2014. január 15., szerda

Januári válaszok

Kedves Dr. Who!

Nem is tudom, miért írom ezt most le neked. Van egy fiú, aki nagyon tetszik, de mestertanonc, így én másodikosként labdába sem rúghatok. De igazából le is tettem arról, hogy valaha együtt legyünk. A nagyobbik problémám az, hogy minden fiú, aki az évfolyamomra jár olyan… Éretlen. Többeknek tetszem, de olyan gyerekesen mutatják ki, hogy bejövök nekik… Nem is tudom, biztos velem van a baj, hogy az idősebbek jobban tetszenek, de már teljesen kétségbe vagyok esve, nem tudom mit kéne tennem.

Tanácstalan ketteske

Kedves Tanácstalan ketteske!

Mielőtt még azt gondolnád, hogy bármilyen probléma van veled, megnyugtatlak: nincs. Teljesen természetes, hogy vonzódsz a nálad nagyobbakhoz, ahogy az is, hogy a korosztályod éretlen. Bizonyított tény, hogy a fiúk két-három évvel később érnek, mint a lányok, így nem is baj, ha az idősebb srácok társaságában keresgélsz. No és miért volna esélytelen a mestertanonc fiú? Kérd ki a segítségét, beszéld meg vele, hogy korrepetáljon mondjuk SVK-ból. Máris van egy közös programotok és mint tudjuk, egy ilyen alkalom nemcsak a gyakorlásra, de az ismerkedésre is remek lehetőség!

Sok sikert!
Dr. Who

------


Kedves Dr. Who!

Sürgős segítségre van szükségem! Anya teljesen megbolondult. Ő akarta, hogy idejöjjek, végre sikerült beilleszkednem, megtaláltam a helyem. A téli szünetben elég csúnyán összevesztünk és azt követeli, hogy menjek haza, mert szerinte rossz hatással van rám a suli. De én itt akarok maradni! Nem értem, hogy miért kell ilyennek lennie. De már hónapok óta próbál belém kötni és most sikerült. Mit tegyek, hogy megbékéljen? Könyörgöm segíts!

Rabmadár

Kedves Rabmadár!

Aggasztó, amit leírtál, ámbár nem tudom, mennyire tudok megoldást nyújtani a problémádra. Az a legfontosabb, hogy próbálj meg beszélni édesanyáddal, minél hamarabb. Mivel erről nem ejtettél szót, így feltételezem, ezt eddig nem tetted meg, ami igen nagy hiba! Talán nem írtál neki elégszer, vagy csak aggódik érted. Ezernyi dolgot tudsz tenni, hogy a kedvében járj. Szerezz minél jobb jegyeket, légy aktív, vállalj több közösségi munkát, csupa olyan dolgot, amivel később elbüszkélkedhetsz neki. Legalább hetente kétszer küldj neki levelet, hogy tudja jól vagy, esetleg saját készítésű, vagy általad vásárolt személyre szabott ajándékokat is küldhetsz, de a legfontosabb: beszélj vele. Ha már tudod, mi a probléma forrása, közelebb kerülhetsz a megoldáshoz!

Remélem tudtam segíteni!
Dr. Who


Nincsenek megjegyzések: