2020. május 15., péntek

Valami új, valami elveszhet

Sokan bírálják a mágusvilágot, hogy az utóbbi időben leült, nem történnek változások. Ha nem is mindig nagy mértékben, de azért olykor igencsak zajlanak az események. Hogy mi is történt mostanában? Olvassatok tovább!


FesztiválNyitány!
Korábban többször felmerült már, hogy a fesztiválszezonnak nincs igazi kezdete. Helyette mindig a naptárba legkorábbi dátummal bejegyzett fesztivál határozza meg a szezon alaphangulatát, ami kétszer olyan nagy nyomást helyez a szervezőkre. Sokszor az első rendezvény stílusában másabb, mint a többi, éppen ezért káoszossá válik, ha megpróbálnak minden jegyet beleerőltetni. A rendezvényekkel kapcsolatos többszöri egyeztetés végén úgy határoztak, hogy június első hétvégéjén kerül ezentúl megrendezésre az egyszerűen csak FesztiválNyitány névre keresztelt három napos esemény, ahol bemutatkozhatnak az egyes fesztiválok. Ismertethetik és ízelítőt adhatnak idei programkínálatukból, megismerkedhetünk amatőr fellépőkkel, friss arcokkal a zene világából, illetve egy-egy olyan ikonikus arc is színpadra lép, akinek zenéi nélkül nem lennének ugyanazok a mindennapjaink. Laza, kötetlen szórakozás minden korosztály számára!


Új tankönyvek jelennek meg a Sárkányokról
Világi szinten forradalmasítani szeretnék a Sárkánytan oktatását, ehhez több neves kutató közreműködésével készült könyvsorozat jelenik meg a következő hónapban szerte a világon. Az alap tankönyvek mellé munkafüzet is jár, de ami az igazi érdekesség, hogy minden sárkány saját kiadványt is kapott, ahol ötven oldalon keresztül, részletgazdag ábrázolással mutatják be az egyes fajok eltérő jellemzőit, egyedi vonásait. Magyarországon a kiadványok a Tintafolt&Pergamen gondozásában jelennek meg, a kísérleti oktatásban pedig a tanoda is részt vesz. Külön érdekesség, hogy a könyvekben szereplő képek és rajzok megalkotója magyar, a Grosserlieb Dorottya festőszakán tanuló, Radetzky Bercel.


Veszélyben a kviddics?
Az idei év még csak a feléhez közelít, de túl sok szabálytalansággal és muglik előtti lelepleződéssel kellett számolnia a kviddicsvilágnak. A legtöbb kihágást Anglia és Ausztrália követte el, volt olyan hónap, ahol heti több alkalommal is amneziátoroknak kellett kiszállniuk, és két olyan esetről is beszámoltak, ahol muglik olyan sok bűbájt kaptak, hogy attól elméjük meglágyult. A kviddiccsel kapcsolatos rendezvények felülvizsgálatára vizsgálóbizottságot állítottak fel, akik az elkövetkezendő időben megrendezése kerülő eseményeket vizsgálják majd, és amennyiben úgy vélik, az állapot továbbra is tarthatatlan, akár iskolai szinten is berekeszthetik a mérkőzéseket.


Kivonták, visszajött!
Május első hetében kivonásra került a Kacagó Barack, ugyanis egy testvérpár olyan sokat fogyasztott belőle, hogy kis híján tragédia lett a kacagásból. A hirtelen jött eltávolításra korábban nem látott mértékű felháborodás volt a válaszreakció. Rengeteg durva üzenet került napvilágra, amiben azt ecsetelik az édességet szeretők, hogy csak mert két falánk gyerek nem tudott megállni, attól még igazságtalan a tiltás. Végül a nép nyomásának engedve május 18-tól újra megtalálhatóak lesznek a kacagó barackok a cukrászdákban, azonban kérünk mindenkit, hogy mértékkel fogyasszon belőlük!

Nincsenek megjegyzések: