2020. január 15., szerda

Új világ jön!

Tojásokkal a választás ellen
Többen felmordultak a legutóbbi választások eredményén, ugyanis két ciklus után távozott posztjáról Dr. Wittner Erik, helyét ellenfele, Daróczy Konrád foglalhatta el. A választási csalás gondolata az első pillanattól a levegőben volt, azonban kivizsgálás után sem változtak az eredmények drasztikusan. Hárommal kevesebb érvényes szavazatot tudhatott a magáénak Wittner Erik, azonban kettővel több lett Daróczy Konrádnak, bár nem volt befolyásoló ereje a számoknak, korrigálták az adatokat, és még így is az újonnan megválasztott férfi maradt a település új vezetője. Ennek eredményeként fiatalok egy csoportja látványos tiltakozásba fogott, és a hivatal épületét tojással dobálta meg. A károkozásért ismeretlen elkövetők ellen feljelentést tettek.

Könyvklubot indít a művelődési ház
Az utóbbi időben egyre fogyatkozott a könyvtárba látogatók száma, így a művelődési ház vezetése új programokkal, akciókkal próbálja visszacsábítani a lakosságot. Ennek egyik lehetősége a könyvklub, mely igazából három klubot jelent, ugyanis a tizennégy éven aluliaknak, a tizenöt és huszonöt év közöttieknek és a huszonöt éven felülieknek külön foglalkozási időpontok kerültek meghirdetésre. Ezen kívül havonta kétszer a legkisebbeknek felolvasó délutánokat terveznek tartani, ennek igényfelmérése jelenleg zajlik.

Igazgató nélküli igazgatóság
Negyedik alkalommal is eredménytelenül zárult a Bogoly Színház igazgatói posztjára kiírt pályázat. A lassan fél éve megbízott igazgató alatt működő színházra egyetlen pályázat sem érkezett, és a Mágikus Színházak Szövetségétől azt az információt kaptuk, hogy több megkeresésük is eredménytelenül zajlott, valószínűleg a legutóbbi botrányos igazgatóeltávolítás miatt szkeptikusak az intézménnyel. A megoldáson már dolgoznak, szerencsére a megbízott igazgató alatt is zavartalan az intézmény működése, látogatottsága stabilan hozza a korábbi számokat.

Felszámolásra kerül a helyi tinibanda?
Az iskolakerülőkből álló csoportot sokszor csak esténként lehetett látni/hallani az Árnyas sétány hátsó, már faluból kivezető részén. A falulakók nem csak éjjel, napközben is elkerülték ezt a részt, és erre figyelmeztették a beköltözőket is. Úgy tűnik azonban, hogy az új vezetés a korábbinál sokkal határozottabban lép fel, a Fletcher auror vezette különítmény komolyabb tisztogatásba kezdett, többeket előállítottak már. Az egyes híresztelések szerint az új polgármesternek tervei vannak a területtel, mely elsősorban a kisgyermekeseknek kedvez majd.

Halálos szerelem
Ismeretlen férfi holttestét találták meg a temetőben a karácsonyi időszak egyik hajnalán. A férfi az elsődleges tájékoztatás szerint önkezével vetett véget életének, feltételezhetően szerelemféltésből vagy az ilyenkor jellemző ünnepi depresszióból kifolyólag. Az elhunyt nem helyi lakos, azonosítását a kiérkező auror megkísérelte, az ügyet az érintett szerveknek vizsgálatra továbbadták. Elindult az esettel kapcsolatban több felvetés is, de a lakosság megnyugtatása érdekében leszögezték, hogy sem gyilkos, sem sorozatgyilkos nincs a faluban.

Nincsenek megjegyzések: