2021. március 15., hétfő

A kastély és a tavasz - körbekérdeztünk



Következő cikkünkben a diáksereg véleménye mellett szerkesztőségünk egy olyan jelenségre hívja fel a figyelmet, ami ellen a tanárok évek óta küzdenek: ez pedig nem más, mint a kollektív tudat. A lent található szavak mindenki sajátjai, nem múlik rajta az év végi K-juk, egymás "megoldásait" nem látták, mégis, némelyik már-már kísértetiesen hasonlít a másikra. Tanáraink és tanárnőink, kérjük, jól figyeljenek, és a jövőben, ha azt mondjuk, hogy nem puskáztunk, csak véletlenül jutott eszünkbe ugyanaz, gondoljanak vissza arra, milyen válaszok érkeztek az alábbi két kérdésre:
Te mit vársz legjobban a tavaszban? Mit remélsz az új évszaktól?

Andrássy Borbála
Leginkább azt várom a tavasztól, hogy egy kicsit legyen mindenki vidámabb. A sok szürke nap rányomja az emberek hangulatára a bélyegét, de a tavasz erre mindig csodás hatással van. Szeretném, ha így alakulna. Plusz szeretnék nagyon sokat lenni a tavasszal, szeretnék nagyokat sétálni a barátommal... Mármint a barátaimmal, és klassz dolgokat csinálni.

Angelica Black Wing
Nem is tudom. Néhány kirándulásra alkalmas napnak örülnék. Főleg, hogyha a tanárok megkegyelmeznek nekünk, és nem adnak annyi feladatot. Több nem jut eszembe, de nagyon várom már a tavaszt!

Angyal Odett Abigél
A jó időt, hogy mindenki kicsit vidámabb és pozitívabb legyen. Nagyon bepunnyadtak az emberek a téli szenvedésbe, pedig mind gyönyörű életkorban vagyunk, és élveznünk kellene az életet. Ó, és a kerti grillezéseket. Imádom, ha egy férfit nézhetek, miközben grillez. Kevés szebb látvány van, mint egy ételt készítő férfi.

Bossányi Karola
A jó időt, hogy végre sapka, sál és kabát nélkül lehessen élvezni odakint a napsütést és a természetet. Imádok tavasszal kirándulni az erdőben, ilyenkor nincs is jobb egy hosszú túrázásnál, egy jó kis nyársalással egybekötve.

Demeter Hunor
Ez a szünet után van, ugye? Mert akkor azt, hogy a hosszú szünet után végre újra találkozzak a barátaimmal és a barátnőmmel, és ne csak bagolyban tudjuk tartani a kapcsolatot. És hogy végre pulcsi-idő legyen, mert az a kedvencem.

Farkas Zétény
A tavaszban? Hát végzek, szóval már nagyon várom, hogy vége legyen az egész BK-nak és ne kelljen a kis szarosokra felügyelnem, meg Iza mindent látó szemét kerülgetnem. Elmegyek valami jó újsághoz, vagy nem is tudom még pontosan hova, de a lényeg, hogy vége a télnek és rügyezhetnek a lányok pólói, én meg szabad leszek. Nemde?

Fellner Ádám
Megfogtál, jó kérdés. Várom, hogy koncertekre mehessünk a barátokkal, hogy legyen egy kis szünet a vizsgák után, és hogy elgyere velem moziba.

Harmat Betti
A tavasz számomra az év legszebb időszaka! Minden felvidul, kivirágzik, feléled. Az idő felmelegszik, a nap pedig egyre többet süt. Nincs is annál jobb, mint kiülni a szabadba és csak hallgatni a madarak csicsergését, miközben a szél belekap a hajadba, a virágok illatát pedig mindenhol érezni.
A borús tél után az emberek is felélénkülnek, ahogy megérkeznek az egyre naposabb és melegebb napok. Az állatok felébrednek, előbújnak téli rejtekeikből. Egyszerűen szép és boldogító nézni, ahogy újra feléled a világ.

Havas-Mezei Margaréta
Húha, fogós kérdés. Önmagában a tavaszt várom leginkább, mert mindig valami új kezdetét jelzi, ahogy a természet is ismét kezd éledezni. Valami ilyesmiben reménykedem én is. Mármint nem abban, hogy éledezni kezdjek, mert élek, különben nem beszélgetnénk, csak... *elpirultan fejezi be az össze-vissza beszédet* Mit remélek tőle? Hm... Hogy segít nekem is jobban megnyílni az emberek felé, ahogy az első virágzó növények teszik. Sokat fejlődtem, komolyan, de még nem annyira megy ez a közvetlen beszélgetés másokkal, pedig nagyon szeretnék például, a meglévőek mellé barátokat szerezni. Úúú, meg sok vicces és feltűnő zoknit remélek, hogy meg tudjam lepni vele Marcit, ha Matild ellopja valamelyiket ismét, vagy akár magamat. Cukik a vicces zoknik. *elmosolyodik*

Juhász Laura
Öhm, a... A... Virágokat? *pislog kifelé az ablakon, a bokrokat vizslatva* Nemtom, azt mindenképpen, hogy egyszer és mindenkorra a szekrényem mélyére száműzhessem a téli ruhákat. Meg a vizsgaidőszak végét *bök az ölében tartott könyv felé, majd vállat von* Szóval semmi extrát.

Koppány Richárd
Azt várom legjobban a tavaszi szünetben, hogy a Nyuszi nagybátyjának pesterzsébeti kecójába menjünk szórakozni. A suliban macerás, mert folyton bámulnak a portrék. Remélem, hasznos volt a közreműködésem az Edictum cikk elkészítésében.

Kőszegi Róza Amélia
A tavaszi szelektálást, szanálást, jegyzetek rendezését szeretem, utána mindig gördülékenyebben telik egy félév. Azon túl remélem, hogy több vizet fogok inni, és lesz időm olvasni a napon. Igen, kicsit olyan vagyok, mint egy szobanövény, csak több érzelemmel.

Layla Robillard
Hát én azt várom a legjobban, hogy nyíljanak a virágok, meg tudod, a tavasz még olyan se hideg, se meleg, hanem csak egy vékony kis pulcsiban lehet kint lenni és lehet sokat kirándulni. Meg úúú! Lesz versenyem, amire már nagyon készülök, mert minden múlik rajta, de közben tiszta szerelmes is vagyok, úgyhogy annyi mindent várok! Ja, hogy azt kéne megírnom, mit várok... Hupsz. Na, hát szóval a jó időt, a versenyt, a vizsgaidőszak végét, mert ajj, annyira stresszes ez a ki akarok lenni kérdés, meg a VAV, hogy jaj! De nem baj, mert minden szuper lesz és végül minden jóra fordul!

Létai Roland
Legjobban a szünetet várom, és aki mást mond, az hülye. Vége a vizsgáknak és végre lehet pihenni, meg kiszabadulni a dohos kastélyból.

Lóránt Bence
Vége a télnek, jeeee és jó idő lesz. El lehet dobálni a vastag ruhákat, élvezni lehet a napsütést. Meg vége lesz a vizsgaidőszaknak is, nem beszélve arról, hogy addigra remélem, én is egyenesebe jövök magammal. Szóval várom a következő évet, a napfényt, a lengébb öltözetet, és hogy Emma átmenjen a VAV-on, ehehe.

Marina Darik
Mármint a tavaszban mint évszakban, vagy lesz valami nagy dolog, amiről megint megfeledkeztem? *gondolkodik* De ha csak tavasz tavaszról beszélünk, akkor elsősorban napsütést és lehetőleg kevés esőt remélek.

Mihail Vladiszlav Sztravinszkij
Valami újnak a kezdetét várom. Se többet, se kevesebbet. Nem szoktam remélni semmit, de most megerőltetem magam: az új kezdetem kitartását és sikerességét leginkább, bár tudom, hogy az még odébb van. Tökömet, a vizsgaidőszak végét remélem tőle. *lemondóan legyint, majd elsétál*

Molnár Zselyke
Amit a legjobban várok a tavaszban, az a napsütés, hogy többi időt tölthetünk kint a szabadban, és végre eltehetjük a vastag téli kabátokat, és az öltözködésünkben is jobban kifejezhetjük önmagunkat. És persze, a szezonkezdést is, hiszen, mint versenyző díjugrató, végre ismét rendesen is nyeregbe kerülhetek, és találkozhatok a többi sportolótársammal. A nyerés is fontos, de leginkább a közösségi élmény miatt várom annyira, mert olyanok vesznek körbe, akikkel hasonló az érdeklődési köröm, és a lovam is megkaphatja a megfelelő mozgásteret, szabad térben. Oké, hogy vannak fedeles pályák, de nem ugyanaz az érzés. Remélem, tudtam segíteni a cikkedhez, és szólj, ha megjelent, szívesen olvasnám.

Mórocz Aser Móric
Először is szeretném szemléltetni, hogy nézek a kérdésre: KATT
Másodszor... *emeli fel mutató- és középső ujját* Miféle kérdés ez? Mit tudom én! Azt várom benne, hogy jöjjön, mert akkor hamarosan szünet, és alig várom, hogy Bronszkikovszkival bevehessük a várost, mint két jó bari. Vagy az erdőt, hátha ott van még az a mókus, aki furán méregetett, de meghagyom opcionálisnak. Ja, tényleg! Meg adom, hogy melegszik az idő, bár maradhatna mindig tavasz-meleg, mert ki nem állhatom a meleget. Tönkremegy a frizurám. *jelentőségteljesen túr bele hajába, ami úgy áll, ahogy reggel felkelt* Ööö... Remélem tőle, hogy... Hát.. Hm... *két perces gondolkodós-hümmögős póz* Remélem tőle, hogy nyár legyen. Ja, ez nem is rossz. Megfürdetném már Rint a Balatonban. *elvigyorodik*

Návay Fanni
Alig várom, hogy végre ki tudjak menni a szabadba nyolc réteg plusz ruha nélkül. De tényleg. Egy szál pulcsi, friss tavaszillat, meleg tea termoszban, kis napsütés és egy jó könyv. Maga a tökély.

Reiner Kende
A tavasztól? *bootol* Leginkább a lehetőséget, hogy a szabadba is ki tudjak járni úszni. Meg hogy a túrabakancsom újra saras legyen, és ha már megyek, akkor a haverokkal. Ez minden. Idénre. *vigyorog*

Somogyi Viktor Domonkos
Nem is tudom, mi erre a jó válasz... Leginkább azt, hogy a jó idő beálltával a drámaibb lelkivilágú diákok szervezetébe elegendő D-vitamin jusson, boldogabbak legyenek a napsütés miatt, és kicsit kiürüljön a gyengélkedő.

Süveges Lili
Úúúú, hát várom a jó időt, hogy kint lehessek naphosszat, meg lehessen kirándulni, sétálni, fürdeni! Azt már lehet tavasszal is, ha elég meleg van, ugye? Na, és várom a sok szép virágot, meg talán végre megtalálom az unikornist is, amit már hónapok óta keresek! Azt remélem, hogy ő is elődugja a szarvát a jó idő láttán. Csak meg ne lássa az árnyékát, még megijed, hogy mi áll ki a fejéből, vagy nemt'om.

Thomas Middleton
Hogy könnyebben veszem rá magam a kutyasétáltatásra. Mindig klassz pedig menni, csak, amikor csomó rétegbe kell beöltözzek, nehezebb elindulni. Meg úgy összességében is kicsit lazábban lehet majd jönni-menni, odakint időt tölteni. Pedig tökre szeretem a telet, de ilyenkorra azért már igazán jól esik a több napfény és hát minden, amivel a tavasz jár: a virágzás, a zöldellés, a jó illatú levegő, a madárcsicsergés... Huh, oké, most már tényleg nagyon várom.

Vajda Olívia
Azt, hogy levethessem a kabátot. De tényleg. Nem szeretnék már ennyire rétegesen öltözködni, félúton bemelegedni, aztán megfázni. Nincsenek nagy igényeim. Süssön a nap, legyen meleg, virágok. Esetleg kviddics. A kviddics még eléggé értékelhető lenne a számomra.

Vizsnyiczky Médea Lilla
A madarak visszatérését. Hogy halljam az éneküket. Nem mellesleg ők sokkal kellemesebb társaság, mint a viselkedésükben keselyűket, varjakat és galambokat megszégyenítő emberek.
Amúgy mit is mondtál, melyik újságtól vagy..? Edictum!?

Zayday Hudson
Legjobban, hogy a fák rügyezzenek, a virágok bimbózzanak a növények pedig újjáéledjenek. A telet soha nem szerettem, a tavasz pedig számomra újjászületést hozó folyamat, mely kőhajításra van a kedvenc évszakomtól, a nyártól.



Nincsenek megjegyzések: