2019. augusztus 15., csütörtök

Vizsgaidőszak, avagy tanáraink kikészültek

Ma kezdődik az igazi kaland, kezdődik a vizsgaidőszak. Hogy ennek ki örül? Igazából senki, de hát valahogy bizonyítani kell, hogy nem csak buliztunk, pasiztunk, csajoztunk egy egész éven át, hanem ragadt ránk valami a koszon kívül. Mi a helyzet tanárainkkal? Lássuk! 

Adrian Black egy hete tanulgatja a tökéletes elriasztó arcot. Azt vallja, csak az tudja igazán a tananyagot, aki félelemmel a szívében is tudja a válaszokat. És itt nem elég annyi, hogy valaki fél a vizsgától, a tanár úr szerint az a jó, ha egész testünkben rettegünk. Az egy hét alatt a legváratlanabb pillanatokban ijesztette meg kolléganőjét, Fisher tanárnőt, aki az elején még nevetett rajta, azonban alig fél napja annyira megijedt, hogy elájult, méghozzá a harsogó portrék folyosóján. Mr. Black elégedetten nézett rá, megállapítva, hogy készen van a mű, aztán persze magához térítette, így aki abban reménykedik, hogy a tanárnő nem tud vizsgáztatni, annak elárulom, hogy de, tud. És lelkesen várja a próbálkozókat.





Anastasia Strakhova tanárnő úgy döntött, hogy még a vizsgaidőszak előtt levezeti a felesleges energiákat, hogy amikor megkezdődik a hajrá, akkor diákjai felé kedvesen és megértően forduljon, kerülve a szarkazmus minden megjelenési formáját. Báli ruhát öltött, és belevetette magát az éjszakai életbe. Egyes informátorok szerint egy egész hétig megállás nélkül bulizott, de ennek meg is lett az eredménye, mert ma mindenki, aki szembe ment vele, azt állapította meg, hogy a nőből csak úgy árad a zen. Azt hiszem, a vizsgaidőszak után mi is hasonlóan fogunk kikapcsolni.




Kedves professzor egész évben nagyon keményen fogta a diákjait, azonban úgy döntött, hogy a vizsgán kedves lesz. A képet a tanári értekezleten lőtte róla egyik kollégája, aki elmondta, hogy a professzor reméli, hogy népszerűsége nőni fog, ha diákjai meglátják a vizsgáját, és azt, hogy ő tud humoros is lenni. Kicsit talán túlságosan is próbálja bizonygatni, hogy van humora, de mi szeretnénk hinni neki, és adunk egy esélyt a professzornak. Elő azzal a humoros vizsgával! Várjuk baglyaitokat, hogy ti hogyan éltétek meg a vizsgát.







A következő kép szintén az évzáró tanári értekezleten készült Mitzinger Bencéről, a Navine ház házvezetőjéről. Ő ugyan nem tanár, hanem kapcsolattartó és belső ügyekért felelős jogász, aki először vett részt ezen az eseményen, de látszik rajta, hogy nagyon nem erre számított. Elmondása szerint itt az ideje, hogy navinéseivel stratégiát dolgozzanak ki, hogy diákjai minden vizsgájukat tisztességesen le tudják tenni, ne kapjanak sokkot, és még tanuljanak is. Elmondta még, hogy semmilyen körülmények között sem lenne tanár, mert úgy érzi, minden kolléga kifordult önmagából, és ez ijesztő.





Lewy Bojarski utolsó tanóráin teljesen sokkot kapott, amikor diákjait tesztvizsga alá vetette, és több, mint hatvan százalékuk elbukott. Harminckét százalékuk bosszantóan tudálékos volt, míg a maradék nyolc alatt rezgett a léc, de legalább nem idegesítették tanárukat, így ők, ha beérik a megajánlott elfogadhatóval, akkor nem kell vizsgázniuk, és valljuk be, ki ne örülne neki, ha eggyel kevesebb oka van izgulni ebben az időszakban? A tanár úr elmondása szerint ez szánalmasabb, mint amikor egy fogó próbálja bizonygatni, hogy neki nehezebb dolga van, mint egy hajtónak.





Nincsenek megjegyzések: