álló iskolát készül elvezetni. Akárhogy is, mi kitartást kívánunk, és puffadáscsökkentő bájitalt.

Nincsenek megjegyzések: