2019. november 15., péntek

A gyerekkor alapkövei


Nem tudom, közületek hányan nézték kiskamasz korukban a Nickelodeont, de aki igen, beszámolhat róla, hogy milyen sok boldog percet okozott neki a kis szivacs Spongyabob, a két fivér Drake és Josh, vagy a pacsirta hangú Tori Vega és barátai. Nekem a nagy kedvenc nem más, mint az iCarly.


Carly Shay egy átlagos tinédzser, aki a művész bátyjával, Spencerrel él együtt egy társasházban, míg édesapjuk katonai szolgálatot teljesít. Éppen ezért a címszereplő jóval érettebb kortársainál és két legjobb barátjánál is, a húsimádó, tűzrőlpattant Samnél, és a technikai zseni Freddie-nél. Egy napon, megelégelve egy tanáruk és persze a felnőttek viselkedését, webshow-t indítanak, ami igen népszerű lesz, köszönhetően annak, hogy a fiatalok bohóckodnak és egyszerűen magukat adják. Tehetségkutatók, receptek, no meg persze a Random Dancing (magyar fordításban: Riszáld őrülten!) is szerepet kapnak az egy héten egyszer bemutatott adásokban. Persze a sorozatban is megjelennek a kamaszkor átkai, többek között a szerelem is a trióban. Telnek az évek, és a fiatalok cseperednek. SPOILER veszély: Az utolsó epizódban hazalátogat a Shay testvérek apja, és Carly úgy dönt, hogy vele tart Olaszországba, vagyis egy időre búcsút int a bohókás testvérének, legjobb barátnőjének, a férfivá érett Freddie-nek, no meg persze az iCarly webshownak.


Az iCarly volt a negyedik sorozat, melyet Dan Schneider készített a Nickelodeon számára. Az eredeti ötlet az volt, hogy a Miranda Cosgrove által megformált karakter szerepet kap a kedvenc szériájában. Carly neve eredetileg Sam lett volna, vagyis a webshow címe, iSam lett volna. Hosszas névkeresés után a szerepek a helyükre kerültek. A sorozat vegyes értékelést kapott, azonban a rajongók legtöbbje pozitívan fogadta. Összességében ez egy nagyszerű vígjáték, letaglózó történet, és a szereplők is érdekesek.
A magyar szinkront tekintve nagyon el lettek találva a hangok. Egy igazán mulatságos apróság, hogy Carly magyar hangja és Freddie-é testvérek (Czető Zsanett és Ádám). Számomra a kedvenc karakter és egyben szinkronhang Mrs. Benson (magyar hangja: Némedi Mari +), a mindig aggodó, szigorú, szerető és egyben megszállott édesanya igazán fel tudja olykor dobni a bulit. Néha igen kínos pillanatokat okozott Freddie-nek, de minden anya aggódik a gyermekéért. Azonban valaki állandóan. 


Kedvenc idézetemmel búcsúznék ezen rövidke cikkemben, magától Samantha Puckett-től:
"Mit tudom én, csak hozz még egy kis sült csirkét!"

Nincsenek megjegyzések: