2022. június 15., szerda

Mi újság a nagyvilágban?

 Itt-ott-mindenütt


Trollok Világnapja?
Honnan jött, honnan nem, senki sem tudja már, de brit tájszólással huhogó baglyok azt rebesgetik, hogy a trollokra jó világ vár! Májusfa feldíszítésében segítettek? Tetőn ragadt kölyökmacskákat mentettek? Ki tudja, de a Stob Binnein környékén élő példányok valamivel elnyerték a szomszédos mágusfalu szeretetét és megbecsülését. A kampány, amely egy Nemzetközi Troll Világnap létrejöttét tűzte ki céljául, viharos sebességgel terjedt a londoni mágusközösségek felé, egyesekből rosszallást, másokból éles helyeslést váltva ki. A politikai élet most ettől hangos: van, aki úgy érzi, ha ennek most engednek, akkor abból más fajok részéről diplomáciai sértettség lehet a válasz; van, aki szerint ez sem baj - legyen hát mindenkinek meg a saját napja!
Az aláírásgyűjtés már megkezdődött az Egyesült Királyságban, és bizony, az első tüntetésnek is szemtanúi lehettek a londoniak 05.11-én. Apropó dátum! Arról, hogy pontosan mikorra is tűznék ki a legújabb jeles napot, még nem született döntés. Kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből!


Jótékonykodjunk!
Az újszülött osztály felújítására gyűjt adományokat az Álmos Balázs Gyermekispotály és Fejlődéstani Intézet. A Dunántúlon található ispotály számos olyan gyermekbetegség kezelésében vesz részt, amelyek ritkaságuk és különleges lefolyásuk miatt külön szakszerű felügyeletet igényelnek. Ide kerülnek az ország minden pontjáról például a napviharhimlővel, vagy borogskarláttal fertőzött újszülöttek, vagy azok, akik váratlanul erős mágiakitörések kíséretében jöttek világra és megfigyelést igényelnek.
Adományokat számtalan szervezet és vállalkozó ajánlott már fel, seprűkészítőktől professzorokon át politikusokig - most te is tehetsz valamit! Május és június hónapban városszerte több üzletben - köztük a bogolyfalvi Patikában és a Vegyeskereskedésben - nyílik lehetőség felajánlani kisebb-nagyobb összegeket a vásárlást követően. Az adakozó szellemű személyek pedig a pletykák szerint később szavazhatnak majd a felújított osztályt díszítő képekről, festményekről - szóval ha szeretnél te lenni az, aki megvétózza Micimackó egész alakos portréját a bejárat felett, irány a Boglyas tér!


Megnyílt a jelentkezés az Ellie-Mae Barrett Csereprogramba
Évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a máguskörben magának kemény tanulmányaival nevet szerzett Ellie-May Barrett által alapított cserediák program. A nem kevesebb, mint 14 ország egyetemén tanult boszorkány varázs- és varázstalan képzéseken egyaránt hihetetlen lelkesedéssel vett részt diákkorában, és immár nyolcadik éve kimondott célja, hogy a mostani fiatalokat is élményszerzésre bátorítsa. A program teljes ösztöndíjjal működik, amelyet Mrs. Barrett fedez, elnyerésével a 15 és 20 év közötti varázslók és boszorkányok 1-4 évet tölthetnek egy általuk választott képzésben egy általuk választott országban.
Jó jegyeid vannak? Szívesen megismernéd mások kultúráját, vagy kötnél országhatárokat nem ismerő barátságokat? A cserediák programmal kapcsolatban érdeklődj bátran tanáraidnál és házvezetődnél, vagy ha egy a programban részt vevő diák tapasztalataira vagy kíváncsi, keresd kérdéseiddel Herbert Aodhan Pipert! De ne feledd, a következő félévre szóló pályázási időszak június 20-ával zárul, úgyhogy igyekezned kell a papírmunkával!


vanille

Nincsenek megjegyzések: