2014. szeptember 15., hétfő

Bagolykő All-Star Gála

Izgatott várakozásra ad okot a nyári szünetben megrendezésre kerülő Bagolykő All-Star Gála. A barátságos kviddicsmérkőzésen mai bagolyköves tehetségek és már végzett diákok is szerepelnek. A rendezvény exkluzív, a csapattagok meghívásos alapon kerültek be, mindezt pedig az iskola tanári karában lévő két ex-kviddicsbajnoknak, Markovits Istvánnak és Merkovszky Ádámnak köszönhetjük. Ők a saját maguk által verbuvált csapat élén mérik össze erejüket a nyáron!

Hogy hogyan is jött az ötlet? Mindkét felet meginterjúvoltam, és bár homályosak az emlékeik, egyhangú választ kaptam, hogy egy közös... kávézás alkalmával pattant ki a fejükből a meccs ötlete, és egy fogadással tervezték lemérni rátermettségüket.

"Durva egy nap volt. Következő délután tudatosult bennem, hogy kihívtam Merkovszkyt egy 7v7-re, és ettől kezdve már nem volt visszaút. Hogy mi vezetett idáig? Jómagam nem tudom, de nem is érdekel. Mintha Wayne úr, a csárdatulaj fültanúja lett volna az eseményeknek, talán őt kellene megkérdezni. De az is lehet, hogy a pubban voltunk."

A rendezvény elsődleges célja a csapatok és a közönség szórakoztatása, egy szép mérkőzés lejátszása. Mindkét fél magabiztosan áll fel a kezdéshez, ami nem is csoda, hiszen igazán rátermett tagokat invitáltak csapataikba, és ők maguk is szakértőnek számítanak a pályán.

"A cél az, hogy ne verjük meg nagyon az ellenfelet, és természetesen mi fogunk nyerni." (M.Á.)

"A győzelem másodlagos, jönni fog az magától is." (M.I.)


Azt rebesgetik, a talárok már elkészültek, a csapatfelállás a következő:

   Merkovszky csapata

Hajtók: Ginnie Marrywather, Végardó Erik, Yarista Palarn
Terelők: Caius Randy Woodrow, Vikohino Thaihasy
Őrző: Nemes L. Izabella
Fogó: Merkovszky Ádám
Csere: Lenna Goldberg

   Markovits csapata

Hajtók: Leonard Harris, Markovits István, Turnman Katalin
Terelők: Czettner R. Luca, Grósz Anna
Őrző: Kiva Faraday
Fogó: Földesy Kristóf Dominik

Ezen a mérkőzésen debütál Damjanovits Ármin utódja, Herczeg Ákos, aki a jövő tanévtől vezeti a bagolyköves kviddicsmeccseket. A róla szóló interjút a Kviddicsvilág rovatban találjátok!

Sok sikert a bagolyköves felfedezetteknek, az alma materbe visszatérő büszkeségeinknek és kedves professzorainknak is!

Nincsenek megjegyzések: