2014. január 15., szerda

Sminkelj, mint a legszebbek!



Van két nagyon meghatározó nő, akik ikonokká, példaképekké nőtték ki magukat. Nem csak a saját korukban voltak híresek, hanem most, haláluk után is azok maradtak. Sok nőre nagy hatással voltak, többek között rám is. Mindketten kitűntek szépségükkel, és a mai napig is a legszebbeknek tartják őket. Számtalan férfi csorgatta utánuk a nyálát, és sok nő volt az irigyük. A két nő, akiről most beszélek, Marilyn Monroe és Audrey Hepburn. Mindketten az egyszerűbb sminkek hívei voltak, így ezt bárki könnyen el tudja otthon készíteni.

Elsőnek kezdeném Marilyn-nel, akinek a sminkjét én is elég sokszor szoktam használni. Több változata van, de én most az egyszerűbbet mutatom be, amihez talán minden szükséges kellék megtalálható otthon. Ez alól kivételt képeznek a zárójeles dolgok. Személy szerint nekem nincs itthon fehér szemceruzám, és így is remek a smink, ugyanis a fő jellegzetessége a vörös rúzs.



Amire szükségünk van hozzá:
● alapozó
● púder
● bronzosító/pirosító
● fehér szemhéjfesték (+fehér szemceruza)
● barna/bronz szemhéjfesték
● fekete szemhéjtus
● szempillaspirál (+műszempilla)
● vörös/piros rúzs (+ vörös szájkontúr ceruza)

Elkészítés:
Először is fontos a fix alap, hogy a smink ne folyjon el. Az alapozás és a szemöldök kicsinosítása után, a szemmel kezdjük a műveletet. A szemöldökig felpakoljuk a fehér szemfestéket. A mozgó szemhéjon a legjobb, ha beleütögetjük az aplikátor segítségével, mert úgy jobban megragad. A mélyítővonal felett pedig akár már rendesen festhetjük, ott nem baj, ha nem annyira intenzív a szín. A szemünk belső sarkába is tehetünk egy keveset a fehérből, mivel annak "nagyító" hatása van. Alulra ne tegyünk fel ezt a színt! Miután a fehér szemfestéket letudtuk, áttérhetünk a barnára. Ezt egy pufibb ecset segítségével felvesszük, majd a mélyítővonal fölött húzunk egy vékony, nem túl erős vonalat.
Egy vékony ecset segítségével halvány vonalat húzunk az alsó szempillák tövébe, ugyanezzel a színnel. A két barna vonalnak a jelentősége csak annyi, hogy elmélyítse a tekintetet.
Ha ezzel is készen vagyunk, akkor jöhet a szemhéjtus. Ez lehet folyékony vagy zselé alapú, szemhéjfilc, vagy ha semmi ilyen nincs, akkor fekete szemhéjfesték (utóbbinál az ecset, amivel felvisszük, legyen kicsit nedves). Ügyes mozdulatokkal a felső szempillák tövében húzunk egy vékony tusvonalat, és a végén egy kicsit "cicásítjuk". Ha van fehér szemceruzánk, akkor az alsó vízvonalunkat azzal húzzuk ki. A szem sminkelésének utolsó fázisa a szempilla spirálozás, alul és a felül is. Valamint igény szerint műszempillával lehet még drámaibbá tenni a sminket.
Ezután következhetnek az ajkak. A vörös rúzs felkenése igényel egy kis gyakorlást, szóval ha elsőre nem megy, akkor sem kell megrémülni, és pláne nem kell feladni. Gyakorlat teszi a mestert! Ha van otthon szájkontúr ceruzánk, akkor azzal először körberajzoljuk az ajkunkat, majd pedig az egészet "beszínezzük", ezzel adva egy fix bázist a rúzsnak, hogy tartósabb legyen. Erre jöhet a vörös vagy piros rúzs. Fontos, hogy a ceruza és a rúzs színe passzoljon, különben röhejesen fogunk kinézni.
Utolsó simításként jöhet egy kis pirosító az orcánkra. Ha ténylegesen szeretnénk hasonlítani Marilynre, akkor az arcunk bal oldalára - ahol neki is van - szemhéjtus segítségével rajzolhatunk egy szépségpöttyöt.

Audrey Hepburn-t sokan ismerhetik az Álom Luxuskivitelben című filmből. Az első pár képkockán már fel is tűnik, a rá jellemző fekete ruha, ékszerek, és konty kombinációban, ahogy a Tiffany előtt reggelizik. A napszemüvege alatt rejtőzik egy smink, melynek elkészítését fogom most bemutatni nektek.



Amire szükségünk van hozzá:
● alapozó
● púder
● rózsás pirosító
● szürkés-barnás szemhéjfesték
● szemhéjtus
(● fehér szemceruza)
● szempillaspirál (+ műszempilla)
● natúr színű rúzs

Elkészítés:
Ahogy az előző sminknél, itt is az alapozással és a szemöldökkel kezdjük. Miután azzal végeztük, rá is térhetünk a szemre. A mozgó szemhéjra - de csak oda - feltesszük a szürkés-barnás szemhéjfestéket. Nem baj, ha nem túl intenzív a szín, sőt, pont az a jó. Egy kicsit látszódjon, de ne azon legyen a fő hangsúly. Ezután a szemhéjtussal húzunk egy szép, és kicsit vastagabb tusvonalat a felső szempillák tövébe. Ha van otthon fehér szemceruzánk, akkor az alsó vízvonalunkat meghúzzuk vele. Audreynek szép nagy szemei vannak, és ezzel a módszerrel magunknak is kölcsönözhetünk nagyobb tekintetet.
A szem végső simításaként jöhet a szempillaspirál, valamint ha van, akkor a műszempilla.
A smink zárásaként az orcánkra feltesszük a pirosítót, az ajkunkra pedig a natúr színű rúzst.
Ez eléggé hétköznapi smink, így nem kelt túl nagy feltűnést. De ha a hajunkat is megcsináljuk Audreysra, felhúzunk egy fekete ruhát, a nyakunkba teszünk egy fehér gyöngysort, máris jobban hasonlítunk rá. Ha teljesen meg akarunk felelni az ő kinézetének, akkor egy tiara kell még a kontyba, egy fekete kesztyű, valamint egy szipka. Ezt az öltözetet el tudom akár képzelni egy farsangi bálban is, mint ahogy Marilyn öltözetét is. Nála egy fehér ruha kell, és kész is vagyunk.

Remélem tetszett ez a két sminkötlet, és ki fogjátok őket próbálni!

Nincsenek megjegyzések: