2022. április 15., péntek

Örök varázs által álljon örökké - De mi tart-, és ki marad örökké?

"Eridon és Levita a két ház. Navine, Rellon együtt, mint barát." a már jól ismert sorok beleivódtak a kastély falaiba, amelyet Bagolykőnek, sőt, sokunk otthonunknak nevezünk. Ám, ahogy a legtöbb intézményben, úgy itt is történnek változások.


Házvezető kalamajka - és a keserű búcsú
A piros főnixek háza táján nyugalom uralkodik, Farkasházy és Hegedüsh professzor jóvoltából, akiket már a kastély lakói igen jól ismerhetnek. Hasonló a felállás a sárkányok vezetőségénél is, ám ott már forgolódhattak kérdő pillantással a diákok. Merre van Eleanora Savannah Vila de La Rosa, a mérgek gyönyörű királynője, akire olyan nagyon büszkék? Damyan Volkov a vezetői székben maradt, ám helyettese távozása megviselhette a férfit, hiszen huzamosabb ideig üresen állt a pozíció, mielőtt Oláh Milán átvehette. Más azonban a helyzet a sárga unikornisok és a kék szfinxek terepén, ahol a házvezetők mindkét tagja lecserélődött. A visszaérkező diákok hitetlenkedve és felháborodva járták körletüket. forrásaink szerint volt, aki elsírta magát amikor megtudta, hogy a sárgák házvezetője nem csak lemond, de végleg el is hagyja az intézményt. Abe Mikihisa és helyettese, Dwayne Warren legalább karöltve vette át a stafétát, míg Adler Szabolcs Iván az idők végezetéig képes lett volna húzni helyettesének kijelölését. Dr. Reece Lainesre esett a választása, így talán a kékek képesek lesznek neki elnézni a várakoztatást és az általuk szövögetett terveket arról, hogyan csábítsák vissza Keserű professzort házuk élére, egyelőre talonba teszik. Egy biztos: az évnyitón a tanári asztal irányába még sokan szkeptikusan tekintgettek.

Új tárgyak, új remények
Abe Mikihisa neve már elhangzott korábban, a japán házvezető ugyanakkor az új Sámánizmus oktató szerepében is díszeleg. Bizony, ő az a férfi, akiről a legtöbben még azt hiszik, hogy alapszakos végzős diák. A bevezető órán esetleg megoszthatná a hallgatókkal a bőrápolási rutinját is.
Vila de la Rosa távozásával a Káros Szerek Ismerete tantárgy - amely elég népszerű - szintén szabadon maradt, de éppen csak egy szempillantás erejéig, hiszen Dr. Irving Schnelsen német professzor vette át a tárgyat. Tehát aki eddig csak a gyönyörű nő miatt támasztotta a padot, gondolja át idén megéri-e bejárni.
Eddig köztünk ücsörögve gyűrte a jegyzeteket, mostantól Ivanich R. Benett is a tanári kar tagja. Az egyik leghasznosabb tárgyat tudhatja magánénak, a Hoppanálást, ami előreláthatóan legalább olyan népszerű lesz, mint a Repüléstan.
Végül, de nem utolsó sorban az Asztrológia következik. Kevesen jók benne, de aki ráérez, annak nagyon fekszik. Kasza Fanni Stefánia fogja mostantól oktatni a tárgyat, a tanárnőt azonban szemfüleseink többször is látták Denis A. Brightmore oldalán. Ha hasonló temperamentummal és elvárásokkal oktat, senki ne várja, hogy kesztyűs kézzel fognak vele bánni.

Itt röpül a, itt röpül a... petíció? Ide vele!
A tinta még meg sem száradt az új tanári kar és vezetőségi tagok szerződésén, a bőröndből kipakolt, gyűrött ruhákon még nem hatott a vasalóbűbáj, a cipőnk talpára még nem ragadt rágógumi, mióta átléptük a kastély küszöbét, de egy titokzatos alak máris cselekvésre invitált. A kastélyt ellepték a megbűvölt papírrepülők, amelyek lépcsőfordulókba, folyosókra, körletekbe, tantermekbe, a rétre, mosdókba, és természetesen a nagyterembe is bekúsztak - ha kellett az ajtó alatt. Az idei Kviddics Kupa megihletette a diákságot, ugyanis a repkedő petíciók mind ugyanazért kampányolnak: írják alá, ha szeretnék, hogy a sport ismét fellendüljön az intézményben. Sajnos az eredményekről nem tudtunk meg pontos információkat, szájról szájra terjedt pletykák alapján, hogy hányan írhatták alá. Az iskola vezetősége kézbe vette az ügyet.




Nincsenek megjegyzések: