2020. szeptember 15., kedd

A vizsgaidőszak mindenkit megborít

Ez a tanév egyik, ha nem a leghúzósabb időszaka, ami nem véletlenül fordít ki mindenkit önmagából. Ilyenkor az eridonosok elfelejtenek hangosak és virgoncak lenni, sőt a legkeményebb rellonosok is kedvesen szólnak a levitásokhoz pár jegyzet reményében. Mindenki terrorban és horrorban tölti e napokat, ám mégis akad, aki ezt élvezi...? Egy szót se többet! Beszéljenek helyettünk a képek...


Úgy véljük, talán Darcy Palmer az egyetlen ember, aki örül annak, hogy elérkezett a vizsgaidőszak. Hogy miből gondoljuk? Ahogy véget értek a rendes tanórák és berekesztették a szorgalmik benyújtását, a tanárnő egyenesen fellélegzett. Nem titok, hogy a diákok idén extrém mennyiségű pontot gyűjtöttek, hála a gyógynövénytannak, ebből kifolyólag nem kevés munkát generáltak szegény professzor asszonynak. Valószínűleg most realizálta, hogy szenvedtetésének vége szakad és megünnepli, hogy felszabadul. De vajon a vizsgák tényleg ennyi fényt hoznak az életébe vagy előre ivott a medve bőrére?


Ugye ismerjük a szorgalmas levitásokról alkotott sztereotipizált képet? Nos, akkor eláruljuk, hogy mindennek van ára, méghozzá nem is kicsi. Az első évfolyamos Kőszegi Róza Amélia ugyanis önmaga árnyékaként lődörög a folyosókon, érthetetlen, szinte nem e világi szavakat mormol, miközben láthatóan jócskán elhagyta magát. Az, hogy a fésűjével napok óta nem találkozott, még csak hagyján, de a szemei alatt éktelenkedő bőröndök különösen nagy aggodalomra adnak okot. Azt rebesgetik, hogy a lány különböző szereket is fogyaszt, hogy erre az időszakra felpörgesse magát, ugyanis minden létező tárgyat felvett és nem ad alább, mint a 100%. Nagyon reméljük, hogy mindez csak pletyka, valaki mentse meg szegény teremtést!


Mindenki máshogy kezeli a stresszt, s nem kivétel ez alól Rentai Boglárka sem, aki az iskolai szabályzatot figyelmen kívül hagyva egyszerűen rágyújtott a folyosó közepén. Szemtanúk szerint a lány keze úgy remegett, hogy alig bírta ajkai közé tenni a cigarettaszálat és jó párszor neki kellett rugaszkodnia, mire végre felizzott a vége. Annyi biztos, hogy friss szokásnak lehettek tanúi, mert a nikotinnak tulajdonított kellemes érzés dacára köhögni és prüszkölni kezdett, végül el se bírta szívni az egészet, inkább feladta és elnyomta a csikket a padlón. Akárhogy is sikerült a vizsgája, nem lehet oka annak, hogy láncdohányossá váljon!


Sokan kételkednek abban, hogy valaha visszatérnek a tanoda falai közé, miután jól végezvén dolgukat kiballagnak. Mi legalábbis nem fogadtunk volna nagy tételben arra, hogy Várnai Rafael ismét megjelenik köztünk, s amennyire mi örülünk, annyira van kétségbe esve ő! Felreppent a hír, hogy az elméleti elemi mágiát oktató Mikola Keve nem tartózkodik Magyarországon a vizsgaidőszak alatt, s ennek örömére Várnai profra hárult volna az a nemes feladat, hogy minden egyes vizsgát maga írasson meg és javítson ki. Mikor ez kiderült, a férfi felpattant és kimenekült a teremből, ezzel is jelezvén, hogy esze ágában sincs ezt is elvállalni. Hiába szereti a tanoncait, vannak dolgok, amikbe nem áll bele...


Egyesek jobban teljesítenek a vizsgákon, mások kevésbé. Korábban már beszámoltunk a vidám eridonos, Vizsnyiczky Heléna Sára és navinés kedvese, Csonka Zsombor kapcsolatáról, azonban az idill egészen a szorgalmi időszak végéig tartott ki. Ebben a nagy szerelemben ugyanis egy dologról megfeledkezett a lány: a tanulásról. A teljes és totális kétségbeesés, jövőjének súlya és az idő szűkössége szakadt vállára, így több alkalommal pityeregve találtak rá, ahogy magába roskadva ostorozta "buta fejét", amiért képes volt így elhanyagolni a kötelezettségeit. Mi csak annyit tudunk mondani, hogy sohasem késő elkezdeni, szóval sírás helyett tanulásra fel, kislány!

Nincsenek megjegyzések: