2023. július 15., szombat

Házvezetők házon kívül

 Lassan, de biztosan közeledik a tanév vége, és ezt úgy néz ki, hogy házvezetőink és helyetteseik is megneszelték. Van, aki már most előre gyakorol a szünetre, és van, aki az utolsó hajrába kezdett. De vajon milyen képet vágnak az utolsó hetekhez? 


Nemrégiben igen erős kritika fogalmazódott meg az Eridonos házvezető irányába, amely lesarkítva annyit tesz, hogy míg a szabad állattartást díjazzák, sőt követelik, addig a szabad gyerektartást nem. A kritikus finoman utalt arra, hogy az egyik leghevesebb vérmérsékletű diákcsoport feje nem éppen szigoráról híres, és talán jó volna, ha kereteket szabna. Farkasházy professzor, mint mindig, most is kellőképpen kifejezte véleményét a kritikusaival szemben, ahogy ez a képen is látható. Úgy vélem, ebből a képből is látszik, hogy nem hiába tartják Felagund professzor valaha volt legjobb diákjának az Eridon házvezetőjét.

 
Azon az éjjelen készült az alábbi kép, amikor az Eridon óriási medencéi elfoglalták a helyet a réten. Ha valaki nem értette, hogy mégis hogyan lehetett rávenni Kedves professzort arra, hogy nem csak, hogy segítsen, de ne rendeljen mindenkit tízkor ágyba, akkor azt hiszem, ez a pillanatkép mindent megmagyaráz. Meg nem erősített források arról suttognak, hogy kora este éppen Farkasházy professzor kínálta teával kollégáját, amiből ő maga is fogyasztott, így a gyanútlan helyettes mit sem sejtve kortyolgatta el a sajátját. Egy biztos, ez a kép sok Edictumból kikerül majd, hogy pénztárcákba kerüljön a szomorúbb napok vigasztalójaként.  

 

Adler professzornak valószínűleg mostanra lett elege abból, hogy őt sosem éri igazán kritika. Senki sem tartja gyerekesnek, senki nem feltételezi, hogy a diákjaival kavar, és bár ez volna a normális, mégis úgy érezte, hogy egy este ki kell próbálnia milyen az, amikor nem szabálykövető. A mellékelt kép alapján az esemény még számára is meglepően jól sikerült, hiszen reggel a Levita egyik kanapéján ébredt egy párnát ölelgetve, zavart állapotban, miközben azok a tipikus amerikai fiatalságot jelző piros műanyag poharak hevertek mindenfelé. Na meg persze terjengett az alkohol szaga. Vagy... Az is lehet, hogy a Tanár úr is beteázott? 
 


Szeretnék kérni egy perc néma csendet ennek a képnek, és egy kis halkulást a lányoktól, akik csendben zokognak a háttérben, vagy azért mert a szép Dr. Laines arca eltűnt, vagy azért, mert az ő hajuk nem nő ilyen gyorsan és nem is ennyire fényes. Bizony, a képen valóban Reece Laines látható, aki láthatóan nem kívánta felfedni magát, és így próbált meg távozni az iskola területéről. Pechére egyből egy Edictumos lesifotósba futott, aki azonnal megragadta a lehetőséget, és készített is a Tanár úrról egy képet. Bárhova is menekül, mi azért reméljük, hogy visszatér onnan. 




Nem csak Laines professzor sokkolt be az elmúlt hetekben, hanem a jelek szerint Selwyn prof is, a Navine házvezetője. Ez a kép akkor készült róla, amikor egy mugli rendőrautó hátsó ülésén napozott. Az előzmények nem ismertek, azonban az elhaladó Bagolyköves diák, akinek a képet ezúton is köszönjük szépen, tisztán hallotta, ahogy a rendőrök a "durva" és "hihetetlen" szavakkal illették az esetet, mely úgy néz ki, Selwyn tanár urat teljesen alfába tette. Mivel a professzor már felbukkant többször is a folyosón, teljesen nyugodtan, így valószínűleg azt feltételezi, hogy nem kapta rajta senki a kis rendőri fuvarozáson, pedig de.

 
 
Nehéz éve lehetett a Navine háznak, hiszen nem csak Selwyn professzor, de Kállay professzor is mélyre került, már ami a testhelyzetét illeti, ugyanis egy ártatlan sétáló kapta el a pillanatot, amikor néhány navinés lány társaságában a professzor úr kiterített csillag pózban a vízesés mellett feküdt, és "ommm" hangot adott ki. Nem tudjuk, hogy ez külön felkészülés-e a vizsgaidőszakra, vagy egy nagyon érdekes különfoglalkozás, mindenesetre szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy nézzen a lába elé, ha a szabadban jár.  



Már több, mint két hónapja senki se hozta hírbe senkivel szegény Volkov professzort, ami pedig még ennél is elborzasztóbb számára, hogy senki se kezdett ki vele, akivel korábban ne lett volna már hírbe hozva. A Tanár úr év végére kissé megfakult ettől a ténytől, amit környezete is érzékelt, éppen ezért egyik állandó kedvese, Angyal Odett egy óriási meglepetésbulit szervezett neki, ahova minden lány meghívót kapott a kastélyból és Bogolyfalváról is, aki már elérte azt az életkort, hogy bulizhasson egyet a Tanár úrral. A Kalüpszó Élményfürdőben tartott eseményre rengetegen érkeztek, és nem csak a facér lányok, ami a további képek kikerülésével még okozhat némi feszültséget.



Az utóbbi években nem volt jelentősebb emelés oktatóink fizetésében, és úgy néz ki, hogy ez lassan indokolttá válik, mivel nemrég fedezték fel, hogy Várnai tanár úr egy építkezésen dolgozik, amikor éppen nem az iskolai teendőket látja el. Persze magyarázhatnánk a helyzetet az elemi mágiájával is, de elnézve a ruházatát, az biztos, hogy olyan darabokat választott, amiket nem sajnál. A képet véletlenül meglátó Wesselényi Bella például hangosan felzokogott az eltérő színmélységű zakó, nadrág, na meg a fehér asszonyverő trikó láttán. Nem csodáljuk, mi sem tennénk másként, ha a plátói szerelmünk így jelenne meg.


Nincsenek megjegyzések: