2022. június 15., szerda

Sok van még vissza

Alighogy elkezdődött a tanév, a naptár lapjai pörögnek és máris hónapok teltek el. Augusztus 14-ig azonban még így is tengernyi idő áll rendelkezésünkre, hogy színesedjen a szorgalmi időszak tiszta lapja. Ezt a körkérdést tehát a tanároknak szántuk: "Mi az, aminek örülne, ha a még előttünk álló hónapokban Önmaga vagy a diákság megvalósítana?" A cikket pedig nem akárhogyan, de a Brightmore házaspárral indítjuk!


Catherine Hope Brightmore
Ez egy igazán érdekes kérdés. Azt hiszem, nincsenek nagy elvárásaim, talán csak annyi, hogy ők is és én is ép elmével jussunk el a vizsgákig. Vagy talán a szünetig. Sokan nagyon megfeszítik magukat a tanulmányaik miatt, míg mások nagyon lazán viseltetnek. Egy arany középúttal úgy vélem, mindenki nyerhet és kellemesen telhet az év. Szóval az ép elmét és az arany középutat javaslom.

Denis A. Brightmore
A diákság részéről igazán értékelném, ha valahogy elintéznének egy féléves "nyári" szünetet. De nem vagyok telhetetlen. Sikerült egyeztetnem a Walesi Sárkányrezervátummal, hogy fogadjanak minket egy több napos kirándulás keretein belül. A tájékoztató minden ház hirdetőtábláján elérhető, jelentkezési lapokat tőlem tudnak kérni a diákok  - rövidtávon a jelentkező diákoktól az életben maradás luxusának megvalósítását kérem.

dr. Reece Laines
A diákság részéről mindössze annyit szeretnék, ha legalább minimálisan készülnének az év végi vizsgára. Komolyan. Csak azt lássam, hogy legalább próbálkoztok - már értékelem.

Farkasházy Rudolf
Nincsenek nagy céljaim, minden évben azért imádkozom, hogy túléljük. Az Eridon ház fejeként ez higgye el, nem drámai és nem túlzó, tekintve, hogy a fiókáim nagyon lelkesek és a legváratlanabb pontban képesek hirtelen kiégni. Tudja, hogy ez mit jelent? Bajt. Szóval minden sikeres év mögött pattanásig feszült idegek rejtőznek. Ha ezt az évet is túléljük, minden remek lesz.

Helvey Belián Balázs
Bizonyára örülne a diákság a vizsgamentességnek, meg úgy annak, hogy a tudás csak úgy a fejükbe száll készen. Ha ez sikerülne... Nyilván két teremben kellene tartani az órákat. A viccen kívül viszont, valljuk be, a gyakorlatokon kívül elég száraz a tananyag. Én megértem, erre nem mindenkinek van affinitása vagy épp kedve. Én szívesen megvalósítanám azt, hogy az elméleti részt is érdekesebbé, könnyebben emészthetővé tegyem. Próbálkozom, de semmi sem sikerül azonnal. A diákság mit valósítson meg? Sikeres vizsgákat majd a végén, addig pedig kellemes elfoglaltságot az órán. Azt se bánom, ha néha-néha alszanak kicsit.

Kasza Fanni Stefánia
Hmm.... Valami übermegaszipiszupi kirándulásra szeretném elvinni a köjciket. Tudniillik diákként imádtam a kirándulásokat és van egy-két - gihi - ötlet a tarsolyomban. *Baljós kuncogással az orra alatt eloldalaz.*

Zámbori Ezra Valdemár
A diákok egyre inkább zizegnek a tárgyam körül, a tanoncaim elmondása szerint pedig sokan faggatják őket a gyakorlati képzésről is. Bár elemistának születni kell, az elméleti vonal és a kutatások tárt karokkal várnak minden érdeklődőt. Arról nem is beszélve, hogy tucatnyi ötletem van, az egyetlen akadály, hogy akkor működnének igazán, ha meg is lennének valósítva. A jó idő beköszöntével pedig erre fogok hajtani... meg persze meg kell várni, hogy véget érjen a Kviddics Kupa. Amíg az tart, sokkal nehezebb dolga van a szurkolónak. Hajrá, Adam Kuszczak!


Nincsenek megjegyzések: