2021. március 15., hétfő

Segíts Doki! - szívügyek és mi elveszett

Drága Doki!
Nagyon nagy gondban vagyok, mert tudom az egyik barátomról azt, hogy rossz társaságba keveredett, és amikor szóltam neki, hogy ne haverkodjon velük, mert rossz hatással vannak rá, akkor dühös lett, hozzám vágta, hogy csak irigy és féltékeny vagyok, és elzavart. Mit kéne tennem? Az egyik legjobb barátom, és nem akarom, hogy véget érjen a barátságunk.

Donnie

Kedves Donnie!

Nem is olyan egyszerű ez a helyzet, hisz két probléma is felmerül. Az egyik az, hogy egy barátod veszélybe kerülhet, a másik pedig az, hogy vajon mennyire igaz a barátságotok?
Először is, fontos lenne tisztázni azt, hogy miért érzed úgy, rossz az a társaság? Van erre nyomós érved, vagy csak neked nem szimpatikusak az őt körülvevő új emberek? Próbáld megismerni őket. Ha pedig a meggyőződésed valós alapokon nyugszik, akkor javaslom, ülj le a barátoddal és beszélgessetek, mond el neki őszintén azt, hogy mit gondolsz és próbáld felnyitni a szemét. Ha igaz barátod, akkor meg fog hallgatni és átértékeli a gondolataidat. Ha ennek ellenére elhajt, akkor viszont neked kell elgondolkodnod azon, hogy talán nem is olyan igaz a barátságotok, mint amilyennek gondoltad. Fontos még megjegyeznem, ha ezt a rossz társaságot valóban veszélyesnek ítéled meg, akkor vedd fel a kapcsolatot egy tanárral és kérd ki a véleményét.




Kedves Doki!

Totál odavagyok az egyik levitás srácért, de állítólag van barátnője, azt viszont nem tudom, hogy mennyire komoly, szerintem nem az. Mindenesetre nagyon tetszik az a srác, és szeretném, ha tudna arról, mennyire tetszik nekem, meg szóba is állna velem. Csak az a baj, hogy ha meglátom, mindig zavarba jövök, ledermedek, és nem is merek odalépni hozzá. Pedig egyszer már rám mosolygott, és kacsintott is. Akkor pedig biztos tetszem neki, de nem tudom, hogy elmondjam-e.

Sziporka

Kedves Sziporka!

Fiatalság, szerelem. Hirtelen fellobban, majd gyorsan ki is alszik. A szavaidból úgy ítélem meg, hogy még nem beszélgettél vele, tehát nem ismered őt. Még az is lehet, hogy két mondat után rájönnél, nem is tetszik igazán. Szerintem válts vele pár szót valamelyik szünetben, kérd ki a véleményét valamilyen témában. Ha Te is tetszel neki, az úgyis ki fog derülni beszélgetés közben. Ha nem, akkor viszont ne ringasd magad álmokba, nehogy csalódás érjen. Ha pedig olyan a srác, akinek van barátnője, de nem veszi komolyan, azzal inkább ne is kezdj, mert valószínűleg az a fiú téged sem értékelne igazán.


Helló doki!

Nem tudod mi baja van a csajoknak? Jön a tavasz, ezek meg be vannak feszülve és undokok. Például Karolina is, ha megnézed jól a nevét, a monogramja, BK és még levitás is. Ugye, hogy stréber? Amúgy tényleg egy undok B(é)K(a), láttam hogy felpofozott egy srácot. Szóval nem tudom, én udvarolnék itt a csajoknak, ezek meg rám sem hederítenek. Mit kéne tennem, hogy jobban odafigyeljenek rám ezek a nőstények?

Kösz a választ, majd küldök egy csokit, ha értelmes választ kapok.

LR


Kedves LR!

Az undokságnak több oka is lehet, ami nem évszaktól függ. Van, aki csak bal lábbal kel fel, mert rossz napja van, vagy problémái adódnak, ezek miatt idegesebb a kelleténél. Az igen sajnálatos, hogy a szóban forgó leányzó megpofozott valakit, reméljük ilyet többé nem tesz, mert a pofozkodás nem megoldás semmire. Viszont engedd meg, hogy azt feltételezzem, Te voltál az a szóban forgó fiú, mert a leveled enyhén indulatoktól fűtött. Lehet, hogy mondtál valami olyat annak a lánynak, amivel megbántottad?
Bármi is történt, beszéld meg vele és rendezzétek. Ami pedig az udvarlási problémákat illeti, először próbáld meg őket mondjuk nőstény helyett lányoknak szólítani és ne nyomulj rájuk, mert azzal csak elijeszted őket. Inkább barátkozz, beszélgess velük sokat, ha valaki tetszik, vigyél neki virágot, vagy csokit, hívd el egy randevúra. Azt a csokit pedig, amit Nekem küldenél, máris küldheted egy lánynak.




Hello Doki!

A helyzet az, hogy a múltkor találtam egy szobát a kastélyban, tele volt pakolva mindenféle műkinccsel, ezüst gyertyatartók, meg gyöngysor, szép festmények, miegymás. Azonban mikor vissza akartam menni a teremhez, már nem találtam meg a bejáratot. Tudnál segíteni, hogyan találhatnám meg? Van erre valami varázslat?

Aranycikesz

Szervusz Klaudió!

Ejnye-ejnye, még mindig nem szoktál le arról, hogy a suliból csenj el dolgokat? Szerencsédre a többség kedvel, és tudjuk, hogy a kleptomániádat leszámítva aranyból van a szíved, de ebben sajnos nem segíthetek. Van varázslat, ami megmutatná neked, hol is találod ezeket a kincseket, de azt nem oszthatom meg veled, és ezúton kérem minden kedves olvasónkat, hogy legyenek kedvesek és NE SEGÍTSENEK KLAUDIÓNAK a tolvajlásban. Köszönöm a figyelmet.
Drága Klaudió, neked pedig sok sikert a tanulmányaidhoz, inkább azokra koncentrálj az ezüst helyett.



Nincsenek megjegyzések: