2020. július 15., szerda

Tanárok az őrület szélén

Ahogy melegedik az idő, ti is biztosan érzitek, hogy egyre  nehezebben viselitek a tanórákat, a talárt, azt, hogy nagyon sokáig nincs olyan kellemes hőmérséklet, hogy elaludjatok? Nos, a meleg úgy tűnik, tanárainkat is igencsak megviselte...


A melegre legrosszabban a harmadik évfolyam diákjai reagálnak, vagy csak náluk a legnagyobb a hormoningadozás, de az biztos, hogy manapság kevés tanár mondhatja el magáról, hogy simán végigvitt ott egy órát. Miután többször megjegyezték Ambrózy tanár úrnak, hogy kinézetével messze nem olyan ijesztő, mint ő hiszi, a férfi drasztikusan megváltoztatta külsejét. A bajszos-borostás férfi látványa elsőre valóban meglepő volt, ám az ifjú elmék hamar kihozták béketűréséből, aminek a kép alapján meg is lett az eredménye. Hogy miért nem látsz vacsoráig egyetlen harmadévest sem a folyosókon? Mert mind büntetésben vannak! Sose kezdd ki egy tanár bajszát, mert lehet, hogy szereti!


Teljesen felborult az időérzéke Volkov professzornak, aki a nagy meleg ellen a Rellon hűvös falai közé menekült. Az ottani fényviszonyok és a mágikus ablakok azonban igencsak becsapták egyik kedvenc házvezetőnket, ugyanis amikor egyik hajnalban felkelt, sűrű hóesésnek lehetett szemtanúja, így elő is vette kedvenc csúnya pulcsiját, és a Mikulást várva elfoglalta helyét a legkényelmesebb kanapén. Érthető hát a döbbenet, ami az arcára kiült a napbarnított zöldek láttán. Ezt nehéz kimagyarázni!


Fisher tanárnőről úgy hírlik, szeret megdöbbentő dolgokat tenni, így mikor meghallotta Ambrózy tanár úr kifakadását, mágiával megmásította szemét, és Déry professzortól ősi átkokat tanulva vonult be egy-egy tanórára. Természetesen az átkokban szándékosan vétett hibát, hogy ne működjenek. Ezzel a jelenettel sikerült annyira megdöbbentenie a diákokat, hogy egy fél tanórát minden évfolyamon meg tudott tartani, azonban idővel leleplezték. Az igazi érdekesség azonban, hogy hazafelé elfelejtette, hogy még mindig máshogy néz ki, így a kántálás gyakorlása közben a falulakókat igencsak megdöbbentette, arról nem is beszélve, amit Bianchi tanár úr élt át. A szerelem vajon tényleg mindent legyőz?


Nem csak a diákok pörögtek fel a nagy melegben, hanem néhány tanár is, akik közül a leglátványosabban Nadia Rosales viselkedik. A tanerő a disco korszakot idéző mozdulatokkal halad a folyosókon két tanóra között. Sőt, egyszer még görkorcsolyát is húzott, és abban táncolva tette meg a táv felét, ugyanis utána a teljes átélés miatt sikeresen beleütközött iskolánk igazgatójába. Szerencsére Rothman igazgató úr a hozzá illő lazasággal kezelte, hogy alkalmazottja szó szerint a kezei közé gurult, és finom utalást tett csupán rá, hogy talán ez a viselkedés nem a legszerencsésebb. Azonban a tanárnő nem kispályás, be is szerzett pár olyan cipőt, amibe el lehet rejteni a kerekeket, és ami még ennél is királyabb, hogy a haladási sebesség ütemében villognak is. Elég laza!


Nincs is jobb, mint egy nehéz nap után némi hűvös ital mellett kiengedni a fáradt gőzt. Kivéve, ha az illető nem bírja az alkoholt. Így esett meg Kazanov professzorral, hogy nem szomjas állapotban tért vissza az unikornisok közé, akik éppen az esti kakaózós mesemaratonjukat tartották, tökéletes békében. Ha a professzor jó éjt kívánva nyugovóra tér, nem is történik meg az, ami ezek után következett. Ő ugyanis hangosan kifejtette abbéli nézeteit, hogy a Rellon népe miért bulisabb, mint a Navine, és hogy jövőre lehet, hogy inkább a zöldekhez kellene pályáznia. Itt még volt olyan, aki csitítani próbálta, azonban ő csak beszélt és beszélt. A kép készülte utáni pillanatokban pedig vagy harminc plüssel vágták kupán bántó szavai miatt. Arról nincs információnk, hogy jelenleg milyen a helyzet a sárgák között, de az biztos, hogy még Angyal Odett is, aki korábban szintén rellonos volt, olyan csúnyán néz rá, hogy attól mi is elszégyelljük magunkat. Tanulság: az alkoholmentes sört is meg kell tanulni élvezni!

Nincsenek megjegyzések: