2023. április 15., szombat

Legfontosabb hírek

Pánik ütött ki az idei Télűző Tűzfesztiválon
Az idei évben, ahogy eddig mindig, a Pécs környékén élő boszorkányok és varázslók részt vehettek az extravagáns programon, ahol nem csak az ételektől és italoktól kaphatott lángra a vendégek szája, de a különböző fellépők és játékok megismerése után is. Azonban egy ártatlan varázstalan pécsi lakos is valahogy a rendezvényre került. Először szórakozottan nézte a történéseket, azonban csakhamar kiderült számára, hogy míg az ittlévőknek ez csupán szórakozás, addig számára életveszélyes helyzet. Az egyik artistától úgy megijedt, hogy a helyszínen elájult. Az aurorok számára persze így csak még könnyebbé tette a helyzetet, elvették az emlékeit, és biztonságba helyezték a külsős személyt. Mindenesetre meleg helyzet volt.

Újabb Sárkányrezervátum nyitotta meg kapuit Amerikában
Devil's Lake State Dragon Sanctuary egy szigeten helyezkedik el, amelyre csak a kijelölt hop-pontokról tudnak megérkezni a látogatók. Őket nagyon ritkán fogadják a dolgozók, inkább a globális felmelegedés miatt kihalófélben lévő, hideget kedvelő sárkányok megmentésére hozták létre a helyet. Devil's Lake alapjáraton is egy hidegebb amerikai állam, amelyen gyakran esik a hó, de ezt az itt dolgozó elemi mágusok segítségével tartják minden évszakban kellően alacsony hőmérsékleten. Az alapterülete elég nagy, a sárkányok száma azonban egyelőre  alacsony, abban reménykednek, hogy az idő előrehaladtával egyre nagyobb lesz a fajok egyedszáma. A rezervátum Scarlett Conroy, egykori Bagolyköves diák neve alatt van, és ő is a hely igazgatója.

Okkal féltek a kocsmatulajdonosok Szent Patrik naptól?
Az utóbbi években egyre trendibbé vált a március 17-én tartandó Szent Patrik napon való részvétel a magyar mágustársadalom számára. Számos boszorkány és mágus együtt ünnepelte a muglikkal a jeles napot különböző ír kocsmákban. Azonban idén az infláció miatt attól rettegtek a helyek tulajdonosai, hogy nem fog részt venni a társadalom az ünnepen, vagy ha igen, akkor se érkezik akkora bevétel, mint az elmúlt években. Egyes helyek, saját elmondásuk szerint kevesebb sört is rendeltek be a szállítóktól, ám végül megugrotta a tavalyi év keresetét az idei. Jelentjük: az infláció sem mehetett az írek szeretett ünnepének kárára.

Nincsenek megjegyzések: