2019. augusztus 15., csütörtök

Mi újság Bogolyfalván?

Vigyázat, semmi nem az, aminek látszik!


Bizony mindig nagy a nyüzsgés a falusi piacnál, ilyen kánikulában az emberek néha megzavarodnak. Nos, erre hivatkozott egy cseles nyugdíjas asszony, aki több árustól lopott. Miután rájöttek, hogy mindannyiuktól egy és ugyanazon személy lopott, megkeresték a hölgyet, aki egy tanú állítása szerint ezt mondta:
- Olyan drága minden, ne kérjenek már el vagyonokat egy üveg ribiszkelekvárért! Egyébként is, tegnap napszúrást kaptam, tehát a nap okolható érte! - nyilatkozta zavartan.
Az augusztus 2-án történt lopás ügyét még nem zárták le. Minden árus vigyázzon a portékájára, hisz az ismeretlen öreganyóka szabadlábon van.


A könyveknek igenis van értékük


Őszike néni könyvesboltja közel 100 új kötettel gazdagodott. Nagy öröm ez mindenkinek, hisz oly sokan megfordulnak drága nénénk szeretett boltjában. Minden idős azt állítja, hogy nem emlékszik, mikor alapult meg a könyvesbolt, a kezdetek-kezdetén ugyanis pár könyv volt Tombornyák Őszike néni polcain, melyek az évek során szépen megteltek. Ha a faluban járnál, ajánlom, hogy térj be a boltba, mert kevés ember van mostanság, aki érdeklődne az olvasás iránt. A boltot egyébként ma már az asszony ük-ükunokája vezeti, Vittman Levente. Remélem még tovább fog fejlődni ez a hangulatos boltocska, és a jövő generációja is akkora becsben tartja majd, mint most mi.


Bátor, mint az oroszlán


Múlt héten egy idős hölgy macskája fennragadt a fán a Holdfény utcában. Kétségbeesetten szólítgatta cicáját, aki rémülten bámészkodott. Egy fiatalember, K. Woons a szegény állat segítségére sietett. Megnyugtatta a hölgyet és cselekedett: mivel mágiát félt használni, hősiesen felmászott a cicáért és biztonságban lehozta, majd visszaadta szerető gazdájának. Az idős hölgy hálája jeléül pénzjutalmat akart adni az ifjúnak, de úriember módjára az nem fogadta el. Megkérdeztünk egy utcabeli férfit az esetről, aki azt mondta:
- Öröm árasztja el az ember lelkét, ha ilyeneket lát. Szerintem ilyennek kellene lennie minden embernek!


Ahol a kincsed, ott van a szíved!


Nem tudom, hogy a kedves olvasók emlékeznek-e még a februári számban megjelent cikkemre, melyben egy öreg hölggyel készítettem interjút. Sajnálattal halottam, hogy pár napja Mrs. Betty Shackman elment. Imádott férjével, Monthyval ötven évig éltek együtt jóban-rosszban, egészen 2016-ig, a férfi bekövetkezett haláláig. Drága Betty, örülök hogy ismertelek, remélem egyesültetek imádott férjeddel, és most már örökre együtt lesztek, az angyalok vigyázzák álmaitokat!

Cs. Szabó Béla idézetével búcsúzom: 
„Aki ember volt, küzdő, tiszta ember, 
változzék át bár porladó rögökké, 
az élőkben tovább él - mindörökké!”
In memoriam: Betty Shackman (1942-2019)

Nincsenek megjegyzések: