2023. május 15., hétfő

Pattanásig feszül a mágusvilág

 Mindenképpen különösnek mondható az a helyzet, mely felé társadalmunk sodródik. Az egyre különösebb rendelkezések, megmozdulások és betegségek egyre erősebb hullámokban csapnak le világunkra, és ki tudja, mikor jön el az a pont, amikor betelik az a bizonyos pohár. Egyelőre úgy néz ki, hogy erre még várnunk kell, ám az biztos, hogy az elmúlt hét akár Fekete hétként is bevonulhat a történelemkönyvekbe.
Nézzük, hogy mi is történt. 


Megjelölt áldozatok
Mindenki, aki tanult Legendás Lények Gondozását - és miért ne tanult volna, hiszen kötelező tárgy -, tudhatja, hogy a vérfarkasok nem maguk választják ezt a létformát, hanem harapás útján fertőződnek meg. Ártatlanok, akik támadás áldozatai lesznek, és onnantól életük elengedhetetlen részévé válik a kín. Nem elég, hogy ezzel kell együtt élniük, de egy múlt héten elfogadott törvény értelmében mostantól látható helyen elhelyezett, előre meghatározott jelet is magukra kell tetováltatniuk, mely jelzi a társadalom számára, hogy kivel van dolguk. A törvény ellen több tiltakozás is szerveződött és szerveződik jelenleg is, hiszen ez az emberi jogok eltiprása.

A tökéletes landolás

Aki utazott már zsupszkulccsal tudja, hogy nem éppen a legfelhasználóbarátabb, mivel a kellemetlen indulás után a megérkezés csak még kényelmetlenebb lehet, hiszen fájdalmas becsapódással is zárulhat. A gyakori utazóknak ugyan már kifejlesztett technikáik vannak a landolás megkönnyítésére, ám a felmérések azt mutatják, hogy az elmúlt években egyre kevesebben fordulnak a közlekedés ezen formájához, ami a szakmában dolgozók megélhetését kockáztatja. Annak érdekében, hogy kényelmesebb legyen az utazás és a megérkezés is, olyan módszerrel kísérleteznek, mely lebegéssel utaztat és lassan apad, így valójában könnyed leérkezést biztosít. A gyakorlati tesztelésre jelentkezők közül azonban többen súlyos sérüléseket szenvedtek. Négy fő esetében eresztés nélküli elszállás történt, ketten hirtelen jött eresztés miatti gyors földbecsapódás miatt szenvedtek súlyos sérülést, míg újabb két fő hetekkel a próba után is ereszt még, ami érdekes látvány, hiszen a föld felett lebegnek, míg testük hullámzik és nem éppen kellemes hangokat ad ki magából. Őket ispotályi megfigyelés alatt tartják, a programot pedig határozatlan ideig elhalasztották.

Különös kórság
A Jacinthe Sauvage Mesterképző és Fejlesztőben tartották idén a mágikus oktatás éves konferenciáját, ahonnan mostanra vissza kellett volna érkeznie a Bagolykő Mágustanodából küldött delegációnak, azonban - ahogy más intézmények küldöttei is -, még mindig Franciaországban tartózkodnak. Egészen pontosan az intézmény falain belül, ugyanis egy eddig még nem azonosított betegség, rontás vagy átok telepedett a találkozón résztvevőkre. A kezdeti időszakban csak erős fáradtságot tapasztaltak, majd ezt követően bőrük színe is változni kezdett a hangulatukhoz illeszkedően. A lefolyás teljesen más ütemű, nincs korra vagy nemre szűrhető hatása, ám annyi bizonyos, hogy a csúcsponton a fertőzöttek szoborrá merednek, de élnek, mintha mind sóbálvány átokkal lennének sújtva. Ez utóbbi kezelésére a főzetet elkezdték elkészíteni, minden mást vizsgálnak. Reméljük, hogy hamarosan fény derül arra, mi történik, és viszontláthatjuk oktatóinkat és diáktársainkat.

Elbaltázott divatshow
Semmiképpen sem lehet a talárok világában újoncnak nevezni Ulrika Spielmannt, aki a Talár-Varázs kollekciók megálmodója. A különleges anyagokból készült daraboknál a legkülönfélébb alapokkal dolgozó, mindig tematikára építkező üzletasszony híres tökéletes bemutatóiról és kiemelkedő alkotásairól. Vélhetően ezt irigyelte el tőle egyik riválisa és fullasztotta botrányba a show-t. A hétköznapi eleganciát hangsúlyozó eseményen ugyanis a felvonuló modelleken található darabok egyszerre kezdtek el szétbomlani, felfedve ezzel viselőik minden egyes négyzetcentijét. A lebomló talárokból egy nagy gombolyag állt össze, mely mint egy bowling golyó, letarolta a nézőket. Hárman súlyosabban, tizenketten pedig könnyebben sérültek. Az esetet jelenleg vizsgálják, bővebb tájékoztatás a jövő héten várható.


Nincsenek megjegyzések: