2023. április 15., szombat

Mumusok és miegymás - A vizsgaidőszak gyönyörei

Ha eddig nem Kakasi Gabriella tanárnő volt minden diák mumusa, most már bizonyosan ő az. A néni javára kell írni azért, hogy színes és meglehetősen emlékezetes, egyedi stílusa mellett az extravagáns mamuszokat is szereti, mint az kiderült nemrégiben a Fejetlenség folyosóján. A gördeszkákat sajnos már annál kevésbé, ugyanis kettőt is elkobzott egyetlen délután alatt. Hollósi Zalán és Jankovits Dorián estek áldozatul a razziának, bár minden portré állítja, hogy Hollósi csupán csak rosszkor volt rossz helyen, Jankovitsról ez már nem mondható el. Az odacsődülő diákseregletben a jóból Agárdi Kornéliának is egész látványosan kijutott, ugyanis szerencsétlenségére egy nyalóka landolt a hajában - reméljük, sikerült kiszedni és nem az ecetes olló maradt az egyetlen megoldás -, Athanaczkovics Kornél pedig csak kísérettel tudta elhagyni a helyszínt, lévén, hogy megint lesérült. A fiúk meg a tanév végéig gyalogolhatnak, illetve a bagolyházat takaríthatják egy ideig, nehogy unatkozzanak.

Nem csak Kakasi tanárnővel nem érdemes ujjat húzni, de Linzenbold Inezzel sem, mert bár aranyos kis ötödikesnek tűnhet, már megtanulhattuk, hogy a medvéhez hasonlóan a rellonos sem játék. Inez különösképpen nem, a Linzenbold csokigyár egyik termékének csomagolásáról bizonyára sokak számára ismert kislány ugyanis éppen bravúrosan nyerte meg az ifi varázspárbaj-világbajnokságot, maga mögé utasítva ezzel számos további tehetséges párbajozót szerte a világ mágusiskolából. Ugyan majdnem a végkimerülésig hajszolta magát a célvonal előtt, és tanulmányi eredményei sem a legfényesebbek, mivel minden erejét és idejét a gyakorlásra fordította, most mégis méltán lehet bárki mumusa, aki vele próbál kötekedni.

Az ember sok furcsasággal találkozik élete során. Legalábbis, ha nem unalmas maga az ember is. Vagyis mi…? Nem ide. A lényeg, hogy Winkler Ábel Julián a már említett Fejetlenség folyosóján történő eseményeken is inkább Kakasi tanárnőt támogatta, mintsem diáktársait - áruló -, ami igencsak talpnyalásra enged következtetni. És ha mindettől el is vonatkoztatunk, attól nem tudunk, hogy több szemtanú szerint a kviddicspálya lelátóján tartott valami borzasztóan különös szeánszot. Azt nem tudjuk, hogy fekete mágiához van-e köze, esetleg démont idézett a maga elé mormogással, de az biztos, hogy füst szállt fel, majd megjelent tőle nem messze Simonka Asztrea Zóra. Az legalább biztos, hogy valamit idézett a fiú, és ahhoz képest, hogy navinés… Igen erőteljes ízlése van nők terén, lássuk be. De hát a kor csak egy szám, és ha már itt tartunk…

Mindenki legnagyobb megdöbbenésére Lafayette David Saint-Venant a kékek táborát erősíti és nem a zöldekét. Sokszor beszéltünk már erről, de hát el kell fogadni, még ha elhinni nem is akarjuk. A kékek Saint-Venant öröksége, valószínűleg kitartásának köszönhetően, nyerte el Layla Robillard szívét, aki bőven idősebb nála. Szögezzük le azért, hogy mindenki tudta, mi lesz ennek a vége, csak ők nem. Kis mommy issuest valaki? Nem baj, elfogadjuk ezt is. Azonban elért hozzánk a hír, hogy bizony a Saint-Venant család annyira nem örül ennek a szerelemnek, figyelemmel arra, hogy a Robillardok nem élnek olyan nagy lábon, mint tehetnék. Mégis milyen fényt vet ez rájuk? Hogy merészelik? Árnyékba taszítják Lafayette-et, ami elfogadhatatlan! Ráadásként jutott a fülünkbe, hogy mindkét szereplőnk rendelkezik francia felmenőkkel, így mi van, ha… érted. Vajon ez kevésbé zavarja az aranyvérű Saint-Venantokat?

 

Nincsenek megjegyzések: