2020. január 15., szerda

Új év, új dilemmák

Kedves Doktor Who!
Elfelejtettem újévi fogadalmat tenni, pedig még olvastam is múltkor azt a cikketeket a témában és nagyban bólogattam. Aztán meg kiment a fejemből. Azt Szilveszter este kell megfogadni? Mostmár késő ehhez? Vagy januárban ér még?
Elszánt Fogadkozó

Kedves Elszánt Fogadkozó!

Hagyomány, hogy a varázslók Szilveszter éjjelén fogadalmat tegyenek az újévre, ezt többnyire azért teszik, mert úgy érzik, hogy az új év hoz magával egy új kezdetet és úgy gondolják, hogy így majd könnyebben elérik a kijelölt terveiket. De ne aggódj! Fogadalmat tenni sosem késő, s bár már elmúlt Szilveszter, nyugodtan megteheted még, ha szeretnél. Egy dolog viszont nagyon fontos, méghozzá az, hogy csak reális célokat tűzz ki magad elé, és fogadalmat is csak olyasmivel kapcsolatban tégy, ami számodra fontos és amit úgy érzel, hogy be is tudsz tartani! Kis lépésekkel haladj, és bármi is legyen a magadnak tett ígéret, biztos lehetsz abban, hogy előbb vagy utóbb, de sikerrel jársz.



Kedves Dr. Who!
Rengeteg olyan ajándékot kaptam karácsonyra, aminek hát... igazándiból örültem, viszont azon kívül, hogy örültem, nem nagyon tudok mit kezdeni velük. Csak rakosgatom őket, porosodnak. Viszont a barátaimnak, családomnak nem nagyon tudom, hogyan mondjam meg, hogy nekem nem kellenek ilyenek. Ajándék lónak ne nézd a fogát, de úgy érzem, vétek hagyni, hogy pénzt adjanak ki, dolgozzanak valamin, amit én aztán csak félreteszek. Van valami tipped, hogyan kéne ezt megmondani? Szabad ilyet egyáltalán?
Masni

Kedves Masni!

Igaz a mondás, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, de sajnos néha elkerülhetetlen az, hogy olyan meglepetést kapjunk másoktól, amiből talán már kettő is van, netán tényleg nem tudunk vele mit kezdeni és csak porfogóként funkcionál. Azt gondolom, hogy mivel ilyesmit leginkább a szeretteinktől kapunk, így velük őszintén átbeszélhetjük az ajándékozási szokásokat. Ne félj attól, hogy erről beszélgessetek, csak találd meg a megfelelő pillanatot, és diszkréten fejezd ki a véleményed! Az őszinteség fontos, ne tartsd magadban, ezt ők is értékelni fogják. Ha még kicsit bizonytalan vagy, javaslom, gondold át, hogy mit is mondanál. Próbáld rávenni őket arra, hogy a drága ajándékok helyett inkább csak egy aprósággal lepjétek meg egymást, esetleg kézzel készített meglepetésekkel kedveskedjetek a másiknak. Kihangsúlyozhatod nekik azt is, hogy neked fontosabb egy közösen eltöltött program, mint egy-egy drágább ajándéktárgy.



Kedves Doki!
Baromira magam alatt vagyok már ősz óta. Nem tudom, mitől. Azt reméltem, az ünnepek, az új év majd hoz valami változást, viszont egyelőre a világon semmi nem történt. Ugyanaz a befordultság, kedvtelenség. Szerinted mi lehet ez? Nem szokott velem ilyen lenni. Fel kéne keressek szakembert? Vagy csak rémeket látok? Mikor kezdjek aggódni?
Dark Star

Kedves Dark Star!

A varázslók hangulata igen változékony, olyan, mint az időjárás. Az ősz amúgy is magával hozza az elmúlás jelképeit, ahogy a fák lehullajták a leveleiket, majd a tél beköszöntével az ágak pucéran lengedeznek a hűs, szikár vidéken. Ilyenkor még a medve is hosszú álomra hajtja a fejét, egy kicsit se csodálkozz azon, ha úgy érzed, hogy magad alatt vagy. Valószínűleg a napfény hiánya, és a korai sötétedés is rányomhatja bélyegét a kedvedre. De ne aggódj! Ez még nem jelenti azt, hogy aggódnod kellene, esetleg szakemberhez fordulni.
Kezdetnek próbálj meg több gyümölcsöt fogyasztani, szedj vitaminokat és sportolj! A mozgás nem csak hasznos, de jobb kedvre is derít. Iktass be egy edzésprogramot, ami bármiféle sportból állhat. Ha szereted a zenét, akkor táncolj! Meglásd, már egy hét elteltével is változást tapasztalhatsz. Ezen kívül néha mozdulj ki, járj el társaságba, és találj új hobbikat. Fejleszd magad, olvass sokat, és csinálj olyan dolgokat, melyekben örömöd leled. Ne add fel kedves Star, fogsz te még ragyogni! ; )

Nincsenek megjegyzések: