2023. július 15., szombat

A kánikulában is aktívan

Hűsítsd a testem!
Új ruhakollekcióval rukkolt elő a Nyissz&Kész, Taláros legújabbnak számító ruhamárkája. Az alapvetően könnyed talárokra szakosodott csapat az elmúlt egy évben kezdte meg az arculatváltást, ugyanis a mugli ruházat térhódításával egyre csökkent az igény a mindennapi talárviseletre, a piac ennek okán pedig hamar túl zsúfolttá vált. Mivel friss, alig három éves márkáról van szó, akik elsőnek léptek, amikor felismerték a piaci rést, így néhány hét alatt a legkeresettebb márkává váltak az ötven év alattiak körében, meghozva ezzel a vágyott sikert.
A pénteken debütáló kollekció teljes mértékben a nyárra, és a nyári melegre fókuszál, minden darab speciális, hőhűtő bűbájjal kezelt, olasz anyagból készült, így sem bikiniben, sem hosszabb nyári ruhában nem kell attól félnünk, hogy felforrósodik a testünk. Természetesen így is be kell tartani az egészségügyi óvintézkedéseket a napsugarakkal és a forrósággal szemben, de így azért jobban elviselhető lesz a hőség.

Gyere, táncolj!
Számos nyári rendezvény és fesztivál nyújt lehetőséget a mágusvilágban a kikapcsolódásra, ám Szalamanton vezetése úgy véli, hogy ez még közel sem elég, és szeretnének kis- és nagyrendezvényeik mellé egy négy alkalmas programsorozatot, melyben az évszakok változásával különböző táncos programmal, az elkövetkező időszak eseményeit beharangozó egész napos rendezvénnyel hangolná át a lakosságot és a településre látogatókat.
Az események koncepciójára pályázatot kívánnak hirdetni, melyre bárki beadhatja a jelentkezését, és sikeres elbírálás esetén nem csak az adott program ötletgazdájaként és meghívott díszvendégeként vehet részt az eseményen, de évszakonként száz galleon pénznyereményre is számíthat. Így akár négy nyertes is kikerülhet a versenyből. Pennára fel és alkossatok ti is nagyszerű eseményeket!

Dől a lé!
Ritka az, amikor a neked tökéletes számokat húzzák ki a lottón, és ha meg is történik, akkor még ritkább az, hogy egyedül csak te tippelted be jól a számokat. Most azonban pont ez történt, ugyanis a lottó kihúzását követően többször is leellenőrizték, hogy csupán egyetlen nyertes szelvény van. Valaki a világban tízmillió galleonnal lett gazdagabb, ami hetvenöt milliárd magyar forintnak felel meg, merthogy mint kiderült, a nyertes szelvényt Magyarországon adták fel, és állítólag a tulajdonosa másnap be is jelentkezett az összegért. Annyit elárult, hogy a szelvényt ittas állapotban, a nagykorúságát ünnepelve vásárolta, és ez volt életében az első szerencsejátékozás, de nagy valószínűség szerint az utolsó is. Az információ segíti leszűkíteni a kört, azonban a kiadott tájékoztató, mely szerint nem mondhatják el, hogy melyik országból származik, éppen ellentétes hatását fejti ki. Fogalmunk sincs, hogy ki lett hirtelen ilyen gazdag, de gratulálunk neki!

Elő a bizonyítványokkal!
A tanév végét követően megkezdődik a bogolyfalvi előkészítő és a mágustanoda oktatói és nem oktatói státuszú dolgozóinak ellenőrzése. A minisztérium nyilatkozata szerint erre azért van szükség, hogy azon dolgozók és oktatók, akik nem kaptak korábban megfelelő képesítést, most egyes hiánykompetenciáikat szervezett oktatás keretében pótolni tudják.
Jelenleg az adatgyűjtés szakasza van, ahol minden személyes iratot átnéznek, ezt követően mindenkit értesítenek, hogy kell-e kiegészítő képzésre vagy képzésekre járniuk, és amennyiben igen, akkor hol és milyen formában tehetik ezt meg. Mivel mind a két intézmény gyakorlóhely is, a vizsgálat a tervezettnél hosszabb ideig tart, de ígéretük szerint ez nem akadályoztatja az oktatási időszakokat.

Klasszikusok modern csomagolásban
Mi történik akkor, ha egy fiatal, ambiciózus és frissen végzett színházi rendező találkozik egy klasszikus darabbal, és egy emberrel, aki színpadot és szereplőket ad neki? Nos, ebben az esetben valami egészen elképesztő.
Maróthelyi Misa ugyanis lehetőséget kapott, hogy kedvenc klasszikus balett darabját, a Hattyúk Tavát modern, színházi előadásként mutassa be Bogolyfalva Színházának színpadán. A jelenkori díszletek és jelmezek mellett a szövegkönyvet is Maróthelyinek köszönhetjük, ahogy azt a zseniális húzást is, hogy nem csak a klasszikus balettelemeket ültette át saját darabjába, de az eredeti mű két fő hattyúját - Lónyay R. Hargita (Odile), Esther R. Krise (Odette) - is, csak éppen a balerinák most egymás szerepeit kellett, hogy elsajátítsák. Egymás táncait és karakterisztikáját kellett felvenniük, méghozzá úgy, hogy az évadban a klasszikus balettot is táncolják. Emellett a színpadi játékot is meg kellett tanulniuk, hiszen balerinaként teljesen más a színpadi jelenlét, mint színésznőként.
Hivatalosan ennek a nem mindennapi darabnak a premiere csak a következő évadban lett volna esedékes, ám a rendező a nyári színházi programot választotta rá. Az biztos, hogy így egyedül volt, aki premierre hívhatta meg a kritikusokat, akik nagyon pozitívan nyilatkoztak a kapott élményről. A darab a következő négy hétben heti két estén, szerdán és szombaton tekinthető meg a színházban, és várhatóan a következő évadra is visszatér majd. 



Nincsenek megjegyzések: