2020. január 15., szerda

Bálba mentünk Karácsonykor

A vezetőségváltás miatt pár napot ugyan csúszott a végzős bál, mely így összefonódott a karácsonyi bállal, de azt hiszem, senki sem panaszkodhat, hiszen egy igen színvonalas eseményen vehettünk részt. És hogy ott mi is történt? Nézzük hát!

Idén három végzősünket, Ajtay Brigitta Lucát, Charlotte Elisabeth Felagundot és Lorin Annie Brightmore-t nézhettük meg elsőként, akik a végzősök táncával megnyitották az estét, méghozzá nem máshol, mint a tisztáson. Persze nem kell azt gondolni, hogy az estét a gyengélkedőn fejezte be mindenki, hiszen speciális hőgombák kerültek kihelyezésre, melyek mellett szinte már késő tavasziasnak érezhettük a hőmérsékletet. Dress code volt, mindenki házának megfelelő színben jelenhetett csak meg, ez alól talán egyedül iskolánk volt tanulója, Denis Brightmore húzta ki magát, aki sárgában jelent meg végzős testvére tiszteletére. Valamint a diákönkormányzat néhány tagja nehezen tért rendre Radetzky Bercel öltözete felett is, hiszen állandóan feketének nézték az amúgy sötétzöld öltönyt. Aztán persze már azért nézték a fiút, mert kéz a kézben sétálgatott Edith Payne-nel, és senki sem értette, hogy ez mégis mikor történt. Sokan azt se tudták, hogy a két diák valaha is találkozott, most meg láthatóan egy párt alkotnak. Erre jók a bálok, a nagy leleplezésekre.
A színpad legnagyobb látványosságai idén a fényhárfa és a zene ütemére táncoló jégbalerinák voltak, akiket egy-egy bátor diák megpróbált táncra is csábítani. Emellett igazán jó ötletként jelent meg a meleg porhó, mely mostanában igencsak divatossá vált a mágusvilágban, valamint az égen húzódó Sarki fény, mely csodás kiegészítője volt a tájnak.  
A meghittség igényére is figyeltek a szervezők, így aki egy kis pihenésre vágyott, annak a tisztás szélén felállított sátorban lehetősége volt szusszanni egy-egy jó kis karácsonyi film kíséretében. Míg az aktívabb és bohóbb személyiségekre gondolva, a tisztás másik szélén hógolyó csatára invitálták az arra járókat. Hógolyóztatok már nagyestélyiben? Nagyon mókás! Emellett volt lehetőség hóembert is építeni, ám a készítők azzal nem számoltak, hogy egy-egy mű bizony életre kelhet, és táncra perdülhet. Az este egyik legnagyobb látványossága mindenképpen az volt, amikor egy öntudatra ébredt hóember táncba vitt egy jégbalerinát.



A rellon házvezetője, Quinn Ashwood nem tétovázott, amint szabaddá vált a terep egyből tánca vitte a pálcakészítés nagymesterét, Mikola Grace Erin-t, aki örömmel mondott igent a szíves invitálásra. Persze itt nem kell rögtön romantikát keresni, a gesztus csupán csak azt mutatja, hogy milyen jó barátok. Ahogy jó baráti viszonyt kezd ápolni egymással a Levita házvezető-helyettese és az új tanulmányi ügyintéző, Keserű Mátyás is.





Az este egyik legcsodálatosabb ruhájában jelent meg Drinóczi Gerda Ombozi Zlatan oldalán, akivel a jelek szerint most már egy párként hivatkozhatunk rájuk. A csodálatos mélyzöld darab minden mintától és második színtől, csillogástól mentes, határozott vonalvezetéssel bíró, lágy esésű példány volt, ami után nem csak a fiúk, de a lányok is megfordultak. Annyira stílusosan és elegánsan vonult be, hogy még évekig emlékezni fogunk rá.




Ha már a meghökkentő szépségek bevonulásánál tartunk, meg kell említenünk az Eridon házvezetőjének, Ophelia Brown-nak is a nevét, aki nyitott hátú, Gerdáéval ellentétesen igencsak csillogó vörös ruhájában a következő látványosság volt, oldalán Bánki Barnabással, a pizzéria új tulajdonosával, aki mosolyából kiindulva a legszerencsésebb férfinak érezhette magát a teremben.





Mindeközben a sátraknál is igen érdekes helyzet kezdett kialakulni, ahol Theon Delacroix szinte az ifjú Ivanich Benett szájában kötött ki a beszélgetés közben, de úgy tűnik, ezúttal bakot lőtt, a fiú ugyanis kihátrált a beszélgetésből, és személyes terét megtartva folytatta azt.








A végzős tánc előtt is megfigyelhető volt már az összhang a párosaink között, különösen Charlotte Felagund és kísérője Ardai Kolos között, akik szinte ragyogtak a tánc közben. Ki tudja, hol érte őket az este vége, de talán olyan szépen folytatódott, ahogy indult.





Nagy nosztalgiára adott okot a táncosok között felbukkanó Annelie West-Ombozi Noel páros, akik úgy tűnik bármilyen távolra is kerülnek egymástól, valami mindig visszarántja őket a másik mellé. Talán ismét szemtanúi lehetünk szerelmük egy újabb fejezetének? Vajon mit szól ehhez a két házastárs, akik talán csak ebből a cikkből értesülnek az egészről?






Ha már nosztalgia és régi arcok, érdemes megemlítenünk, hogy a bálon feltűnt Kyle Donovan is, aki táncba vitte Myra Blackburn-t. A kissszony láthatóan élvezte a férfi visszatérését, és az arcára írt érzelmek szerint itt is igencsak fellobbant az a bizonyos tűz. Ilyenek ezek a bálok! Nagy érzelmek egész lavináját képesek elindítani.




Mintha csak egy fordítógyűrű hasznosságát bemutató kisfilm forgatásán lettünk volna, úgy érezhettük magunkat a Darya Kazanova - Rémi Saint-Venant kettős beszélgetésén, akik magyarul, oroszul, franciául és angolul is megpróbáltak szót érteni egymással amíg az első táncig eljutottak, és hogy a jelenet érv vagy ellenérv-e a gyűrű mellett, azt mindenki döntse el maga, hiszen ahogy a zene elhalkult, úgy forrt össze két ajak. Úgy tűnik a nemzetközi máguskapcsolatokat ezen a bálon is megszilárdítottuk! Sokáig fiatalok!




Mindenképpen a bál egyik látványosságaként kell megemlíteni a törékeny táncoslány Juniper Iredale és a hegyomlásnyi szőrhalmaz Jason Payne párosát, akik nem tudtak úgy végigsétálni a helyszínen, hogy ne szegeződött volna rájuk minden szempár. Ez persze őket egyáltalán nem zavarta, az este igen jó hangulatban telt, és vidám pillanatokat okozott nekik minden tánclépésük.






Igazán érdekes, hogy bár együtt érkezett az estélyre a Révay Lili - Vajda Richárd páros, akik a sok kétkedő megjegyzéssel ellentétben még mindig egy párt alkotnak, nem együtt, hanem egymás nélkül töltötték az este jó részét.







Míg Lili önfeledten táncolt színésztársával és majdnem állandó partnerével Ulreich Márkkal, addig Richárd inkább a bár kifosztását célozta meg Ombozi Boróka társaságában. Úgy tűnik egészen jól megy nekik ez a bizalom dolog. Bevalljuk őszintén, nem hittük volna.







A bál igazi zárás ára akkor került sor, amikor hajnali hétkor Bánkúti és Fisher tanárnők a már nem mágiával ellátott, hideg hóban, báli ruhájukat nem féltve egy-egy hóangyalt hagytak emlékül.






Nincsenek megjegyzések: