2023. január 15., vasárnap

Mi vár ránk az új évben? Jósgömbünk felel

Mindenki titkon, vagy nyíltan hangoztatva, de tudni akarja, hogy vajon mit tartogat számára az új esztendő. Legyen az diák, tanár vagy a város lakója, mind egyre kíváncsi: Pénz áll a házhoz, vagy éppenséggel friss szerelmet áraszt majd a tavaszi szél? A válaszért hallgassunk meg most feszült figyelemmel a tanoda legbölcsebb kristálygömbjének szavait, aki készséggel ad választ nekünk erre a kardinális kérdésre. De ahogy a jóslatok esetében az már szokás, az élet a változás jogát fenntartja, vigyázz!
 
 
 
Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Nyugalmat és békét látok a jövődben. Ebben az évben nem ér komolyabb megrázkódtatás. Lehet egyeseknek ez lenne maga a nihil, de számodra pihentetőnek ígérkeznek a szürke megannyi árnyalatában telő hétköznapok. Becsüld meg őket a múlt év izgalmai után, mert az ilyen időszakok ritkák, mint a nevető augurán. Használd ki az időt és teszem azt, próbálj ki új dolgokat. Ebben egy tűz jegyű férfi mutathat utat. 

Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)

Nincs is szebb és megnyugtatóbb annál, mint amikor az ember sikereket ér el abban, amit minden nap csinál. Főleg, ha még szereti is azt a valamit. A jóslatom ez most neked: Felvirágzik az életed, ha a dolgod teszed, de vigyázz! Az őszi levéllel el ne hulljanak a megszerzett babérjaid a porba. Óvakodj a föld jegyében született jóakaróktól is az idén. Több kárt tehetnek számodra, mint amennyi hasznot hajtanak.


Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)

Azt ajánlom, barátom, nézz jól az erszényed mélyére, a száját pedig gyorsan és szorosan kösd be most. A jövődben bizony igen komoly kiadásokat látok, kelleni fognak a tavaly megspórolt galleonok és knútok. Ha nem gyűjtögettél, mint a hangya? Sajnos azt mondom, vess magadra. Tücsökként tengetheted tovább az évet, de ő legalább zenélhet. Próbálkozz meg te is vele és bízd magad egy víz jegyű műértőre.


Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)

Kobakodra koppint az év elején egy kisebb nyavalya. Előzd meg időben, hogy ne legyen nagy a kalamajka - az ispotályt, hogy elkerüld, igyál vitaminos bájitalt, egészségvédő nedűt. Ha mégis beütött a krach, ne emészd magad. Fordulj gyógyítóhoz ízibe, hogy kikezelhessen és a nyári napsugár már a vízparton érhessen. Ősszel és télen se feledd a sálat és sapkát, mindkettő pompás találmány.


Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.)

Ideje csomagolni barátocskám! Költözés van ugyanis a láthatáron. Minden értéked bugyoláld be és irány az új hely, a nagy kaland! Lehet, hogy csak szobát cserélsz, de az is lehet, hogy egy külföldi ország ad otthont a tavaszi rügyek kibomlásakor. Bármelyik legyen is, csak nyerhetsz vele. Útilaput kapsz hamar, ennyit jósolok neked, de ne félj, ez tényleg egy igazán jó dolog is lehet. Csak tudd, hol az eszed és főleg a szíved. Aztán ha megunnád, még mindig visszajöhetsz.

Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)

Ebben az évben bizony gyarapodik a családod. Új tagok jöhetnek, akik örömöt éppúgy hoznak majd neked, mint bajt a fejedre. Az, hogy mit élsz meg ebből és hogy fordítod hasznodra, az rajtad fog állni. Tudod, kedveském, ott az a kis fűszer, a szabad akarat. Használd, és jó szájízzel élvezheted az évet. Nagy lehet az összetartás. Ne hagyd, hogy irigyeid elbátortalanítsanak, a jövőd csillaga felfelé halad. Fogd meg az üstökét és szállj vele!


Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)

Tanulságos év előtt állsz; megannyi tudást és tanulást látok a jövődben. Lehetnek ezek dolgozat hegyek, vagy gyakorlati ismeretek, amikre szert tehetsz. A fontos, amiről meg ne feledkezz, magadért teszel mindent. Ezek csak lehetőségek, neked kell megragadnod és felhasználnod őket. Ha ellustálkodod az évet, magadra vess, a következő még keményebb lehet. De ha megdolgozol érte, meglesz a gyümölcse.

Krup/Crup (08.06.-09.02.)

Utazásokat látok távoli tájakra, és egy váratlan szerelmet. Talán eljutsz oda, ahová mindig is vágytál, de eddig nem mertél nekiindulni. Meglehet, épp annak a személynek a társaságában, aki melletted áll majd minden bajban. Aggódnod kár még idejekorán, a jövőd nem kőbe vésett iromány. Élvezd ki a tiszta erejű románc örömét, őrizd a nyár emlékét, mert hamar eljön a tél és fúj majd a konok északi szél, mely megfagyaszthat természetet és szívet. Keresd a föld elemű embereket.


Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)

Édes az új év első fele, nagyon sok romantikával lesz tele. Amortentiádat jobb, ha megtudakolod, ha még nem tudod, mert nem fog csalni majd az orrod. Jön az, akiért mindent érdemes megtenni, és aki érted a csillagvizsgáló tornyot is lehozná. Akarom mondani, a csillagokat is a toronyból. Aztán ha a szerelem megvan, jöhet minden más, amire rég vágysz. Szerencsés év lehet ez neked, azt mondom!

Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.)

Kapcsolataid teljesen át fognak alakulni ebben az évben. Azt látom, hogy ami volt, az a múlt, ami lesz, az már ott is van veled. Arra figyelj, ki marad a bajban, és ki hagy benne a katyvaszban. Tavasszal felnyílhat a szemed és az ősz jöttével már másként láthatsz mindent. Érdemes lehet a levegő jegyűek felé tekintened, idén ők azok, akik biztosan nem okoznak csalódást neked.

Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)

Gazdagság köszönt rád idén, hull majd az arany eső! Egész tavasszal csupa pénzt hozó ötlet kopogtat az ajtódon, csak győzd beengedni őket. Egy tűz jegyű nő hozhatja a legnagyobb jót az életedbe úgy, ahogy nem is gondolnád. Figyelj a jelekre, mert azok csilingelő érmék sokaságát teremthetik a zsebedbe. Ragadj meg minden lehetőséget. Az ősszel könnyű lesz eladnod, ha ilyesmit tervezel, cselekedj a hulló levelekkel.

Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Apró bajok, kisebb balszerencsék jönnek. Nagy tragédiák csak akkor lehetnek, ha túlságosan a szívedre veszed őket. Nem szabad csüggedned, mert ha egy jót tudsz nevetni a gondon, már nem is akkora, mint hitted. Minden megoldódik, ha pozitívan szemléled. A nyár már igazán szabad és boldog lehet, télre pedig az összes peched a múltba veszhet, amiken a végén, ahogy a mondás tartja, jót nevethetsz.
 

Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.)

Zavart érzek az erőben és látásom sem tart már soká. Sötétségbe vész a jövendőd, ezért csak annyit mondhatok kedveském: lankadatlan éberség. Ne bízz senkiben, és hasonló klisék. Egy, ami fontos még, azt elmondom neked azért: Óvakodj a férfitól, aki a víz jegyében született és a telihold ragyogását féli. Támaszkodj az igaz barátokra, ők mindig segítenek. Tartsd ezt szem előtt, és ép bőrrel megéled a következő esztendőt.

 
 

 

Nincsenek megjegyzések: