2014. szeptember 15., hétfő

Berry a topon!

Új főszerkesztőnk: Adam Kensington

Hirtelen érte a szerkesztőséget a hír, hogy egyedül maradt kevéssel lapzárta előtt. Az iskolavezetés nem teketóriázott sokat a belét is kidolgozó Ombozi Noel távozása után: Adam Kensington, aki nem is olyan rég került hozzánk hasznos segítőként, szívesen elvállalta a főszerkesztő szerepét. Helyettesével, Egerszegi Nina Viktóriával nem hagyják térdre rogyni az Edictumot! Olvassátok rövid kérdezz-felelünket új atyánkkal, írói nevén Adamberryvel!


Hogyan került az Edictumhoz, és eddig milyen módon segítette az ottani munkát?

A nyár elején Ombozi Noel készített velem egy interjút az újság számára. Ennek kapcsán ismerkedtem meg az Edictummal, és a későbbiekben felajánlottam, hogy szívesen készítek néha egy-egy feladványt a Rejtvénysarokba. Ezt követően az események meglehetősen gyorsan követték egymást: más rovatokba is írni kezdtem, valamint tevékeny résztvevője lettem a szerkesztőség életének.

Mi vezetett oda, hogy ilyen rövid idő alatt most már főszerkesztőként köszönthetjük az újságnál?

Nemrégiben Dobrai Vanda és Ombozi Noel lemondtak főszerkesztői posztjukról egyéb elfoglaltságaik miatt. Úgy gondoltam, érdekes volna kipróbálnom magam ebben a tisztségben. A jelentkezésemet a vezetőség  örömmel vette, és elnyertem a címet.

Vannak újító szándékai? Mennyiben tervez a kitaposott ösvényen haladni tovább, illetve hogy látja az Edictum jövőjét?

Vannak. Mindenképpen szeretném ápolni a hagyományokat, ám emellett bőséggel akadnak újító ötletek, megjelenésbeli változtatások, amelyeket szeretnék minél hamarabb bevezetni. Remélem, ezek az olvasók megelégedésére szolgálnak majd!

Köszönöm a válaszokat, sok sikert kívánok az újsághoz. És - nem, mintha célozgatni akarnék - de alig várom a rejtvénysarok eredményhirdetését. o:)


Nincsenek megjegyzések: